15

ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ // FROLLINI AL LIMONE


ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ L.MONTERSINO

Τα πιο γευστικά, αρωματικά μπισκοτάκια λεμονιού, που λιώνουν στο στόμα! Η συνταγή είναι του μοναδικού Luca Montersino. Φτιάχνονται πολύ εύκολα με το κορνέ για τα μπισκότα και έχουν λίγα μικρά μυστικά που τα κάνουν μοναδικά!

Δόση : 170 μπισκοτάκια περίπου
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 300 gr βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου,
                 175 gr ζάχαρη άχνη,
                 15 gr ανθόμελο,
                 100 gr αυγά (2 μεγάλα),
                 38 gr άμυλο,
                 485 gr αλεύρι γοχ.,
                 50 gr πάστα λεμονιού,
                 1 λουβί βανίλιας,
                 1 gr αλάτι. 

Προετοιμασία :
Πρίν απ' όλα μια διευκρίνηση. Ο Montersino χρησιμοποιεί στην συνταγή του άμυλο πατάτας (fecola). Επειδή όμως είναι δυσεύρετο στην Ελλάδα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο είδος άμυλου, και το πιο κοινό εδώ είναι το άμυλο καλαμποκιού, γνωστό και ως corn flour
Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη και το μέλι, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά. Οταν ενσωματωθούν στο μίγμα, προσθέστε τα σποράκια της βανίλιας, το αλάτι και την πάστα του λεμονιού. Προσθέστε τέλος και το αλεύρι, κοσκινισμένο με το άμυλο, και αναμείξτε καλά.
Για να δώσετε σχήμα στα μπισκότα σας χρειάζεται το ειδικό κορνέ για τα μπισκότα. Η ζύμη αυτή είναι μαλακή και ιδανική για το κορνέ. Αν δεν διαθέτετε, χρησιμοποιήστε ενα απλό κορνέ ζαχαροπλαστικής. Σχηματίστε τα μπισκότα σας επάνω σε ενα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε τα  μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 12-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα απο τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν και να σκληρύνουν πρίν τα βγάλετε απο το ταψί.
Διατηρούνται για αρκετές εβδομάδες μέσα σε ενα γυάλινο σκεύος ή σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.






FROLLINI AL LIMONE
RICETTA DI LUCA MONTERSINO

I più buoni biscotti al limone che esistono : sofficissimi, profumatissimi, sciolgono in bocca! 
La ricetta è del maestro Luca Montersino, tratta dal suo libro Croissant e biscotti.

Dosi : ca. 170 biscotti
Difficoltà : facile
Ingredienti : 300 gr di burro a temperatura ambiente,
                              175 gr di zucchero a velo,
                              15 gr di miele millefiori,
                              100 gr di uova (2 uova grosse),
                              38 gr di fecola di patate,
                              485 gr di farina 00,
                              50 gr di pasta di limone,
                              1 baccello di vaniglia
                              1 gr di sale.
Preparazione : 

Montate il burro ammorbidito con lo zucchero a velo ed il miele, fino a prendere una crema biancastra. Unite le uova, poco alla volta, e quando saranno completamente incorporate, aggiungete i semini di vaniglia, il sale e la pasta di limone. Aggiungete infine la farina, settacciata insieme alla fecola di patate. Mescolate bene.
Formate i biscotti con lo sparabiscotti, su una placca da forno, foderata con carta antiaderente. 
Cuocete in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 12-15 minuti ca., fino a dorare. Sfornate e lasciate raffreddare prima di staccarli dalla placca.
Si conservano per parecchi giorni, chiusi in un contenitore di vetro o di latta.




15 σχόλια:

  1. Μα ειναι τοσο ομορφα. Τοσο ιδια αφου φτιαχτηκαν με το κορνε!!! Ειμαι βεβαιη για τη νοστιμια τους και για το οτι λιωνουν στο στομα. Ειναι σαν να τα τρωω!!!

