ΠΡΑΣΑ ΓΚΡΑΤΙΝΈ
Ενα απλό αλλά νόστιμο συνοδευτικό, που είναι από τα αγαπημένα μου!
Στην οικογένεια μου δεν πολυσυμπαθούν τα πράσα, αλλά εμένα μου αρέσουν πολύ! Η ιδέα γι' αυτήν την συνταγή ξεκίνησε από εδώ. Επειδή οι άντρες προτιμούσαν τα μπιφτέκια μόνο με τις πατάτες, σκέφτηκα να μαγειρέψω τα πράσα στον φούρνο ξεχωριστά. Τα προτιμώ πολύ περισσότερο από την αντίστοιχη εκδοχή στην κατσαρόλα, γίνονται πιο γευστικά!
Δόση : γιά 4-5 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 1 kg πράσα,
1 κρεμμύδι,
2 καρότα,
3-4 κλωνάρια σέλινο,
4+2 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
1 φλ. σπιτικό ζωμό κοτόπουλου,
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
αλάτι,
2 κ.σ. αυθεντική παρμεζάνα parmigiano reggiano τριμμένη,
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.
Προετοιμασία :
Πλύντε καλά τα πράσα και κόψτε τα σε κομμάτια 3-4 εκ. Να είστε λίγο σχολαστικοί με το πλύσιμο των πράσων, γιατί συχνά συγκρατούν χώμα ανάμεσα στα φύλλα τους.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σέλινο.
Κόψτε τα καρότα σε μισές ροδέλες.
Μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε τα καρότα και τα πράσα και σωτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αλατίστε, πιπερώστε και προσθέστε και το σέλινο.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψάκι. Προσθέστε τον ζωμό, περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με την παρμεζάνα και τηνφρυγανιά. Σκεπάστε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε τα πράσα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, στις αντιστάσεις. Αφού περάσει μισή ώρα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν ωραία.
PORRI GRATINATI AL FORNO
I porri, trasformati in un contorno semplice e gustoso!
L' idea mi è venuta da questa ricetta. Siccome ai miei uomini i porri no piacciono poi tanto, ho pensato di cucinarli al forno separatamente. Così vengono più saporiti e ormai li preferisco dalla versione in umido nella casseruola.
Dosi : per 4-5 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 1 kg porri,
1 cipolla,
2 carote,
3-4 gambi di sedano,
4+2 cucchiai di olio e.v.o.,
1 tazza brodo di pollo home made,
pepe nero macinato al momento,
sale qb.,
2 cucchiai di parmigiano reggiano grattugiato,
1 cucchiaio pangrattato.
Preparazione :
Lavate bene i porri, tenendo conto che spesso tra le foglie c'è del terriccio. Tagliate a pezzi di 3-4 cm.
Tritate la cipolla ed il sedano.
Tagliate le carote a mezze rondelle sottili.
In una padella capiente saltate la ciopolla con 4 cucchiai di olio. Aggiungele le carota e i porri e saltate fino ad appassire. Salate, pepate e aggiungete anche il sedano.
Trasferite entro una terrina. Aggiungete il brodo, irrorate con l' olio restante e cospargete con il parmigiano ed il pangrattato. Coprite la terrina con carta stagnola
Infornate in forno caldo a 200°C, modalità statico. Trascorsa mezz' oretta scoprite la terrina e lasciate cuocere fino a dorare.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.