ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
ΑΠΟ ΤΗΝ MARTA STEWART
Η Marta Stewart φτιαχνει στ'αληθεια καταπληκτικα μπισκοτα! Τα συγκεκριμενα, δεν ξερω αν ειναι πραγματι τα καλυτερα μπισκοτα στον κοσμο, οπως τιτλοφορειται η συνταγη, αλλα σιγουρα ειναι πολυ νοστιμα! Και επισης πολυ ευκολα να τα φτιαξει κανεις...
Δοση : για περιπου 30 μπισκοτα
Υλικα
για τη ζυμη : 120 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
60 gr κακαο αγλυκο,
1 κουταλακι του γλυκου, οχι γεματο, αλατι,
120 gr βουτυρο,
130 gr κρυσταλλικη ζαχαρη
1 κροκο αυγου,
1 κουταλια σουπας κρεμα γαλακτος
για την ganache : 35 ml κρεμα γαλακτος,
40 gr μελι,
60 gr κουβερτουρα,
30 gr βουτυρο.
Προετοιμασια :
Χτυπηστε το βουτυρο με την ζαχαρη, μεχρι να ασπρισει και να αφρατεψει. Προσθεστε τον κροκο, χτυπωντας συνεχως, μεχρι να εχετε ενα αφρατο μιγμα.
Κοσκινιστε το αλευρι με το κακαο και το αλατι, και προσθεστε τα στο μιγμα των αυγων, μαζι με την κρεμα γαλακτος. Ανακατεψτε καλα, μεχρι να παρετε μια τριφτη ζυμη. Δουλεψτε την καλα με τα χερια, ωστε να γινει συμπαγης, και αφηστε την να ξεκουραστει για μιση ωριτσα, σε δροσερο μερος (το καλοκαιρι στο ψυγειο).
Παρτε μια ποσοτητα απο τη ζυμη, οσο ενα καρυδι, και πλαστε την στις παλαμες σας, ωστε να φτιαξετε ενα μπαλλακι. Πιεστε το μπαλλακι απαλα στη μεση, ωστε να γινει επιπεδο, και βαλτε το σε μια λαμαρινα φουρνου, στρωμενη με αντικολλητικο χαρτι. Τοποθετηστε και τα υπολοιπα μπισκοτα, αφηνοντας 2-3 εκ. αποσταση μεταξυ τους, για να μην κολλησουν στο ψησιμο. Με το χερουλι μιας ξυλινης κουταλας, πιεστε απαλα το κεντρο καθε μπισκοτου, ωστε να δημιουργησετε μια λακουβιτσα. Προσοχη, μην τρυπησετε το μπισκοτο, και μην το πιεσετε με δυναμη, γιατι δημιουργουνται ρωγμες στην επιφανεια του, που χαλανε την τελικη του οψη.
Ψηστε τα μπισκοτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C για 10 λεπτα.
Βγαλτε τα απο τον φουρνο, και παλι με το χερουλι της κουταλας, βαθυνετε τις λακουβιτσες στα μπισκοτα, οσο ειναι ακομη ζεστα και μαλακα. Αφηστε τα να σταθουν για ενα τεταρτακι ωστε να κρυωσουν, και να σκληρυνουν.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε την γκανας : βαλτε σε ενα κατσαρολακι το μελι, και την κρεμα γαλακτος, και μολις ζεσταθει καλα, αλλα να μην βρασει, προσθεστε την κουβερτουρα κομμενη σε μικτα κομματακια. Σβυστε το ματι, και ανακατεψτε καλα, ωστε να λιωσει τελειως η κουβερτουρα. Κατεβαστε το κατσαρολακι απο την φωτια και προσθεστε το βουτυρο. Ανακατεψτε καλα να ομογενοποιηθει το μιγμα. Αφηστε το 20 λεπτα, να κρυωσει.
Με ενα κουταλακι, ριξτε λιγο απο την γκανας στις λακουβιτσες των μπισκοτων. Αφηστε τα να κρυωσουν τελειως, ωστε να στερεοποιηθει η γκανας.
Μπορειτε να τα φυλαξετε σε καλα κλεισμενο μεταλλικο κουτι, για 5-6 μερες (... αν επιβιωσουν! ).
I BISCOTTI AL CIOCCOLATO MIGLIORI AL MONDO,
DI MARTA STEWART
Non so se sono proprio i migliori al mondo, ma sicuramente sono molto buoni!
Dosi : per 30 biscotti
Ingredienti
per l'impasto : 120 gr di farina 00,
60 gr di cacao amaro,
1 cucchiaino scarso di sale fino,
120 gr di burro,
130 gr di zucchero semolato,
1 tuorlo,
1 cucchiaio di panna fresca.
per la ganache : 35 ml di panna fresca,
40 gr di miele,
60 gr di cioccolato fondente,
30 gr di burro.
Preparazione :
Sbattete il burro con lo zucchero fino ad avere una crema morbida e spumosa. Unite il tuorlo e la panna, continuando a sbattere. Aggiungete la farina, il cacao ed il sale, settaciati, e mescolate bene in modo che sia ben incorporato. Otterrete un composto sbrisoloso, il quale dovete pure lavorarlo con le mani per renderlo una palla soda. Lasciatelo riposare in luogo fresco per mezz'oretta.
>Prelevate un cucchiaino dall' impasto, rotolatelo tra i palmi delle mani per fare una pallina,schiacciatela lievemente per appiattirla, e appogiatela su una teglia, foderata con carta antiaderente. Lasciate 2-3 cm di distanza tra i biscotti perche si gonfiano durante la cottura. Affondate la punta del manico di un cucchiaio di legno in mezzo ad ogni biscotto per fare una rientranza abbastanza profonda ma senza bucare il biscotto.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C , per 10 minuti.
Sfornate i bicotti; se alcune rientranze hanno perso definizione, premete leggermente con il manico del cucchiaio di legno, mentre sono caldi. Lasciateli raffreddare su una gratella, per 15-20 minuti.
Nel frattempo preparate la ganache : fate scaldare la panna e il miele su fuoco dolce, unite il cioccolato tritato e mescolate bene per amalgamare. Unite anche il burro e mescolate ancora per avere una crema liscia. Lasciatela intiepidire e poi con un cucchiaino riempite subito le rientranze dei biscotti. Quando i biscotti saranno del tutto raffreddati, la ganache si solidifica.
Nella ricetta originale, si prevede di rottolare i bicotti in zucchero semolato, prima di cuocerli. Io l'ho omesso siccome non mi piacciono i dolci molto zuccherati.
Si conservano per una settimana ca. (se sopravviverano...) in una scatola di latta ben chiusa.
Δείχνουν τέλεια! Θα δοκιμαστούν μόλις τελειώσει η νηστεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι πραγματι καλα και γινονται ευκολα.
Μαρινάκι, λες στην εκτέλεση προσθεστε σταδιακά τα αυγά ενώ στα υλικά λες 1 κρόκος. Λείπει κάτι; πες μου γιατί τα ετοιμάζω για το γιό μου. Δείχνουν συγκλονιστικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαθος στη διατυπωση Βικυ μου, το διορθωσα... Ευχαριστω για την επισημανση!
ΔιαγραφήΕιναι πολυ νοστιμα!