16

ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ♦♦ GELATO AL PISTACCHIO


ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ 

Υπέροχο παγωτο φυστίκι, με φυσικό πρασινωπό χρώμα, χωρίς χρήση χρωστικών!
Το μικρό μυστικό ειναι η χρήση της φυστικόπαστας, αντι για το αλεσμένο φυστίκι με την φλούδα του, που μας δίνει ενα καφετί χρώμα.

Δόση : 700 ml
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά : 400 ml γάλα πλήρες φρέσκο,
                80 gr ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο ραφιναρισμένη (λευκή),
                20 gr ανθόμελο,
                2 κρόκους αυγών,
                200 ml κρέμα γάλακτος 35%,
                150 gr φυστικόπαστα,
                1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
Προετοιμασία :
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Στο εν τω μεταξύ, βάλτε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι, προσθέστε το μέλι και βάλτε το στην φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Μόλις το γάλα πάει να βράσει, κατεβάστε το απο την φωτιά και ρίξτε το στο μίγμα των αυγών, αφήνοντας το να ρέει σαν κλωστή, χτυπώντας ταυτόχρονα το μίγμα με το σύρμα. Μεταγγίστε το μίγμα στο κατσαρολάκι και βάλτε το πάλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε το μίγμα συνεχώς, μέχρι να φτάσει στην θερμοκρασία των 85°C (όταν βουτήξετε μέσα ενα κουτάλι, η κρέμα κυλώντας πρέπει να το καλύπτει). Κατεβάστε την κρέμα απο την φωτιά και προσθέστε την βανίλια και την φυσικόπαστα. Κρυώστε την κρέμα γρήγορα, βάζοντας το κατσαρολάκι μέσα σε ενα σκεύος με κρύο νερό και παγάκια. Ανακατεύετε το μίγμα συνεχώς, ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα.
Σκεπάστε το μίγμα και βάλτε το στο ψυγείο, στο πιο κρύο σημείο. Αφήστε την κρέμα να σταθεί για 3 ώρες.
Οταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος, ώστε να αποκτήσει παχύρρευστη σύσταση. Αναμείξτε με την κρέμ ανγκλέζ με το φυστίκι και ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή. Αφήστε το μίγμα να δουλευτεί για 40 περίπου λεπτά.
Βάλτε το παγωτό στο σκεύος στο οποίο θα το συντηρήσετε, καλύψτε την επιφάνεια του με ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, κλείστε το καπάκι του και βάλτε το σον καταψύκτη. Αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πρίν σερβίρετε το παγωτό, αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά στο ψυγείο (συντήρηση).


GELATO AL PISTACCHIO

Un gelato al ricco sapore di pistacchio, al colore bello verdastro senza utilizzo di coloranti. 

Dosi : 700ml
Difficoltà : media
Ingredienti : 400 ml di latte intero fresco,
                            80 gr di zucchero di canna raffinato (bianco),
                            20 gr di miele di acacia,
                            2 tuorli d' uova,
                            200 gr di panna fresca,
                            150 gr di pasta di pistacchi,
                            1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia.
Preparazione :
Sbattete i tuorli con lo zucchero fino a prendere una crema chiara. 
Nel frattempo, ponete il latte con il miele in un pentolino e portate sul fuoco. Mescolate fino a sciogliesi il miele. Quando il composto sfiora l' ebollizione, ritirate dal fuoco e versateci a filo sulle uova, sbattendo con le fruste. Travasate il composto nel pentolino e portate su fuoco dolce. Mescolate continuatamente, fino ad arrivare ai 85°C (la crema deve velare il cucchiaio). Ritirate dal fuoco e aggiungete l' estratto di vaniglia e la pasta di pistacchi. Fate raffreddare la crema velocemente, ponendo il pentolino in un recipiente contenente acqua fredda e cubetti di ghiaccio. Mescolate per fare raffreddare uniformemente.
Una volta raffreddata la crema inglese, travasate in un recipiente a coperchio e ponete nel frigo, sul punto più freddo. Lasciate maturare per 3 ore.
Trascorso il tempo necessario, sbattete un po' la panna per renderla più consistente, aggiungete la crema al pistacchio e mescolate. Azionate la gelatiera e versateci il composto. Lasciate mantecare per 40 minuti ca.
Trasferite il gelato nel recipiente dove verrà conservato, coprite la sua superficie con un pezzo di carta aniatiaderente, chiudete il coperchio e ponete nel freezer. Lasciate riposare per almeno 2 ore.
Prima di servire il gelato, lasciatelo riposare nel frigo per una ventina di minuti.



