6

PICO DE GALLO


PICO DE GALLO

Το πίκο ντε γκάλλο (pico de gallo), ειναι ενα απο τα βασικα συνοδευτικα της Μεξικανικης κουζινας. Καθως ειναι σχετικα στεγνο, προστιθεται στα τακος και τα φαχιτας. Θα το βρειτε επισης και με τις ονομασιες salsa fresca ή salsa Mexicana. Το ονομα του στα ισπανικα σημαινει "το τσιμπημα του κοκκορα", και το πηρε ειτε γιατι, λιγο εως πολυ, μοιαζει με αυτο που τρωει ο κοκκορας, στην πιο πικαντικη του εκδοχη, αλλα ισως και γιατι τρωγοταν με τα δαχτυλα, κινηση που θυμιζε το πως τρωει ο κοκκορας. 
Το πίκο ντε γκάλο, αποτελειται απο ψιλοκομμενα λαχανικα : βασικα ντοματες, κρεμμυδια και πιπεριες πικαντικες (jalapenos ή serranos), περιχυμενα με χυμο λαϊμ ή λεμονιου. Μπορει να περιεχει επισης φρεσκο κολιαντρο, αγγουρι, αβοκαντο ή μαγκο. Δεν περιεχει λαδι. Αν δεν σας αρεσει ο κολιαντρος, αντικαταστηστε τον με μαϊντανο.

Δοση : για 6 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : πολυ ευκολο
Υλικα : 4 ντοματες για σαλατα ωριμες,
                1 κρεμμυδι,
                1 σκελιδα σκορδο,
                φρεσκο κολιαντρο,
                τον χυμο απο 1 λαϊμ,
                2 πιπερακια jalapenos,
                1 μικρο αγγουρακι,
                αλατι.
Προετοιμασια :
Πλυντε και καθαριστε τα λαχανικα. Κοψτε τις ντοματες, το αγγουρι και το κρεμμυδι σε μικρα κυβακια και τις πιπεριες σε λεπτες ροδελλες. Βαλτε τα ολα μαζι σε ενα σκευος. Προσθεστε τον κολιαντρο ψιλοκομμενο, αλατιστε και περιχυστε με τον χυμο απο το λαϊμ. 
Αφηστε το σε δροσερο μερος για μιση ωριτσα, να αναμειχθουν τα αρωματα. Σερβιρετε το δροσερο.


PICO DE GALLO

Il "pico de gallo" è uno dei contorni di base nella cucina mexicana. Siccome non contiene tanti liquidi, viene aggiunto nei tacos e fahitas. Il suo nome lo prende sia perchè rassomiglia, più o meno, a quello che mangia il gallo, o secondo altri, perchè veniva mangiato con le dita e questo gesto ricordava il modo che mangia il gallo. I suoi ingredienti sono tutti freschi e non vengono cotti. Sono principalmente pomodori, cipolle e peperoni piccanti jalapenos o serranos. Si può aggiungere anche coriandolo fresco, cetriolo, avocado o mango. Il tutto viene irrorato con succo di lime o limone. Non contiene olio. Se non vi piace il gusto del coriandolo, potete sostituirlo con prezzemolo.

Dosi : per 6 persone 
Difficoltà : molto facile
Ingredienti : 4 pomodori,
                             1 cipolla,
                             1 spicchio d'aglio,
                             qualche ciuffetto di coriandolo fresco,
                             il succo da 1 lime,
                             2 peperoncini jalapenos,
                             1 piccolo cetriolo,
                             sale.
Preparazione : 
Lavate e mondate le verdure. Tagliate i pomodori, la cipolla ed il cetriolo a cubetti e i peperoni a fettine sottili. Poneteli in un recipiente. Aggiungete il coriandolo tritato, salate a piacere e irrorate con il succo del lime. 
Lasciate riposare per mezz' oretta in luogo fresco (frigo). Servite fresco.


6 σχόλια:

  1. cara Marina oggi sia tu che Irene avete postato pico de gallo, vi siete lette nel pensiero! Deve essere un'ottima ricetta, ideale per questi giorni bollenti!Un abbraccio !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Infatti Chiara, pare che il caldo conduce le ispirazioni sullo stesso cammino...
      Il pico de gallo e un' insalatina fresca, a me e piaciuta un sacco!
      Il caldo sta arrivando anche dalle nostre parti...
      Buona giornata.

      Διαγραφή
  2. mmmmmmmmmmm! λατρεύω τη μεξικάνικη κουζίνα οπότε θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι απο τα βασικα συνοδευτικα της Μεξικανικης κουζινας και μια πολυ δροσερη σαλατουλα, οτι πρεπει για τις ζεστες που εχουν πλακωσει!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.