2

ΝΟΣΤΙΜΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ // FRITTATA DI PASTA


ΝΟΣΤΙΜΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Την επόμενη φορά που θα σας περισσέψουν λίγα μακαρόνια, δοκιμάστε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια ωραιότατη χορταστική ομελέτα! Ετσι και τα μακαρόνια θα αξιοποιηθούν άριστα, αλλά θα έχετε και την ευκαιρία να απολαύσετε ένα νόστιμο φαγάκι. 
 Η ιδέα προέρχεται από την ναπολιτάνικη κουζίνα, όπου συνήθως χρησιμοποιούν τα κλασσικά σπαγκέττι με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν). Μπορείτε βέβαια να βάλετε υλικά της αρεσκείας σας ή και να ανακυκλώσετε ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα απο τυριά και αλλαντικά που έχετε στο ψυγείο σας. Μακαρόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο μακρυά (σπαγκέττι, λινγκουίνε) όσο και κοντά. Μπορείτε ακόμη να ανακατέψετε διάφορα είδη μακαρονιών.
Θα σας αρέσει τόσο πολύ, που είμαι σίγουρη ότι θα την καθιερώσετε!

Δόση : γιά 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 3 αυγά,
                 2 κ.σ. γάλα φρέσκο πλήρες,
                 60 gr περίπου μοτσαρέλα για μαγειρική (στεγνή),
                 1 κ.σ. αυθεντική παρμεζάνα,
                 1 κούπα (περίπου 200 gr) μακαρόνια βρασμένα (χρησιμοποίησα ριγκατόνι),
                 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
                 3 φέτες μπέϊκον,
                 πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
                 1-2 πρέζες αλάτι,
                 λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Προεροιμασία :
Χτυπήστε καλά τα αυγά με το γάλα και κανα-δυό πρέζες αλάτι. Προσθέστε την παρμεζάνα και τα βρασμένα μακαρόνια και αναμείξτε πολύ καλά.
Κόψτε το μπέϊκον σε κομματάκια. Βάλτε το λάδι σε ένα ευρύχωρο τηγάνι και ροδίστε ελαφρά το μπεϊκον. Προσθέστε το μίγμα με τα αυγά και απλώστε το μέσα στο τηγάνι. Αφήστε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από την μία πλευρά και έπειτα γυρίστε το και από την άλλη πλευρά. Αν δεν τα καταφέρνετε με το πέταγμα της ομελέτας στον αέρα (εγώ το ... ρισκάρω συχνά και έχω εξοικειωθεί) αναποδογυρίστε την με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή με ένα καπάκι κατσαρόλας. Αφήστε να ψηθεί για 2-3 λεπτά καί από την άλλη πλευρά.
Πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε την ομελέτα ζεστή.



FRITTATA DI PASTA

La frittata di pasta è un piatto veloce che viene dalla cucina partenopea. A Napoli la preparavano con gli maccheroni al pomodoro, ma certo potete utilizzare qualsiasi tipo di pasta avanzata. Potete variare infinitamente gli ingredienti di questa frittata, che darà nuova vita agli avanzi di pastasciutta.

Dosi : per 2 persone
Difficoltà : molto facile
Ingredienti : 3 uova,
                             2 cucchiai di latte fresco intero,
                             60 gr ca. di mozzarella da cucina,
                             1 cucchiaio di parmgiano grattugiato,
                             1 tazza (200 gr ca.) di pasta avanzata (ho utilizzato rigatoni),
                              2 cucchiai di olio di oliva,
                              3 fette di pancetta tesa,
                              pepe nero macinato,
                              qualche pizzico di sale,
                              prezzemolo tritato.
Preparazione :
Sbattete le uova col latte e poco sale. Aggiungete la mozzarella e la pasta e mescolate molto bene.
Tagliate la pancetta a pezzeti. Ponete l' olio in una padella e fate rosolare la pancetta. Aggiungete il composto delle uova. Rigirate per farlo distribuire su tutta la padella. Lasciate cuocere su fuoco moderato per 2-3 minuti. Con l' aiuto di un piatto o un coperchio capovolgete la frittata. Molto spesso mi azzardo a buttare la frittatta all' aria (ammetto che a volte risulta un piccolo disastro!). lasciate cuocere per 2-3 minuti anche dall' altro lato e ritirate dal fuoco.
Cospargete di prezzemolo tritato e servite la frittata subito.



2 σχόλια:

  1. Tu che sei del mestiere saprai che la pasta ricotta il giorno dopo come questa ha un indice glicemico più basso. Io che non sono amante della paste, fritta o cosi il giorno dopo la mangio volentieri e quindi un po di carboidrati non fanno male. Grazie e buona fine settimana e..preso nota della tua frittata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.