16 σχόλια:

  1. Παίρνεις αριστείο και στη φυστικόπαστα και στο παγωτάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο δείχνει, μας δρόσισες νόστιμα Μαρίνα μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απανωτά χτυπήματα κατ΄ευθείαν στο στομάχι, με παγωμένους πειρασμούς, μάς έχεις δώσει Μαρίνα!
    Μια από όλα θα τα εξαφάνιζα στο λεπτό!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιχιχι....
      Χαιρομαι που σου αρεσαν Ζαμπια μου!

      Διαγραφή
  4. Μαρίνα μου φανταστικό το παγωτάκι!!όπως πάντα οι συνταγές είναι ιδιαίτερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eδώ τα καλά παγωτάάάάά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μαρίνα μου τι κάνεις????Κάθε μέρα παγωτά?????θα αντικαταστήσεις την κατάλευκη επαγγελμτική ποδιά με αυτή του πλανόδιου παγωτατζή ή του καταξιωμένου ζαχαροπλάστη???Χαχαχαχα..
    Σε επίγειο παράδεισο ζούνε οι δικοί σου!!!Λιχουδιές,γλυκά και φαγητά σε ημερησία διάταξη...Τυχεροί!
    Αυτό το σημερινό, μου κτύπησε στο μάτι.το χρώμα πρώτα από όλα και μετά η καταπληκτική υφή που φαίνεται ότι έχει!!
    Και εγώ με την Ζαμπία είμαι ..θα τα εξαφάνιζα στο λεπτό!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά ..ζεστά και όχι παγωμένα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπαμε, χριστηκα παγωτατζης αυτο το καλοκαιρι! Ασε που πηρα φορα και δεν σταματαω! Ειπα οτι θα κανω αφιερωμα μιας εβδομαδας αλλα μου κατεβαινουν κι αλλες ιδεες και μαλλον θα υπαρξει και δευτερη εβδομαδα μεσα στον Αυγουστο!
      Νομιζω παντως οτι ειχα μεγαλη επιτυχια στα παγωτα και αυτο το συνειδητοποιησα γιατι στο σπιτι κανεις δεν ζηταει πλεον να παρουμε Μερεντα! Αντιθετως που τους χανεις που τους βρισκεις, στην καταψυξη σκαλιζουν!
      Δεν λεω καλο Σαββατοκυριακο, γιατι η ποικιλια του παγωτατζη δεν τελειωσε ακομη!
      Πολλα φιλακια!

      Διαγραφή
  6. Να τη και η χρήση της φυστικόπαστας!
    Απίθανο χρώμα πραγματικά! Και φαντάζομαι και ότι η γεύση θα είναι πέρα για πέρα φυστικένια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελως Ερμιονη μου, αν ειχα και τα φανταστικα φυστικια του Μπρόντε τοτε και το χρωμα θα ηταν ακομη πιο εντυπωσιακο!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  7. Επανωτά χτυπήματα με συνταγές παγωτού! Μου αρέσει που χρησιμοποιείς αυγά στα παγωτά σου, γίνονται πολύ πιο νόστιμα και κρεμώδη. Βλέπω η πάστα φιστικιού αξιοποιήθηκε αναλόγως. Φανταστική γεύση.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω μαζι σου Μινα μου, τα αυγα και ειδικα με αυτον τον τροπο που προστιθενται, δηλαδη ως κρεμ ανγκλεζ, δινουν υπεροχη κρεμωδη υφη. Θα μου πεις οτι υπαρχει και η πατ-α-μπομπ, αλλα εκει πλεον ξεφευγουμε απο το παγωτο και παμε στο σεμιφρεντο! Για τα παγωτα χωρις αυγα, θελει κατι αντιπαγωτικο (δεξτροζη, χαρουπαλευρο, λικερ) αλλα και καλη παγωτομηχανη για να αποφευχθει η δημιουργια μεγαλων κρυσταλλων.
      Η φυστικοπαστα ηταν καιρο στα προσεχως, και μολις ξεμπερδεψω με τα παγωτα, εχω και αλλα σχεδια γι' αυτην!!!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  8. Απίθανο παγωτό και η φυστικόπαστα σαν ψεύτικη από πάνω!!
    Τι να πω?? Αν είναι αυτό το κλείσιμο της εβδομάδας παγωτού, δεν μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Χρυασαυγη μου!
      Η εβδομαδα εχει 7 ημερες, οποτε εχουμε ακομη 2 παγωτα! Νομιζω οτι η εκπληξη ειναι το παγωτο της Κυριακης!!!!
      Φιλια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.