0

ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ // PREPARATO ANTIADERENTE PER TORTIERE


ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία μικρούλα, χρήσιμη συνταγή, από εκείνα τα μικρά κολπάκια - ή tip όπως συνηθίζεται να ονομάζονται τώρα τελευταία - που πολλες φορές μας λύνουν τα χέρια στην κουζίνα.
Βέβαια το να βουτυρώσει και να αλευρώσει κανείς μία φόρμα ψησίματος δεν είναι και καμμία επιστήμη, αλλά πρέπει να λιώσεις το βούτυρο, να πασπαλίσεις με αλεύρι, είναι μία διαδικασία.... Τι θα λέγατε αν είχατε ένα μίγμα στο οποίο απλά βουτάς το πινέλο και απλά αλείφεις την φόρμα, χωρίς άλλες διαδικασίες? Ετοιμάζεται πολύ εύκολα, είναι οικονομικό, διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο και το έχετε ανα πάσα στιγμή έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε!
Η ιδέα είναι από εδώ.

Δόση : 1 βαζάκι 250 gr
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολο
Υλικά : 50 gr βούτυρο αγελάδος,
                  70 gr αλεύρι γοχ.,
                  120 gr σπορέλαιο (ηλιέλαιο).
Προετοιμασία :
Αφήστε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για ένα εικοσάλεπτο.
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Βάλτε το μίγμα σε ένα βαζάκι και είναι έτοιμο για χρήση.
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Οταν το βγάζετε από το ψυγείο είναι λίγο παγωμένο, αλλά όχι εντελώς στερεό, αν το αφήσετε 5 λεπτά γίνεται πιό κρεμώδες.



PREPARATO ANTIADERENTE PER TORTIERE

Certo non è poi tanto difficile imburrare ed infarinare una tortiera, ma non sarebbe meglio avere a portata di mano un preparato per spenellarlo sulla tortiera? La ricetta l' ho trovata qui, mi è piaciuta, l' ho preparata e condivido!

Dosi : un barattolo da 250 gr
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti : 50 gr di burro,
                              70 gr farina 00,
                              120 gr olio di semi (io ho utilizzato di girasole).
Preparazione :
Lasciate il burro a temperatura ambiente per una ventina di minuti.
Ponette tutti gli ingredienti nel boccale del frullatore e frullate per qualche minuto fino a prendere un composto omogeneo. Il preparato è pronto per uso.
Ponete il preparato antiaderente in un baratto e conservatelo nel frigo. Certo nel frigo indurisce un po' ma non si gela, così lasciatelo a temperatura ambiente per qualche minuto prima di utilizzarlo.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.