4

ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ♦♦ PATATE AL FORNO, SEMPLICEMENTE PERFETTE!


ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Οι τέλειες πατάτες φούρνου, φτιαγμένες με τις οδηγίες των σεφ! Ετοιμάζονται πολύ εύκολα, ακολουθώντας μερικά απλά τρυκ, ώστε να σχηματιστεί μία ωραία τραγανή κρούστα απ'έξω, ενώ η καρδιά τους να παραμείνει τρυφερή και να λιώνει στο στόμα.
Μπορείτε να τις αρωματίσετε με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα της αρεσκείας σας. Είναι τέλειες ως συνοδευτικό σε πιάτα με κρεατικά ή και ψάρια.
Τις ποσότητες μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Σας δίνω την συνταγή τώρα, επειδή πιστεύω ότι κατά την περίοδο των γιορτών θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμη...

Δόση : για 4-6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολη
Υλικά : 1 kg πατάτες,
                μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα,
                αλάτι,
                ελαιόλαδο παρθένο έξτρα.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε κομμάτια. Εδώ το μυστικό είναι τα κομμάτια να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν μέσα στον ίδιο χρόνο, όλα ομοιόμορφα.
Ξεπλύνετε καλά τις πατάτες, ώστε να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το άμυλο τους.
Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και βάλτε το να βράσει. Ζεματίστε τις πατάτες για 2-3 λεπτά. Μην τις ρίχνετε στην κατσαρόλα όλες μαζί, ώστε να μην κατέβει πολύ η θερμοκρασία του νερού που βράζει, κάντε το ζεμάτισμα σταδιακά. Με το ζεμάτισμα επιτυγχάνουμε να "ψηθούν" επιφανειακά τα κομμάτια της πατάτας; με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει μαλακή στο εσωτερικό και δεν θα ξεραθεί, ενώ απ' έξω θα δημιουργηθεί μία τραγανή κρούστα.
Αφήστε τες να στραγγίσουν πολύ καλά και ταμπονάρετε τες με απορροφηρικό χαρτί.
Πάρτε ένα ταψί φούρνου, αν θέλετε στρώστε το και με αντικολλήτικό χαρτί. Ρίξτε 2-3 ζιγκ ζαγκ λάδι μέσα στο ταψί και τοποθετήστε από επάνω τις πατάτες. Φροντίστε να διασκορπιστούν καλά μέσα στο ταψί. Πασπαλίστε με τα μυρωδικά και τέλος ρίξτε από επάνω και άλλο λάδι.
Ψήστε τις πατάτες σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά. Αφού περάσει η πρώτη μισή ώρα ψησίματος, ανακατέψτε τις πατάτες και αλατίστε τες. Τα τελευταία 5-6 λεπτά ψησίματος ανάψτε το γκρίλ για να ροδίσουν ωραία.
Σερβίρετε τες ζεστές.



PATATE AL FORNO, SEMPLICEMENTE PERFETTE!

Le patate al forno perfette, sono croccanti fuori e soffici dentro. Preparatele facilmente seguendo alcuni piccoli trucchi, suggeriti dai chef.
Potete insaporire con spezie ed erbe aromatiche. Sono ottime come controno, per accompagnare piatti di carne o pesce.
Siccome appressa il periodo delle feste credo che questa ricetta vi sarà utile...

Dosi : per 4-6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 1 kg di patate,
                             spezie o erbe aromatiche,
                             sale marino,
                             olio extravergine di oliva.
Preparazione :
Sbucciate le patate e tagliatele a spicchi o cubetti. Qui il segreto è di tagliare le patate a pezzi più o meno uguali, per poter essere cotti tutti allo stesso tempo e in modo uniforme.
Lavate le patate sotto acqua corrente, per eliminare l' amido.
Sbollentatele per 2-3 minuti. Non mettere tutte le patate nella pentola con l' acqua bollente, per non abbassare la temperatura; fatelo a più riprese. Con il sbollentamento i pezzi di patata vengono cotti fuori; una volta messi al forno risulteranno ben cotti e croccanti fuori, mentra dentro resteranno soffici e si scioglierano in bocca.
Una volta sbollentate tutte le patate, lasciate sgocciolare e asciugatele con carta assorbente.
Prendete una teglia da forno, la quale potete anche foderare con carta antiaderente. Ungetela con qualche zig zag di olio. Versate le patate. Le patate devono essere ben separate l' una dall' altra e per niente ammassate. Cospargete con le spezie e le erbe aromatiche scelte. Irrorate ancora con dell' olio. 
Infornate in forno preriscaldato a 200°C, modalità ventilato, per 45-50 minuti. Trascorsi i primi 30 minuti, mescolate le patate e salate a piacere. Per gli ultimi 5-6 minuti di cottura accendete il grill per farle dorare. 
Servite le patate al forno calde.



4 σχόλια:

  1. Ottimo suggerimento adoro le patatee preso nota. Buona domenica.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απλό, εύκολο, γρήγορο και τις τρώμε στο πι και φί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dopo tanta latitanza dal web e dal blog, vengo a commentare qui sul tuo blog le belle ricette che vi ho visto, ma comincio da questa, perchè è speciale.
    E' semplice, ma le patate al forno vanno fatte bene, bravissima!
    Buon pranzo e buona giornata, cara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.