6

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΙΈΖΕ ♦♦ PEPERONI ALLA PUGLIESE


ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΙΈΖΕ

Μια καταπληκτικη πιπεροσαλατα απο την Πούλια (Απουλια). Οι πιπεριες σωταρονται ελαφρα σε ελαιολαδο, ωστε να παραμεινουν τραγανες και γαρνιρονται με τα πεντανοστιμα φρυγανισμενα ψιχουλακια, σκορδακι, καππαρη και μαιντανο. Μια συνταγη που προερχεται απο την φτωχικη χωριατικη κουζινα της Απουλιας. Μεσα σε λιγα λεπτα και με ελαχιστα υλικα εχετε μια απιστευτη λιχουδια στο πιατο σας. Θα την λατρεψετε!

Δοση : για 2 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 4 πιπεριες Φλωρινης,
                3 πικαντικα πιπερακια jalapenos,
                1/2 σφηνακι μηλοξυδο,
                1 γεματο κουταλακι του γλυκου ζαχαρη,
                1 κουταλια της σουπας καππαρη,
                2 κουταλιες της σουπας φρεσκο μαιντανο ψιλοκομμενο,
                ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                τριμμενη ψιχα απο 1 φετα μπαγιατικο ψωμι,
                1 σκελιδα σκορδο,
                ανθος αλατιου.
Προετοιμασια : 
Ετοιμαστε πρωτα τα τραγανα ψιχουλακια. Σε ενα τηγανι βαλτε ελαχιστο λαδι, προσθεστε την τριμμενη ψιχα του ψωμιου και το σκορδο, ψιλοκομμενο ή περασμενο απο την πρεσσα. Σωταρετε τα σε μετρια φωτια, μεχρι να ροδισουν.  
Η δοση της συνταγης αναφερται σε πιπεριες μεσαιου μεγεθους. Κανω αυτην την διευκρινηση, γιατι τελευταια εχω δει να κυκλοφορουν κατι πιπεριες Φλωρινης, που ειναι σαν τορπιλλες! 
Πλυντε τις πιπεριες, αφαιρεστε τα κοτσανια και τους σπορους και κοψτε τες σε λεπτες φετουλες (ροδελλες ή κατα μηκος). Σε ενα τηγανι βαλτε λιγο ελαιολαδο, βαλτε το στην φωτια, και μολις ζεσταθει προσθεστε τις πιπεριες. Σωταρετε τες σε μετρια φωτια για ενα τεταρτακι. Μετα τα πρωτα 10 λεπτα, προσθεστε και την ζαχαρη. Σβυστε με το ξυδι, και μολις εξατμιστει κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια. Προσθεστε τον μαϊντανο και πασπαλιστε με λιγο αλατακι. Προσοχη, μην ριξετε πολυ αλατι, γιατι η καππαρη που θα προσθεσετε ειναι ηδη αλμυρη.  
Βαλτε τις πιπεριες σε ενα πιατο σερβιρισματος, πασπαλιστε με τα τραγανα ψιχουλα και τελος προσθεστε την καππαρη. 
Σερβιρετε τις πιπεριες αλλα πουλιέζε, κατα προτιμηση χλιαρες. 


 
PEPERONI ALLA PUGLIESE

Saporitissimo antipasto di peperoni saltati e conditi con bricciole croccanti, aglio, prezzemolo e capperi. Ancora una splendida ricetta dalla cucina povera, ma non senza gusto... Si prepara in pochi minuti, con pochi ingredienti ed è gustosissima.

Dosi : per 2 persone
Difficolta : facile
Ingredienti : 4 peperoni rossi,
                             3 peperoncini jalapenos,
                             1/2 biccherino di aceto di mele,
                             1 cucchiaino colmo di zucchero,
                             1 cucchiaio di capperi in salamoia,
                             2 cucchiai di prezzemolo tritato,
                             olio extravergine di oliva,
                             la mollica tritata da 1 fetta di pane raffermo,
                             1 spicchio d'aglio,
                             fior di sale .
Preparazione : 
Preparate prima la mollica tostata : in una padella versate un filo d'olio e aggiungete la mollica del pane, sbricciolata, e l'aglio, tritato molto finemente (o passato dallo spremiaglio). Portate sul fuoco e fate dorare la mollica. Ritirate dal fuoco e tenete da parte. 
Lavate i peperoni, eliminate i semi interni e i piccioli e tagliateli a listarelle sottili. In una padella, versate un filo d'olio e quando sara riscaldato aggiungete i peperoni. Lasciateli soffrigere a fuoco moderato, per un quarto d'ora, mescolando per non attaccare. I peperoni devono restare croccanti e non diventare del tutto molli. Aggiungete lo zucchero e saltate. Sfumate con l'aceto, lasciate evaporare e ritirate dal fuoco. Salate leggermente e cospargete con il prezzemolo tritato. 
Aggiungete le bricciole tostate e i capperi, scolati, e servite subito.  



6 σχόλια:

  1. Μαρίνα, η σημερινή σου συνταγή, είναι ένα ωραίο παράδειγμα, αυτού που ονομάζουμε φτωχή μεσογειακή κουζίνα. Δεν υπολείπεται όμως ούτε σε εμφάνιση, ούτε σε νοστιμιά, φαντάζομαι, από άλλες πολυπλοκότερες και με πιο ακριβά υλικά συνταγές. Μου αρέσει πολύ για μεζεδάκι, αυτή η πρόταση.
    Καλή σου ημέρα.
    Υ.Γ. Γέλασα με τις πιπεριές-τορπίλλες!! Χαχά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Ειρηνη μου! Το εχω πει πολλες φορες, αλλα αυτες οι συνταγες απο την φτωχη κουζινα με ενθουσιαζουν! Αυτη η πιπεροσαλατα ειναι τοσο νοστιμη, εχω ξετρελλαθει μαζι της!

      Διαγραφή
  2. Wow!!! Per una pugliese come me questo piatto è un invito a nozze, mia cara! Confermo che è una ricetta gustosissima e profumatissima, da provare assolutamente! Un bacione :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ma che delizia questa peperonata! Complimenti alle massaie pugliesi!
      Sono contenta che ti è piaciuto il mio post, vale a dire che l'ho preparata a regola d'arte!
      Buon fine settimana.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραίες αυτές οι συνταγές. Απλές και νόστιμες
      Για συνοδευτικό, για μεζεδακι, τέλειο.
      Την έχεις παρουσιάσει πολύ ωραία.

      Φιλιά

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω Μαριον!
      Εμενα παντως μου αρεσε υπερβολικα αυτη η πιπεροσαλατα!
      Φιλια και καλο απογευμα!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.