ΒΡΑΧΑΚΙΑ (ΑΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ) ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Για τα μπισκοτάκια με το περίεργο όνομα brutti ma buoni (άσχημα αλλα νόστιμα) έχουμε ξαναμιλήσει εδώ, όταν παρουσίασα την κλασσική συνταγή τους.
Σήμερα θα σας παρουσίασω μια σοκολατένια εκδοχή, όπου στην θέση των ξηρών καρπών (φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα), εχουμε το ινδοκάρυδο.
Παρασκευάζονται πολύ εύκολα και είναι αυτο που λένε οι Ιταλοί "l' uno tira l' altro", δηλαδή το ενα τραβάει το αλλο και εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού!
Δόση : 40 κομμάτια περίπου
Βαθμός δυκολίας : εύκολο
Υλικά : 75 gr ασπράδια αυγών (3),
150 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
1 κ.σ. χυμό λεμονιού,
100 gr ινδοκάρυδο,
150 gr κουβερτούρα 60%.
Προετοιμασία :
Λιώστε την κουβερτούρα στον μικροκυματικό ή σε μπαίν-μαρί και αφήστε την να χλιαρίνει.
Χτυπήστε τα ασπράδια με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώστε πρώτα το ινδοκαρυδο και έπειτα την κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και με κινήσεις απο κάτω προς τα επάνω.
Στρώστε ενα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Με δυο κουταλάκια, σχηματίστε μπαλίτσες με το μίγμα, στο μέγεθος ενος καρυδιού, και ακουμπηστε τες επάνω στο ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στούς 150°C για 15 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί απο τον φούρνο και περιμένετε πρώτα να κρυώσουν τα βραχάκια, πριν τα μετακινήσετε απο το ταψί.
Διατηρούνται για αρκετές ημέρες, καλα κλεισμένα μέσα σε ενα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο.
BRUTTI MA BUONI AL CIOCCOLATO E COCCO
Non è la prima volta che si parla di brutti e buoni in questo blog! Tempo fa avevo preparato la ricetta classica (qui). Oggi invece vi presento una variante golossisima, al cioccolato e cocco.
Di facile e piuttosto veloce preparazione, manco a dire che l' uno tira l' altro!
Dosi : 40 pezzi ca.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 75 gr di albumi (3),
150 gr di zucchero semolato,
1 cucchiaio di succo di limone,
100 gr di farina di cocco,
150 gr di cioccolato fondente 60%.
Preparazione :
Fate sciogliere il cioccolato al microonde o a bagnomaria e lasciatelo intiepidire.
Sbattele gli albumi con lo zucchero ed il succo del limone, a neve ferma. Incorporate prima il cocco e poi il cioccolato intiepidito, mescolando delicatemente con una spatola e con movimenti dal basso verso l' alto.
Foderate una teglia con carta antiaderente. Con l' aiuto di due cucchiaini formate delle palline, alla grandezza di una noce e disponetele sulla teglia. Fate cuocere a forno preriscaldato a 150°C per 15 minuti.
Sfornate e aspettate di raffreddare prima di staccarli dalla carta antiaderente.
Si conservano per parecchi giorni, chiusi in un contenitore di vetro o di latta.
Εγώ δεν τα βρίσκω καθόλου brutti, τα βρίσκω πολύ buoni!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η ιδέα με την καρύδα!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Ετσι ειναι Ελενα μου!
ΔιαγραφήΦιλια πολλα!
Συμφωνώ με την Έλενα, τα βρίσκω πανέμορφα. Και τα κλασσικά του φουντουκιού και τα "πειραγμένα" με το ινδοκάρυδο. Πολύ πολύ ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω εναν εδω που του αρεσει πολυ το ινδοκαρυδο! βεβαια του αρεσουν και τα φουντουκια - στο τελος δεν ηξερε να μου πει ποια του αρεσουν πιο πολυ!!
ΔιαγραφήΔεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο οι Ιταλοί, τα ονομάζουν άσχημα! Ίσα ίσα, μια χαρά είναι και οπτικά, εκτός από την σούπερ καρυδοσοκολατένια γεύση τους! Πάνε να μας μπερδέψουν μάλλον, για να τα τρώνε μόνοι τους!! Αλλά εμείς δεν "μασάμε"!! Αντίθετα, μασάμε τα μπισκοτάκια σου, Μαρίνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Λες να ειναι τοσο πονηροι Ειρηνη μου που τα ονομασαν ετσι για να μας αποτρεψουν?? Να σου πω κι εγω αναρωτηθηκα γιατι τα λενε ασχημα, πολυ πιθανον γιατι δεν εχουν ομοιομορφο σχημα οπως τα αλλα μπισκοτα. Αλλα οπως ειπες κι εσυ, εμεις δεν τα θελουμε για την ομορφια τους και τα περιποιουμαστε καταλληλως!
ΔιαγραφήΦιλια πολλα!
τελεια τα βραχακια σου!!!! σε περιμενει παιχνιδι http://evitheusualsuspect.blogspot.gr/2013_11_09_archive.html
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη συνεχεια!!!
Ευχαριστω!
ΔιαγραφήΘα περασω να δω τι ,,, με περιμενει!!!
Εγώ πάντως δε τα βρίσκω καθόλου άσχημα αλλά τα βρίσκω υπέροχα και φανταστικά νόστιμα!!!! Δεν ξέρω από πού πήραν το όνομά τους αλλά δεν συμφωνώ και πολύ γιατί η γεύση τους είναι μοναδική!! Γεια στα χέρια σου Μαρίνα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος ξερει Κικη μου ποιος τα ειδε και δεν του πολυαρεσε η ... φατσα τους και τα κακολογησε! Ας τον με την κακια τοθ θα μεινει, εμεις παντως τα τιμησαμε τα μπισκοτακια και με το παραπανω, αφου ειναι μια απο τις συνταγες που φτιαχνω συχνα, λογω του οτι παντα βρισκομαι με περισευμα ασπραδιων και δεν ξερω τι να τα κανω!
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Φαίνονται νοστιμότατα! Έχω φτιάξει παρόμοια με ξηρούς καρπούς, ωραία η ιδέα σου να τα φτιάξεις με ιδοκάρυδο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτα με τους ξηρους καρπους ειναι σιγουρα η κλασσικη εκδοση, αλλα να που και το ινδοκαρυδο ταιριασε πολυ ωραια μαζι και με την σοκολατα!
ΔιαγραφήΧα χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου άρεσε το άσχημα αλλά νόστιμα, αν και δεν τα βλέπω καθόλου άσχημα!
Αυτά τα σκασιματάκια πολύ μου αρέσουν!
Γευστικά δεν το συζητώ, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μου είναι!
Φιλιά
Ταιριαζουν τα γουστα μας Ερμιονη μου!
ΔιαγραφήΦιλια πολλα!
Beliiii chissà che buoni , sono croccanti o morbidi ?
ΑπάντησηΔιαγραφήUn abbraccio :-)))
Ciao Nadia!
ΔιαγραφήSI sono buoni, croccanti fuori e piuttosto morbidi dentro.
Baci!
Δεν ξέρω αν είναι άσχημα, αλλά σίγουρα είναι νόστιμα με αυτά τα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομιζω οτι κανενας τελικα δεν τα βρισκει ασχημα, αλλα η νοστιμια τους ειναι αδιαμφισβητητη!
Διαγραφή