ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
Ελαφρύ, ιδιαίτερα νόστιμο αλλά και γρήγορο κοτοπουλάκι στο τηγάνι. Πετυχημένος αυτοσχεδιασμός με τα αγαπημένα μου μπαχαρικά και σαφείς επιρροές απο την κουζίνα της Απω Ανατολής. Συνοδεύεται υπέροχα με ρυζάκι στον ατμό ή πιλάφι ρυζιού.
Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 1 στήθος κοτόπουλου (με το κόκκαλο περίπου 500gr),
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι,
τριμμένη φρυγανιά,
1 κ.γ. κουρκουμά,
1/2 κ.γ. κίτρινο κάρρυ,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
1/2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο στον τρίφτη,
1 κ.γ. κουρκουμά,
1/2 κ.γ. κίτρινο κάρρυ,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
1/2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο στον τρίφτη,
1 κ.γ. σουσάμι,
αλάτι.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφαιρέστε το κόκκαλο απο το κοτόπουλο και κόψτε το φιλέτο σε μικρούς κύβους. Περάστε τους πρώτα απο το γάλα και έπειτα απο την φρυγανιά.
Βάλτε σε μια σωτέζα το ελαιόλαδο και βάλτε την στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να "γυαλίσει". Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα παναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, το σουσάμι και τα μπαχαρικά και σωτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβύστε με τον ζεστό ζωμο και αλατίστε. Σκεπάστε την σωτέζα με το καπάκι της, χαμηλώστε λίγο την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.
Σερβίρετε τις πικάντικες μπουκιές κοτόπουλου με ενα απλό πιλαφάκι ρυζιού.
αλάτι.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφαιρέστε το κόκκαλο απο το κοτόπουλο και κόψτε το φιλέτο σε μικρούς κύβους. Περάστε τους πρώτα απο το γάλα και έπειτα απο την φρυγανιά.
Βάλτε σε μια σωτέζα το ελαιόλαδο και βάλτε την στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να "γυαλίσει". Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα παναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, το σουσάμι και τα μπαχαρικά και σωτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβύστε με τον ζεστό ζωμο και αλατίστε. Σκεπάστε την σωτέζα με το καπάκι της, χαμηλώστε λίγο την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.
Σερβίρετε τις πικάντικες μπουκιές κοτόπουλου με ενα απλό πιλαφάκι ρυζιού.
Un secondo leggero, saporito e di veloce preparazione. Ispirazione del momento, ricca di spezie e fortemente influenzata dalla cucina dell' Estremo Oriente. Secondo l' usanza greca, l' ho servito come piatto unico, accompagnato da un semplice riso pilaf.
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 1 petto di pollo (con l' osso 500gr ca),
1 cipolla piccola,
1 spicchio d' aglio,
4 cucchiai di olio di oliva extravergine,
1 tazza di brodo di pollo caldo,
un paio di cucchiai di latte fresco,
4 cucchiai di olio di oliva extravergine,
1 tazza di brodo di pollo caldo,
un paio di cucchiai di latte fresco,
pangrattato,
1 cucchiaino di curcuma,
1/2 cucchiaino di curry giallo,
pepe nero macinato al mulino,
1/2 cucchiaino di zenzero gresco grattugiato,
1 cucchiaino di semi di sesamo, 1 cucchiaino di curcuma,
1/2 cucchiaino di curry giallo,
pepe nero macinato al mulino,
1/2 cucchiaino di zenzero gresco grattugiato,
sale.
Preparazione :
Tritate la cipolla e l' aglio.
Eliminate l'osso dal petto di pollo e tagliate la carne a pezzi piuttosto piccoli. Passateli prima dal latte e dopo dal pangrattato.
Versate l' olio in una padella e portate sul fuoco. Appena scaldato aggiungete la cipolla e saltate fino a "sudare". Aggiungete l' aglio e lo zenzero e saltate per un paio di minuti. Aggiungete i pezzi del pollo, già impanati, i semi di sesamo e le spezie. Rosolate. Aggiungete il brodo caldo e salate. Abassate il fuoco, coprite con un coperchio e lasciate cuocere per 20 minuti ca., fino che la carne diventi tenera.
Servitelo caldo.
Διαθέτω όλα τα υλικά, καθώς γι' αύριο σκεφτόμουνα κοτοπουλάκι φιλέτο, Μαρίνα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρέσκο τζίντζερ δεν έχω...αλλά ίσως με λίγο αποξηραμένο να μην κάνει πολύ μεγάλη διαφορά.
Ωραία πρόταση πραγματικά.
Ευχαριστω Πηνελοπη μου! Και με αποξηραμενο τζιντζερ γινεται σιγουρα, πιστευω ομως οτι με το φρεσκο ειναι λιγο πιο πικαντικη η γευση του!
ΔιαγραφήΦιλια!
Τι πικάντικο πιάτο!Και τι ωραία χρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε που το κοτοπουλάκι είναι παναρισμένο και που αφήνεται να ηρεμεί σε αυτό το καταπληκτικό ζουμάκι!
Πολυ αρωματικό πιάτο,εύκολο και αγαπητό σε όλους!
Φιλάκια πολλα,πολλα Μαρίνα μου!
Ειναι κι αυτο ενα απο τα πιατα που φτιαχνω συχνα, αλλα δεν ετυχε να βαλω την συνταγη του. Αυτο το κολπο με το παναρισμα ειναι ωραιο, και το κοτοπουλακι μενει τρυφερο αλλα δενει και ωραια η σαλτσα μετα. Κανω και μια παραλλαγη με αμυγδαλα, ισως καποια μερα γραψω και αυτην την συνταγη!
ΔιαγραφήΦιλια Φωτεινη μου, καλο Σ/Κ!
Πόσο μου αρέσουν τα εξωτικά φαγητά, με τα αρώματα τους και την ιδιαιτερότητα τους! Άνετα θα έβαζα αυτή την κουζίνα σε καθημερινή βάση^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμενα μου αρεσουν Λιλια μου, οι αντρες μου δεν τα πολυσυμπαθουν και ετσι δεν τα φτιαχνω συχνα.
ΔιαγραφήΛατρεύω αυτού του είδους τα φαγητά και αυτόν το συνδυασμό! Φτιάχνω ένα παρόμοιο και το άρωμα των μπαχαρικών κάθε φορά με μαγεύει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα φτιάξω την δική σου παραλλαγή, θα το συνοδεύσω με μπασμάτι και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο!
Φιλιά
Σιγουρα και με basmati θα ειναι πολυ ωραιο, θα του ταιριαζει πολυ!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κοτόπουλο έτσι Μαρίνα μου... αγαπημένο πιάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Κικη μου!
Διαγραφή