4

ΜΟΥΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΛΑ ♦♦ MOUSSE ALLA NUTELLA


ΜΟΥΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΛΑ

Μέσα στην ανάρτηση μου για την τούρτα με ζαχαρόπαστα που είχα φτιάξει πέρισυ το Πάσχα (εδώ), είχα κάνει μια μικρή μνεία γι' αυτήν την υπέροχη μούς νουτέλλα, αλλά αναβολή στην αναβολή, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος μέχρι να έρθει επιτέλους η σειρά της για να σας την παρουσιάσω αναλυτικά. Αρχικά την ετοίμασα ως γέμιση για τούρτα, και μπορώ να πώ ότι είναι ιδανική, καθώς είναι αρκετά σταθερή και κατάλληλη γι' αυτόν τον σκοπό. Την ξαναέφτιαξα όμως, γιατί μας άρεσε πολύ, και αυτή τη φορά την σέρβιρα ως έχει, καθώς είναι μια πεντανόστιμη, αφράτη μούς με φανταστική υφή και καταπληκτική γεύση!
Η δόση που σας δίνω, είναι αρκετή για την γέμιση μιας τούρτας 24 εκ.

Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολη
Υλικά : 25 gr (2 γεμάτες κ.σ.) άμυλο καλαμποκιού,
                 25 gr (2 γεμάτες κ.σ.) ζάχαρη κρυσταλλική,
                 200 ml γάλα πλήρες φρέσκο,
                 5 gr ζελατίνη,
                 125 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                 200 gr nutella,
                 100 gr ιταλική μαρέγκα.
για την ιταλική μαρέγκα : 60 gr ασπράδια αυγών (απο 2 αυγά),
                                                  120 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                                                  30 ml νερό,
                                                  1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού.
Προετοιμασία :
Οδηγίες για να παρασκευάσετε την ιταλική μαρέγκα θα βρείτε αναλυτικά εδώ. Μπορείτε να την ετοιμάσετε 1-2 ημέρες πρίν και να την φυλάξετε στο ψυγείο.
Ετοιμάστε έπειτα την κρέμα βάσης. Βάλτε πρώτα την ζελατίνη να μουλιάσει μέσα σε ενα μπωλάκι με λίγο κρύο νερό. Βάλτε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και βάλτε την στη φωτιά. Μην αφήσετε το γάλα να βράσει. Μέσα σε ενα σκεύος αναμείξτε το άμυλο καλαμποκιού (μαϊζενα ή corn flour) με την ζάχαρη και προσθέστε λίγο λίγο το ζεστό γάλα, χτυπώντας με το σύρμα. 
Μεταγγίστε το μίγμα στην κατσαρόλα και βάλτε την στη φωτιά. Ανακατεύετε την κρέμα συνεχώς, μέχρι να δέσει (θα γίνει αρκετά σφιχτή). Κατεβάστε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθέστε την ζελατίνη, αφού την στραγγίσετε, και την βανιλλίνη. Αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζελατίνη. 
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και έπειτα προσθέστε την nutella και την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μεχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι. Προσθέστε τέλος και την ιταλική μαρέγκα και αναμείξτε καλά με κινήσεις απο κάτω προς τα επάνω.
Βάλτε την μούς σε ένα κορνέ και χρησιμοποιήστε την για να γεμίστε την τούρτα σας.
Αν θέλετε να την προσφέρετε μόνη της ως επιδόρπιο, γεμίστε μπωλάκια ή κοντά ποτήρια και γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας, μάυρη ή λευκή και φουντούκια κροκάν.


MOUSSE ALLA NUTELLA

L'anno scorso avevo preparato una torta in pasta di zucchero per la mia nipotina (qui), la quale voleva a tutti i costi una torta al cioccolato. Cosi avevo pensato di preparare una molly cake con gocce di ciocccolato e farcirlo con una mousse alla nutella. Avevo promesso di scrivere la ricetta per quella mousse nutellosa, che intanto rimandavo sempre e solo ora è arrivato il momento per farlo...
Questa mousse, oltre che una facitura ideale per torte di pasta di zucchero, siccome è stabile non rilascia liquidi, è anche un golosissimo dolce al cucchiaio, che certo verrà adorato da chiunque ama la nutella!
Le dosi riportate sono per una torta di 24 cm di diametro.

Difficoltà : media
Ingredienti : 25 gr (2 cucchiai colmi) di maizena,
                              25 gr (2 cucchiai colmi) di zucchero semolato,
                              200 ml di latte fresco intero,
                              5 gr di colla di pesce,
                              125 gr di panna a 35% grassi,
                              200 gr di nutella,
                             100 gr di meringa italiana.
per la meringa italiana : 60 gr di albumi (da 2 uova),
                                                120 gr di zucchero semolato,
                                                30 ml di acqua,
                                                1/2 cucchiaino di succo di limone.
Preparazione :
Istruzioni per la preparazione della meringa all' italiana troverete qui.
Preparate la crema di base. Ponete la colla di pesce in un recipiente, coprite con acqua fredda e lasciate in ammollo per un quarto d' ora. Versate il latte in un pentolino e portate sul fuoco. Fate riscaldare senza arrivare all' ebbolizione. In un recipiente mescolate la maizena con lo zucchero e aggiungete a filo il latte caldo, sbattendo con le fruste. Trasferite il composto ottenuto nel pentolino e portate sul fuoco. Mescolate continuatamente fino a rapprendere. Ritirate dal fuoco, aggiungete la colla di pesce, strizzata bene, e la vanillina. Mescolate fino che la colla di pesce si incorpora.
Lasciate raffreddare. Aggiungete la nutella e la panna, montata fino ad ottenere la consistenza dello yogurt. Aggiungete infine anche la meringa all' italiana e mescolate con una spatola e con movimenti dal basso verso l' alto.
Ponete la mousse in un sac-a-poche e utilizzatela per farcire la vostra torta.
Se invece decidete di servirla come come dolce al cucchiaio, allora versatela in coppette o bicchieri e guarnite con codetta di cioccolato o croccante di nocciole trittato grossolanemente. 

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Λιγο μπελαλιδικη Λιλια μου, αλλα οντως φοβερη... αν σου αρεσει και η νουτελλα, ε, τοτε δεν το συζητω!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. E veramente buona, l' ho preparata per farcire una torta e meno male che era abbondante, altrimenti la torta risulterebbe senza farcia...

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.