4

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ // ZUCCHINE RIPIENE DI COUSCOUS E TONNO


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

Ενα ευκολο και ευπαρουσιαστο συνδευτικο με τα χαριτωμενα στρογγυλα κολοκυθακια, που μπορειτε τωρα να τα βρειτε και στην Ελληνικη αγορα.

Δοση : για 6 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 6 στρογγυλα κολοκυθακια μετριου μεγεθους,
                150 gr κους κους,
                100 gr τονο κονσερβα στο λαδι,
                1 φρεσκο κρεμμυδακι,
                2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο ανηθο,
                χυμο απο μισο λεμονι,
                το ξυσμα της  φλουδας απο 1/2 ακερωτο λεμονι,
                ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι,
                παπρικα γλυκεια,
                αλατι.
Προετοιμασια : 
Βαλτε το κους κους  σε ενα σκευος και προσθεστε ενα ποτηρι βραστο νερο, ή μεχρι να το σκεπασει. Προσθεστε μερικες τσιμπιες αλατι, σκεπαστε το σκευος με ενα πιατο και αφηστε τον για ενα τεταρτακι. Αφηστε το να κρυωσει. 
Προσθεστε τον τοννο, στραγγισμενο και ψιλοκομμενο, το κρεμμυδακι, ψιλοκομμενο, τον ανηθο, το ξυσμα του λεμονιου και αναμειξτε. Νοστιμιστε το με λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι, τον χυμο του λεμονιου και λιγο λαδακι. 
Καθαριστε και πλυντε τα κολοκυθακια. Κοψτε ενα καπακι 2-3 εκ απο την κορυφη τους και αδειαστε τα με ενα κουταλακι. Ζεματιστε τα για 5 λεπτα σε νερο που βραζει. Στραγγιστε τα και αφηστε τα να κρυωσουν λιγο, αναποδογυρισμενα. 
Αλατιστε το εσωτερικο τους. Γεμισε τα με το μιγμα του κους κους και κλειστε τα με τα "καπακια" τους. Βαλτε τα σε ενα πυρξακι και προσθεστε 1 φλυτζανακι του καφε νερο. Περιχυστε τα με λιγο λαδακι και πασπαλιστε τα με λιγο αλατακι και παπρικα. 
Βαλτε τα να ψηθουν σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200°C, για μιση ωριτσα. 
Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα να σταθουν ακομη μιση ωριτσα πριν τα σερβιρετε.


ZUCCHINE RIPIENE DI COUSCOUS E TONNO

Un contorno saporito con le zucchine tonde.

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 6 zucchine tonde,
                             150 gr di couscous,
                             100 gr di tonno in scatola sott'olio,
                             1 cipollotto,
                             2 cucchiai di aneto tritato,
                             succo da 1/2 limone,
                             scorza grattugiata da 1/2 limone non trattato,
                             olio extravergine di oliva,
                             pepe nero macinato,
                             paprica dolce,
                             sale.
Preparazione : 
Ponete il couscous in un recipiente e aggiungete 1 bicchiere di acqua bollente, o fino a coprirlo, e qualche pizzico di sale. Coprite il recipiente con un piatto e lasciatelo stare per un quarto d'ora. Lasciatelo raffreddare.  
Aggiungete il tonno scolato e sbriciolato, il cipollotto tagliato a sottili rondelle, l'aneto, la scorza del limone e mescolate. Spolverate con pepe macinato e irrorate con il succo del limone e un filo d'olio di oliva. 
Lavate e mondate le zucchine. Tagliate 2-3 cm dalla loro estremità superiore e svuotatele con l'aiuto di un cucchiaino. Scottatele in acqua bollente per 5 minuti. Scolatele e lasciatele raffreddare capovolte. 
Cospargetele le zucchine dentro con un po'di sale. Farcite con il couscous e coprite con la parte tagliata. Ponetele in una pirofila e aggiungete 1 tazzina del caffè di acqua. Irrorate con un filo'olio e cospargete con qualche pizzico di sale e paprica dolce. 
Fate cuocere in forno preriscaldato a 200°C per 30 minuti ca. 
Sfornatele e lasciatele riposare per mezz'oretta, prima di servire.


4 σχόλια:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.