0

ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ // TORTA ALLE CILIEGIE


Η ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Αφρατη και υπεροχη σε γευση! Μπορειτε να την φτιαξετε και με αλλα φρουτα. Προτιμησα τα κερασια, που ειναι η εποχη τους - και φετος ειναι καταπληκτικα -, αλλα και γιατι η αντιθεση του κοκκινου χρωματος τους, με το κιτρινο του μπισκοτου, την κανουν ακομη πιο εντυπωσιακη.

 Υλικα: 500 gr κερασια,
                250 gr mascarpone,
                4 αυγα,
                150 gr ψιλοτριμμενη αμυγδαλοψυχα,
                160 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                250 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                15 gr baking powder,
                1 πρεζα αλατι.
Πρασκευη : 
Πλυντε καλα τα κερασια, αφαιρεστε το κοτσανι τους και τα κουκουτσια, με την βοηθεια του ειδικου εργαλειου. 
Χωριστε τους κροκους απο τα ασπαραδια των αυγων. Χτυπηστε τους κροκους με το μασκαρπονε. Προσθεστε σταδιακα την ζαχαρη, συνεχιζοντας το χτυπημα, μεχρι να φουσκωσει και να αφρατεψει. Προσθεστε την αμυγδαλοψυχα, το αλευρι και το baking κοσκινισμενα, και ανακατεψτε καλα να ομογενοποιηθει το μιγμα. 
Χτυπηστε τα ασπραδια των αυγων με μια πρεζα αλατι, σε σφιχτη μαρεγκα. Ενσωματωστε την προσεκτικα στο μιγμα, ανακατευοντας με μια μαριζ ή ξυλινη σπατουλα, με κινησεις απο κατω προς τα πανω. 
Βουτυρωστε μια φορμα και πασπαλιστε την με λιγη ζαχαρη κρυσταλλικη. Ριξτε μεσα το μισο απο το μιγμα. Απλωστε επανω τα κερασια και καλυψτε με το υπολοιπο μιγμα.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 40 λεπτα περιπου.

- Η υπεροχη φορμα σιλικονης που χρησιμοποιησα, ειναι δωρο της Ελενης...


TORTA ALLE CILIEGIE

Sofficissima e golosissima!

Ingredienti : 500 gr di ciliegie,
                            250 gr di mascarpone,
                            4 uova,
                           150 gr di mandorle tritate finemente (o farina di mandorle),
                           160 gr di zucchero semolato,
                           250 gr di farina 00,
                           15 gr di lievito chimico in polvere,
                           1 pizzico di sale.
Preparazione : 
Lavate bene le ciliegie, eliminate il picciolo e snocciolatele con l'aiuto dell'apposito attrezzo. 
Dividete i tuorli dagli albumi. Sbattete i tuorli con il mascarpone. Aggiungete poco alla volta lo zucchero, continuando a sbattere, fino ad avere un composto gonfio e omogeneo. Aggiungete la farina di mandorle, e la farina con il lievito, settaciati. Amalgamate bene, fino ad ottenere un composto omogeneo. 
Montate gli albumi con un pizzico di sale a neve ferma. Incorporate la neve al composto delle uova delicatemente, con l'aiuto di una spatola di gomma o di legno. 
Imburrate uno stampo e cosparegetelo con un po' di zucchero semolato. Versate metà del composto nello stampo, stendete sopra le ciliegie e coprite con il resto del composto. 
Infornate in forno già caldo a 180°C, per ca 40 minuti.


- Lo stampo stupendo in silicone che ho usato, mi è stato regalato da Elena....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.