6

ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ♦♦ PAPRICA DI PEPERONI JALAPENO VERDI IN FIOCCHI


ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

Το πράσινο μπούκοβο προέρχεται απο αποξηραμένες καυτερές πιπεριές jalapeño (χαλαπένιο). Οι πιπεριές jalapeño κατάγονται απο το Μεξικό και συγκεκριμένα απο την πόλη Xalapa ή Jalapa, που βρίσκεται στην επαρχία Veracruz. Σήμερα καλλιεργούνται σε όλη την Λατινική Αμερική αλλά και στην Νότιο Αμερική. Είναι μια ποικιλία μέτρια καυτερή (μεταξύ 2.500 και 8.000 στην κλίμακα Schoville), που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην μεξικάνικη κουζίνα. Οι πιπεριές  συλλέγονται συνήθως όσο είναι πράσινες αλλά μπορεί και να τις αφήσουν να ωριμάσουν πλήρως, οπότε γίνονται κόκκινες. Το μέγεθος τους είναι μέτριο και είναι αρκετά σαρκώδεις.
foto tratta dal web
Χρησιμοποιούνται φρέσκιες ολόκληρες αλλά και αποξηραμένες, ολόληρες ή τεμαχισμένες μαζί με τα σποράκια τους, όπως το δικό μας μπούκοβο. Τα καπνιστά αποξηραμένα πιπεράκια ονομάζονται chipotle.
Το πράσινο μπούκοβο χρησιμοποιείται στα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, σε κρέατα ψητά ή βραστά, σε σάλτσες και σε συνταγές με αυγά.
Στην Ελλάδα το πράσινο μπούκοβο θα το βρείτε στα μεγάλα μπαχαράδικα.


PAPRICA DI PEPERONI JALAPENO VERDI IN FIOCCHI

Una spezia non poi tanto comune e abbastanza difficilmente reperibile in Grecia. La paprica piccante in fiocchi, viene preparata da peperoni jalapeño. I peperoni jalapeño sono originari di Messico e precisamente dalla città Xalapa o Jalapa, che si trova nella regione di Veracruz. Viene cotivata in tutta l' America Latina ma anche nell' America del Sud. La varietà jalapeño è di media grandezza,  moderamente piccante (2.500 - 8.000 nella scala Schoville) e sono carnosi abbastanza. I peperoni vengono raccolti di solito ancora verdi, e più raramente rossi, completamente maturi.
foto tratta dal web
Vengono utilizzati moltissimo nella cucina messicana, freschi interi o essiccati, interi o a fiocchi insieme ai semini. I peperoni jalapeño essiccati e affumicati si chiamano chipotle.
La paprica di peperoni jalapeño verdi in fiocchi, può esser utilizzata certo in piatti di cucina messicana, in piatti di carne sia bollito che arrostito, in varie salse e in piatti di uova. 


http://www.businessinsider.com/scoville-scale-for-spicy-food-2013-11

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρίνα μου!!!!!
    Δεν ήξερα την ύπαρξη του πράσινου μπούκοβου!!!!Πολύ ενδιαφέρον....όπως και οι πληροφορίες που μας παραθέτεις πάντα με την ανάδειξη κάποιου μπαχαρικού ,συνήθως άγνωστου για τον περισσότερο κόσμο.Προφανώς θα το χρησιμοποιήσεις σε κάποια από τις υπέροχες και ευρηματικές συνταγές σου.....αναμένουμε!
    Επίσης πολύ ...σπιρτόζικος είναι και ο πιπερένιος οδηγός κλιμακωτού καψίματος των διαφόρων ειδών πιπεριών ανά τον κόσμο!!!!!
    Εύχομαι να έχεις μία όμορφη μέρα!!!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινη μου, μην δω καποιο μπαχαρικο, πρεπει οπωσδηποτε να το δοκιμασω! Δεν ξερω αν θα το βρεις στα μερη μας, εγω το προμηθευτηκα απο τα μπαχαραδικα της οδου Ευριπιδου, στο Μοναστηρακι, οπου πραγματικα εχουν τα παντα! Εχει διαφορετικη γευση και μυρωδια απο το γνωστο μας μπουκοβο, πιο πρασινη θα την χρακτηριζα! Δεν ειναι πολυ καυτερο.
      Ακολουθει συνταγη λιαν συντομως, και θεωρησα καλο να γραψω δυο λογια γι' αυτο, αφου οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν.
      Φιλια!

      Διαγραφή
  2. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει και πράσινο μπούκοβο!!
    Χμ… άντε τώρα να το βρω και να το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιονη μου εσυ σιγουρα θα το βρεις πιο ευκολα απ' οτι το βρηκα εγω!

      Διαγραφή
  3. Ούτε εγώ ήξερα ότι υπάρχει πράσινο μπούκοβο , ήμουν απασχολημένη με το κόκκινο δικό μας! Θα το ψάξω πάντως για να δω τη διαφορά! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιλια μου, εκτος απο το οτι ειναι καυτερο δεν θυμιζει σε τιποτε το δικο μας κοκκιν μπουκοβο.

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.