0

ΒΟΔΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ // CARNE BOVINA E PATATE "KOKKINISTO"


ΒΟΔΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Το κλασσικο κοκκινιστο, σε μια δικη μου παραλλαγη.
Παρ'ολο που δεν μου πολυαρεσουν οι πουρεδες και οι παπαρες, παντα οταν βλεπω το κοκκινιστο, με πιανει μια μανια να λιωσω ολες τις πατατες με το πηρουνι και να τις αφησω να ρουφηξουν την σαλτσα. Επισης, επειδη δεν πολυσυμπαθω το κρεας, προτιμω να συνοδευσω τις πατατες μου με ενα μεγαλο κομματι φετα - ονειρο!

Υλικα: 500gr βοδινο κρεας,
              1,2 Kgr πατατες,
              1 μεγαλο κιτρινο κρεμμυδι,
              1 σκελιδα σκορδο,
              1 καροτο,
              2 κουταλιες της σουπας ντοματοπελτε,
              1 1/2 φλυτζανι ντοματα στον τριφτη,
              1/2 κουταλακι ζαχαρη,
              4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
              3 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
              1/2 κουταλακι του γλυκου κανελα τριμμενη,
              1 γαρυφαλλο,
              2 φυλλα δαφνης,
              1 κουταλακι του γλυκου παπρικα γλυκεια,
              φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι,
              αλατι.
Παρασκευη : 
Διαλεξτε κρεας καταλληλο για βραστο, οπως ελια, χτενι ή ποντικι. Κοψτε το κρεας σε μεριδες. 
Σε μια κατσαρολα, βαλτε το λαδι και το βουτυρο και ροδιστε το κρεας. Προσθεστε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο, το καροτο κομμενο στον τριφτη και το σκορδο, και σωταρετε τα επισης μεχρι να παρουν χρωμα. Προσθεστε νερο (2 ποτηρια), φρεσκοτριμμενο πιπερι και τη δαφνη, σκεπαστε την κατσαρολα και αφηστε το κρεας να σιγοβρασει, για 45 λεπτα περιπου (20-25 λεπτα στην χυτρα ταχυτητας, στην υψηλη πιεση). Αν χρειαστει, προσθεστε λιγο νερακι, κατα προτιμηση ζεστο. 
Εν τω μεταξυ, καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες σε κυβους. Οταν το κρεας ειναι ετοιμο, προσθεστε στην κατσαρολα την ντοματα, τον πελτε, διαλυμενο σε λιγο απο το ζουμακι του κρεατος, την ζαχαρη, την κανελα και την παπρικα. Αλατιστε συμφωνα με το γουστο σας. Αφηστε το φαγακι να σιγοβρασει για αλλα 20 λεπτα, μεχρι να γινουν και οι πατατες (12-15 λεπτα στην χυτρα ταχυτητας).


CARNE BOVINA E PATATE "KOKKINISTO"

Un grande classico della cucina greca, carne bovina e patate alla pentola in sugo di pomodoro. "Kokkinisto" in greco significa "al rosso", appunto dal colore della salsa. Un piatto semplice e saporito.
Non so perche, ma mi viene sempre la voglia di schiacciare le patate con la forchetta, spappolarle, fare una specie di purea, e farle assorbire tutto il sugo... Eppoi, siccome non mi piace tanto la carne, accompagno il mio saporito purea con un bel pezzo di formagio feta.

Ingredienti : 500gr di carne bovina per bollito,
                            1,2 Kgr di patate,
                            1 grossa cipolla bianca, tritata,
                            1 spicchio d'aglio,
                            1 carota tritata,
                            2 cucchiai di triplo-concentrato di pomodoro,
                            1 1/2 tazza di passata di pomodoro,
                            1/2 cucchiaino di zucchero,
                            4 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                            3 cucchiai di burro,
                            1/2 cucchiaino di cannella in polvere,
                            1 chiodo di garofano,
                            2 foglie di alloro,
                            1 cucchiaino di paprica dolce,
                            qualche pizzico di pepe nero,
                            sale. 
Preparazione : 
Scegliete della carne adatta per bollito : sottospalla o scamone. Tagliate la carne a pezzi. 
In una pentola mettete il burro e l'olio e rosolate la carne. Aggiungete la cipolla e la carota tritate e lo spicchio d'aglio, rosolateli pure, aggiungete dell'acqua (2 bicchieri d'acqua), le foglie di alloro, e spolverate di pepe nero. Coprite la pentola e lasciate bollire bene la carne per 45 minuti ca ( 20-25 minuti in pentola a pressione, a pressione alta), aggiungendo un po'd' acqua, magari calda, se sara necessario durante la cottura. 
Nel frattempo pelate le patate e tagliatele a dadi. Quando la carne sarà pronta, versate nella pentola il concentrato di pomodoro, stemperato in un po' di brodo dalla cottura della carne, la passata, le patate, lo zucchero, la paprica, la cannella e aggiustate di sale. Lasicate cuocere a fuoco medio per ancora 20 minuti (12 minuti in pentola a pressione), aggiungendo dell'acqua se necessario.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.