0

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΡΥ // POLLO ALLA BIRRA CON CURRY ROSSO


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΡΥ

Η μπύρα παντρεύεται ωραία με το κοτοπουλάκι, το νοστιμίζει και το αρωματίζει. Κοτοπουλο με μπύρα λοιπόν, εγώ χρησιμοποίησα μία τσέχικη lager, αλλά και κόκκινο κάρρυ, γιά μία εξωτική νότα.
Γιά τους βιαστικούς, το μαρινάρισμα μπορεί και να παραλειφθεί χωρίς να αλλάξει και πολύ το γευστικό αποτέλεσμα. Εγώ το προτιμώ, γιατί έχω ένα θέμα με την μυρωδιά του κοτόπουλου. 
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, τηγανητές πατάτες, τραγανές πατάτες φούρνου, ρύζι πιλάφι, ακόμη και μακαρόνια.

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 1 κοτόπουλο βιολογικό, περίπου 1300 gr,
                500 ml μπύρα ξανθή lager,
                1 κλωνάρι δεντρολίβανο (προαιρετικό),
                2 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο,
                1 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ,
                αλεύρι,
                1 κ.γ. κόκκινο κάρρυ,
                1 κ.γ. νιφάδες ντομάτας,
                πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                1 κ.γ. κοφτό πάστα σκόρδου,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε το κοτόπουλο, αφαιρέστε το περιττό λίπος, και χωρίστε το σε 10 κομμάτια (από 2 κομμάτια το κάθε πόδι, 2 φτερά και 4 κομμάτια το στήθος, την πλάτη και τον λαιμό κρατήστε τα γιά να φτιάξετε σπιτικό ζωμό).
Βάλτε τα κομμάτια μέσα σε ένα σκεύος, προσθέστε το δεντρολίβανο και την μισή μπύρα και αφήστε το να μαριναριστεί γιά 2 ώρες, σε μέρος δροσερό (ψυγείο).
Στραγγίστε πολύ καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί. Περάστε τα από το αλεύρι.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο (κατά προτίμηση κλαριφιέ) και το ελαιόλαδο και βάλτε την στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, πασπαλίστε με το κάρρυ και αφήστε τα να ροδίσουν καλά, από όλες τις πλευρές.
Σβύστε με την μπύρα; θα χρησιμοποιήσετε όλη την μπύρα, δηλαδή αυτήν της μαρινάδας (αφού την σουρώσετε), συν εκείνη που είχε περισσέψει. Προσθέστε την πάστα του σκόρδου, τις νιφάδες ντομάτας, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ανάλογο αλάτι (1 γεμάτο κ.γ.). Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το κοποπουλάκι να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 35-40 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερό.
Κατεβάστε το φαγητό από την φωτιά και αφήστε το να σταθεί ενα 20άλεπτο πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε το ζεστό. 



POLLO ALLA BIRRA CON CURRY ROSSO

La birra si abbina benissimo al pollo, lo insaporisce e lo profuma, aiutando a creare piatti deliziosi.
Ho utilizzato una birra lager cecca, e ho aggiunto anche curry rosso, per dare un tono esotico.
Potete omettere la marinatura se non avete tanto tempo alla vostra disposizione. Preferisco marinare il pollo, perchè di solito ha un' odore che non mi piace poi tanto...
Servite con purè di patate, patatine fritte, patate al forno croccanti, riso pilaf o pasta.

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 1 pollo bio, ca. 1300 gr,
                             500 ml di birra lager,
                             1 rametto di rosmarino,
                             2 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                             1 cucchiaio di burro chiarificato,
                             farina qb.,
                             1 cucchiaino di curry rosso,
                             1 cucchiaino di fiocchi di pomodoro,
                             pepe nero macinato al momento,
                             1 cucchiaino raso di crema d' aglio sbianchito,
                             sale.
Preparazione :
Pulite il pollo, eliminate il grasso in eccesso e tagliate a 10 pezzi (2 pezzi ciascuna coscia, 2 ali e 4 pezzi il peto, il dorso e il collo utilizzateli per preparare un buon brodo casalingo).
Ponete i pezzi entro una terrina, aggiungete 1 rametto di rosmarino e metà della birra e lasciate marinare per un paio d' ore in luogo fresco (frigo).
Colate i pezzi del pollo e asciugate con carta assorbente. Passateli dalla farina.
In una casseruola ponete il burro (preferibilmente chiarificato) e l' olio e fate scaldare. Fate rosolare bene e da tutti i lari i pezzi del pollo cosparsi col curry rosso.
Sfumate con la birra; utilizzate sia la birra rimasta che quella della marinatura (passata da un colino per eliminare il rosmarino). Aggiungete l' aglio, i fiocchi di pomodoro, pepe macinato al momento e sale a piacere (io ho aggiunto 1 cucchiaino abbondante). Coprite la casseruola e lasciate cuocere a fuoco moderato per 35-40 minuti, fino ad intenerire.
Ritirate dal fuoco e lasciate riposare per una ventina di minuti.
Servite il pollo alla birra caldo.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.