    Καλημερα Μαρινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εχεις την καταλληλη ζυμη, το κορνε ειναι τελικα ενα φοβερο εργαλειο!
      Φιλια!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφα μπισκοτάκια, ας μη σχολιάσω τη λεμονένια γεύση, έχω καταντήσει γραφική πια με την αγάπη μου στο λεμονάκι! Μαρινάκι, έχω συναντήσει στις γύρες μου πολλές συνταγούλες που απαιτούν άμυλο πατάτας και δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορούμε λες γενικά να αντικαταστήσουμε με corn flour; Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πολυ το αρωμα τους ειναι λεμονενιο παρα η γευση.
      Εφη μου, το αμυλο της πατατας μοιαζει πολυ με αυτο του καλαμποκιου, που εδω μπορουμε να το βρουμε πιο ευκολα. Το αμυλο της πατατας οι ιταλοι, που το εχουν διαθεσιμο, το χρησιμοποιουν πολυ στα γλυκα, δινει μια κρεμωδη υφη και λιγο καλυτερη γευση. Παντως σιγουρα μπορεις να το αντικαταστησεις με κορν φλαουρ, δεν θα αλλαξουν και πολυ οι ιδιοτητες της ζυμης.
      Φιλια!

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν....αν θέλεις πίστεψε το!Ποτέ μου ,για κάποιον ανεξήγητο λόγο δέν κατάφερα να μεταχειριστώ σωστά το κορνέ για τα κουλουράκια!!Στιγμές αλησμόνητες στην απέλπιδα προσπάθεια μου να το χρησιμοποιήσω σωστά και αμέτρητες λαμαρίνες μπισκότων που τελικά πλάστηκαν στα χέρια!
    Σήμερα το αποφάσισα!Τα λουλουδάτα λεμόνι μπισκοτάκια σου με ενθουσίασαν,αφού λατρεύω τη γεύση του λεμονιού και σε τούτα τα τραγανά μπισκοτάκια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη!Φυσικά το συμμετρικά όμορφο σχήμα τους κερδίζει,αλλά η λεμονάτη γεύση τους μας κατακτά!
    Καλό Σαββατοκύριακο Μαρίνα μου!Πολλά πολλα φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παλι το κορνε για τα μπισκοτα το ειχα αγορασει αρχικα γιανα το χρησιμοποιω σαν κορνε για κρεμες, ουτε μου ειχε περασει απο το μυαλο να φτιαχνω μπισκοτα. Οταν βεβαια ανακαλυψα τις σακκουλες μια χρησης και τις ανταλλακτικες μυτες, που χρησιμοποιουν ελαγγελματικα, τοτε το κορνε για τα μπισκοτα παραγκωνιστηκε εντελως. Το βασικο ειναι να εχεις την καταλληλη ζυμη για να το χρησιμοποιησεις. Πρεπει να ειναι αρκετα μαλακη, ωστε να μπορει να περασει απο τις τρυπουλες και να σχηματιστουν τα σχεδια με επιτυχια. Οι ιταλοι αυτην την ζυμη την ονομαζουν frolla montata, ειναι δηλαδη ιδια με την τριφτη ζυμη για τις ταρτες, μονο που ειναι πιο ρευστη. Θελει λιγο εξασκηση στην αρχη μεχρι να καταλαβεις πως λειτουργει, αλλα μετα ειναι παιχνιδακι!
      Καλο ΣΚ Φωτεινη μου!
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Μοσχοβόλησε λεμονάκι! Πολύ όμορφα μπισκοτάκια κι αρωματικά! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφα, κομψά και πεντανόστιμα!!!
    Καλό ΣΚ Μαρίνα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους έδωσες και φανταστικό σχήμα!! Θα φάω 5 παραπάνω για αυτό το λόγο!! Καλό Σ/Κ Μαρίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι όμορφα που δείχνουν!
    Και αφού κυριαρχεί το λεμόνι στη γεύση τους, θα μου αρέσουν οπωσδήποτε!
    Να έχεις μια πολύ όμορφη Κυριακή Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολυ διασκεδαστικο να φτιαχνεις μπισκοτακια με το κορνε!
      Ευχαριστω Ερμιονη μου! Καλη εβδομαδα πλεον!

      Διαγραφή
  8. Montersino è una garanzia e brava tu a riprodurre così bene, felice settimana, un bacione !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.