ΤΑΡΤΑ ΜΕ NUTELLA ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΡΙΚΟΤΤΑΣ
Για τους λάτρεις την πραλίνας φουντουκιού και όχι μόνο, μια πολύ νόστιμη τάρτα. Εύκολη στην παρασκευή της, αφού οι κρέμες δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, είναι η ιδανική πρόταση για ενα γλυκάκι που μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και ως επιδόρπιο.
Αρέσει εγγυημένα σε μικρούς και μεγάλους!
Δόση : 10 μερίδες
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά
για την ζύμη : 350 gr αλεύρι αδύνατο,
200 gr βούτυρο κρύο,
150 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
1 αυγό + 1 κρόκο,
1 πρέζα αλάτι,
1 κ.καφέ εκχύλισμα βανίλιας.
για την γέμιση : 250 gr ρικόττα,
2 κρόκους αυγών,
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική,
2 κ.σ. γκρανέλλα φουντουκιού,
400 gr nutella.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε την ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Οταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, ανοίξτε την ζύμη σε ενα φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. και στρώστε με αυτό μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 26 εκ. Τρυπήστε την ζύμη παντού με ενα πηρούνι. Τοποθετήστε επάνω στην ζύμη ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και καλύψτε με ξερά όσπρια ή με τα ειδικά κεραμικά σφαιρίδια, ώστε η ζύμη να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Ψήστε την βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Αφού περάσουν τα πρώτα 10-12 λεπτά αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί με το βάρος.
Βγάλτε το ταψάκι απο τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί ενα δεκάλεπτο, ώστε να χλιαρίνει.
Ετοιμάστε την γέμιση της τάρτας.
Χτυπήστε την ρικόττα με τους κρόκους των αυγών και την ζάχαρη, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα. Προσθέστε την γκρανέλλα φουντουκιού και αναμείξτε.
Ζεστάνετε την νουτέλλα στον μικροκυματικό, ώστε να γίνει ρευστή.
Ρίξτε την κρέμα με την ρικόττα μέσα στην βάση της τάρτας και ισιώστε την με μια σπάτουλα. Ρίξτε απο επάνω με κουταλιές την νουτέλλα, σχηματίζοντας 3 ομόκεντρους κύκλους. Σέρνοντας μια οδοντογλυφίδα ανάμεσα απο τις κρέμες σχηματίστε τα διακοσμητικά κύματα στην επιφάνεια της τάρτας.
Βάλτε ξάνα την τάρτα στον φούρνο και αφήστε την να ψηθεί για 20 λεπτά ακόμη.
Βγάλτε την τάρτα απα τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει καλά πρίν την κόψετε, ώστε να στερεοποιηθούν οι κρέμες.
CROSTATA ALLA NUTELLA E CREMA DI RICOTTA
Una crostata indicata per tutti i nutello-dipendenti! Di facile preparazione, è una soluzione veloce per preparare un dolcetto che piacerà a piccini e adulti! A casa nostra, con due uomini che possono consumare un barattolino di nutella a testa entro un paio di giorni, non è riuscita a sopravvivere a lungo!
Dosi : 10 porzioni
Difficoltà : facile
Ingredienti
per la frolla : 350 gr di farina 00,
200 gr di burro freddo,
150 gr di zucchero semolato,
1 uovo + 1 tuorlo,
1 pizzico di sale,
1 cucchiaino da caffè estratto di vaniglia.
per la farcitura : 250 gr di ricotta,
2 tuorli d' uova,
2 cucchiai di zucchero,
2 cucchiai di granella di nocciole,
400 gr di nutella.
Preparazione :
Preparate la pasta frolla con le istruzioni che troverete qui.
Lasciatela riposare nel frigo per mezz' oretta, coperta di pellicola transparente.
Imburrate ed infarinate uno stampo rotondo, adatto per le crostate, di 26cm di diametro.
Trascorso il tempo necessario, tirate l' impasto in una sfoglia di 0,5 cm e disponetelo nello stampo coprendo anche le sue pareti. Con le rebbi di una forchetta punterellate la sua superficie. Coprite la superficie della frolla con un pezzo di carta forno e versateci dei legumi secchi o le apposite palline di ceramica, per non lasciare crescere l' impasto.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 20 minuti. Trascorsi i primi 10-12 minuti, eliminate la carta con il peso.
Sfornate e lasciate riposare per una decina di minuti, per raffreddare un po'.
Preparate il ripieno.
Sbattete la ricotta con i tuorli e lo zucchero. Aggiungete la granella e mescolate.
Fate scaldare la nutella al microonde per qualche minuto, per renderla fluida.
Versate la crema di ricotta sulla frolla e livellate. Disponete sopra la nutella a cucchiaiate, formando 3 cerchi concentrici. Trascinando a raggi uno stecchino sulla superficie della crostata, formate le "onde".
Infornate e lasciate cuocere per 20 minuti ancora.
Sfornate e lasciate raffreddare completamente prima di tagliarla, in modo che si rassodano le creme.
Ζωγραφική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή.
Καλη Σαρκοστη Ξανθη μου!
ΔιαγραφήΑυτη η ταρτα θα μπορουσε να περασει και για την εβδομαδα της τυρινης, καθως περιεχει την ρικοττα!
Δεν μπορώ να αντισταθώ στη φώτο! Φαντάζομαι να το είχα μπροστά μου αληθινό τι θα πάθαινα! Είχες φοβερή έμπνευση πάλι! Φιλιά και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου αρεσει και η νουτελλα, μαλολον δυσκολα θα αντεξεις, γιατι αυτη η ταρτα πειρεχει ενα ολοκληρο βαζακι!
ΔιαγραφήΚαλο μηνα Λιλια μου και καλη Σαρακοστη!
Ααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, αυτό το γλυκό είναι ότι πρέπει για μένα! Είναι τάρτα, έχει Nutella και ρικότα που επίσης αγαπώ πολύ!
Αααα... κι εσυ στο κλαμπ της νουτελλας Ερμιονη μου! Θα ακολουθησουν και αλλες νουτελολιχουδιες, μεινε συντονισμένη!
Διαγραφή