ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ
Υπέροχο παγωτό με πραγματικό γιαούρτι και μαρμελάδα βύσσινο. Ακαταμάχητος συνδυασμός και πλούσια γεύση. Ολα με φυσικά υλικά και χωρίς ίχνος συντηρητικών!
Δόση : 750 ml περίπου
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 350 ml γάλα φρέσκο πλήρες,
100 ml κρεμα γάλακτος 35% λιπαρά,
150 gr γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά,
110 gr ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο ραφιναρισμένη (λευκή),
1/3 κ.γ. φλούδα λεμονιού αποξηραμένη και τριμμένη,
3 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο*.
Προετοιμασία :
Για μια ακόμη φορά θα υπενθυμίσω οτι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι αρίστης ποιότητας!
Βάλτε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και θερμάνετε μέχρι τους 80°C. Κατεβάστε απο την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το μίγμα στο χαμηλότερο σημείο στο ψυγείο, μαζί με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και αφήστε το να σταθεί για 3 ώρες.
Αναμείξτε το μίγμα του γάλακτος με το γιαούρτι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι).
Ενεργοποιήστε την παγωτομηχανή και ρίξτε μέσα το μίγμα. Οταν το παγωτό αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση βάλτε το στο σκεύος στο οποίο θα το διατηρήσετε, εναλλάσοντας με κουταλιές απο την μαρμελάδα βύσσινο.
Αφήστε το να σταθεί στον καταψύκτη για τουλάχιστον ενα δίωρο πρίν το καταναλώσετε.
Πρίν σερβίρετε το παγωτό, αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά στο ψυγείο (συντήρηση).
* Για την παρασκευή της μαρμελάδας βύσσινο, μπορείτε να ανατρέξετε στην συνταγή για την μαρμελάδα βύσσινο με κεράσι.
Βάλτε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και θερμάνετε μέχρι τους 80°C. Κατεβάστε απο την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το μίγμα στο χαμηλότερο σημείο στο ψυγείο, μαζί με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και αφήστε το να σταθεί για 3 ώρες.
Αναμείξτε το μίγμα του γάλακτος με το γιαούρτι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι).
Ενεργοποιήστε την παγωτομηχανή και ρίξτε μέσα το μίγμα. Οταν το παγωτό αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση βάλτε το στο σκεύος στο οποίο θα το διατηρήσετε, εναλλάσοντας με κουταλιές απο την μαρμελάδα βύσσινο.
Αφήστε το να σταθεί στον καταψύκτη για τουλάχιστον ενα δίωρο πρίν το καταναλώσετε.
Πρίν σερβίρετε το παγωτό, αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά στο ψυγείο (συντήρηση).
* Για την παρασκευή της μαρμελάδας βύσσινο, μπορείτε να ανατρέξετε στην συνταγή για την μαρμελάδα βύσσινο με κεράσι.
GELATO ALLO YOGURT E VISCIOLE
Yogurt e visciole, una combinazione classica davvero golosa! Un gelato al sapore ricco e fresco, preparato rigorosamente con ingredienti naturali!
Dosi : 750 ml ca
Difficoltà : facile
Ingredienti : 350 ml di latte fresco intero,
100 ml di panna fresca,
150 gr di yogurt greco colato a 2% grassi,
110 gr di zucchero di canna raffinato (bianco),
1/3 di cucchiaino di scorza di limone essiccata e macinata,
4 cucchiai di confettura di visciole*.
Preparazione :
Non dimenticare che tutti gli ingredienti che ulizzate per la ricetta, devono essere di ottima qualità!
Se non troverete lo yogurt colato, che [ abbastanza denso, ponete lo yogurt greco comune in un pezzo di garza o panno rado e lasciatelo a sgocciolare l' eccesso di siero per un paio d' ore.
Versate il latte in un pentolino e portate sul fuoco. Quando viene riscaldato, aggiungete lo zucchero e la scorza macinata. Mescolate fino al completo scioglimento dello zucchero. Portate a temperatura di 80°C e ritirate dal fuoco. Fate raffreddare velocemente, ponendo il pentolino dentro un recipiente contenente acqua fredda e cubetti di ghiaccio. Una volta raffreddato, versate in un contenitore e ponete nel frigo, sul punto più basso (e conseguentemente più freddo), insieme alla panna e lo yogurt. Lasciate per 3 ore.
Mescolate il latte zuccherato allo yogurt e aggiungete pure la pana semi-montata (alla consistenza dello yogurt).
Azionate la gelatiera e versateci il composto. Una volta ottenuta la consistenza desiderata, traferite il gelato nel contenitore che l' ospiterà, alternandolo con cucchiaiate di confettura.
Ponete nel freezer e lasciate maturare per almeno un paio d' ore.
*Per la preparazione della confettura di visciole, potete consultarvi il post per la preparazione della confettura di amarene e ciliegie.
Αντε να αντισταθείς σε τέτοιον ακαταμάχητο πειρασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαρίνα μου, καλή βδομάδα!
Η γεύση που μ' αρέσει! Σλουρπατιτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη σημείωσα για δοκιμή!
Καλή εβδομάδα Μαρινάκι!
Io so che ciliegie e amarene non sono la stessa cosa. Confettura o quello della Fabbri come amarene mi piace, ciliegie NO.
ΑπάντησηΔιαγραφήQuindi farò con la confettura di amarene visto che queste fresche io a Trieste non le ho mai trovate.
Grazie e buon inizio settimana.
Πραγματικά υπέροχο το παγωτό σου Μαρίνα μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικός συνδυασμός το γιαούρτι με το βύσσινο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τους αγαπημένους μου.
Φιλιά