ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
Υλικα : 400 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
1 φακελλακι baking powder,
200 gr βουτυρο,
200 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, ακατεργαστη,
4 κουταλιες ανθομελο,
4 αυγα,
300 gr παραδοσιακο γιαουρτι,
3 κουταλιες της σουπας κακαο,
1 πρεζα αλατι.
για το σερβιρισμα : ζαχαρη αχνη.
Παρασκευη :
Χτυπηστε το βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου, με τη ζαχαρη. Προσθεστε τους κροκους των αυγων και συνεχιστε να χτυπατε το μιγμα, μεχρι να αφαρατεψει. Προσθεστε το μελι και το γιαουρτι πρωτα, και επειτα το αλευρι, το κακαο και το baking , κοσκινισμενα. Ανακατεψτε καλα ολα τα υλικα, μεχρι να παρετε ενα ομοιογενες μιγμα.
Χτυπηστε τα ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα, και ενσωματωστε τα στο μιγμα.
Βουτυρωστε φορμιτσες για κεικ και γεμιστε τις κατα τα 3/4 με το μιγμα.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C, για 35 λεπτα περιπου.
Βγαλε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα να κρυωσουν. Πασπαλιστε τα με ζαχαρη αχνη, πριν τα σερβιρετε.
TORTINI ALLO YOGURT GRECO E CACAO
Ingredienti : 400 gr di farina 00,
1 bustina di lievito per dolci,
200 gr di burro,
200 gr di zucchero di canna grezzo,
4 cucchiai di miele,
4 uova,
300 gr di yogurt tradizionale greco,
3 cucchiai di cacao amaro,
1 pizzico di sale.
per spolverare : zucchero a velo.
Preparazione :
Sbattete il burro, a temperatura ambiente, con lo zucchero. Aggiungete i tuorli, sempre sbattendo. Aggiungete lo yogurt ed il miele prima, e poi, il cacao, la farina ed il lievito, settacciati. Mescolate bene per avere un composto omogeneo.
Montate gli albumi con un pizzico di sale, in neve ferma. Incorporateli al composto.
Imburrate degli stampini per torte e riempiteli per 3/4 con il composto.
Infornate in forno gia caldo a 180°C per ca 35 minuti.
Sfornate e lasciate raffreddare. Spolverate di zucchero a velo, prima di servire.
Sbattete il burro, a temperatura ambiente, con lo zucchero. Aggiungete i tuorli, sempre sbattendo. Aggiungete lo yogurt ed il miele prima, e poi, il cacao, la farina ed il lievito, settacciati. Mescolate bene per avere un composto omogeneo.
Montate gli albumi con un pizzico di sale, in neve ferma. Incorporateli al composto.
Imburrate degli stampini per torte e riempiteli per 3/4 con il composto.
Infornate in forno gia caldo a 180°C per ca 35 minuti.
Sfornate e lasciate raffreddare. Spolverate di zucchero a velo, prima di servire.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.