0

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ! // CROSTATA MORBIDA AL CIOCCOLATO

 
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!
 
Είμαστε οικογενειακώς φαν της σοκολάτας, οπότε μια τάρτα με μαλακό, σοκολατένιο μπισκότο και γέμιση κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος, δεν θα μας άφηνε σίγουρα ασυγκίνητους! 
Συνταγούλα εύκολη, που αν φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό, ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο. Αν και εμείς δεν θελήσαμε να "σπάσουμε" την πλούσια σοκολατένια της γεύση, μπορείτε να την σερβίρετε και με σαντιγί ή με παγωτό κρέμα βανίλια!
 
Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη 
Υλικά
για την βάση : 350 gr αλεύρι γοχ.,
                           200 gr βούτυρο,
                           8 gr baking powder,
                           50 gr κακάο άγλυκο
                           150 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                           1 πρέζα αλάτι,
                           2 αυγά,
                           1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας.
για την κρέμα : 250 gr γάλα φρέσκο πλήρες,
                             130 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                             50 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                             20 gr άμυλο καλαμποκιού (corn flour),
                             2 κρόκους αυγών,
                             1 κ.τσαγιού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                             200 gr κουβερτούρα γάλακτος (33% κακάο).
Προετοιμασία : 
Ετοιμάστε την βάση της τάρτας. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο κρύο σε κομματάκια. Δουλέψτε το μίγμα με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέστε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το baking και το εκχύλισμα βανίλιας και δουλέψτε σύντομα την ζύμη μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Φτιάξτε ένα φραντζολάκι, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο εν τω μεταξύ φτιάξτε την κρέμα. Επειδή έχω συνηθίσει πλέον να φτιάχνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό (δες εδώ) το ίδιο έκανα και αυτήν την φορά. Σε ένα μπολ κατάλληλο για μικροκυματικό, βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την βανίλια. Αναμείξτε καλά με τον αυγογδάρτη και βάλτε το μπολ στον μικροκυματικό στην μέγιστη ένταση. Μετά από τα πρώτα 2-3 λεπτά, σταματάτε κάθε μισό λεπτό περίπου τον φούρνο, αναμιγνύετε και ελέγχετε αν έδεσε η κρέμα. Μόλις δείτε ότι έχει δέσει, βγάλτε το μπολ από τον φούρνο, προσθέστε την κουβερτούρα τριμμένη και αναμείξτε μέχρι να ενσωματωθεί.  Σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, σε επαφή με την επιφάνεια της κρέμας, και κρυώστε την σύντομα στο ψυγείο. 
Βγάλτε την βάση της τάρτας από το ψυγείο. Κρατήστε το 1/3 της ζύμης στην άκρη. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίξτε ένα φύλλο, τοποθετήστε το μέσα σε βουτυρωμένο ταψάκι τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και καλύψτε τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπήστε την ζύμη με ένα πιρούνι, γιατί δεν θέλουμε να φουσκώσει .
Ρίξτε την κρύα κρέμα επάνω στην βάση και ισιώστε την επιφάνεια της. 
Με την υπόλοιπη ζύμη, ανοίξτε και πάλι ένα φύλλο και κόψτε το σε λωρίδες. Τοποθετήστε τις λωρίδες σταυρωτά επάνω στην κρέμα και στερεώστε τις άκρες στην περίμετρο της τάρτας. 
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 4ο λεπτά. 
Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την δοκιμάσετε.

 
 
 
CROSTATA MORBIDA AL CIOCCOLATO

Morbida frolla cioccolatosa, che si scioglie in bocca, farcita con crema al cioccolato fondente al latte. Ancora una crostata al cioccolato, da quelle che non si sa resistere! 

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la frolla : 350 gr farina 00,
                          200 gr burro,
                          8 gr baking powder,
                          50 gr cacao amaro,
                          150 gr zucchero semolato,
                          1 pizzico di sale,
                          2 uova,
                          1 cucchiaino di estratto naturale di vaniglia.
per la crema : 250 gr latte fresco intero
                           130 gr panna a 35% grassi,
                           50 gr zucchero semolato,
                           20 gr amido di mais,
                           2 tuorli,
                           1 cucchiaino da tè estratto naturale di vaniglia,
                           200 gr cioccolato fondente al latte (33% cacao).
Preparazione : 
Preparate la frolla. Nella bacinella della planetaria mettete la farina ed il burro freddo a pezzettini; azionate e lavorate il composto fino ad ottenere un aspetto sbrisoloso. Aggiungete le uova, lo zucchero, il sale, il lievito e l' estratto di vaniglia. Impastate brevemente fino ad amalgamare il tutto. Formate un panetto, e fate riposare nel frigo per un' oretta, coperto di pellicola transparente. 
Preparate la crema. Io preferisco la facilità della preparazione al microonde (vedi qui). In una ciotola adatta alla cottura al microonde, mettete tutti gli ingredienti eccetto il cioccolato. Mescolate bene con le fruste e mettete nel microonde a massima potenza. Trascorsi 2-3 minuti controllate la cottura ca. ogni 30 secondi e mescolate il composto fino a rapprendere. Una volta pronta la crema, estraette dal microonde, aggiungete il cioccolato, tritato finemente, e mescolate fino ad incorporarlo tutto. Coprite la superficie della crema con pellicola transparente e fate raffreddare velocemente nel frigo (preferibilmente nell' abbattitore, se ne disponete). 
Imburrate uno stampo da crostate da 24 cm. 
Estraette il panetto di frolla dal frigo e tenete 1/3 da parte. Con il resto stendete una sfoglia piuttosto spessa, posizionatela nello stampo, coprite il fondo e le pareti e premete per aderire. Buccherellate tutta la frolla con le rebbi di una forchetta.  
Versate la crema e livellate.
Con la frolla tenuta da parte stendete una sfoglia e ricavate delle listarelle. Posizionatele a scacchiera sopra la torta e saldatele alla base. Formate un cordone con la frolla avanzata e posizionatelo tutto attorno i bordi della crostata.
Infornate in forno già caldo a 180°C, modalità statico. Lasciate cuocere per 40 minuti ca. 
Sformate e lasciate raffreddare.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.