0

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΛΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ // FUNGHI RIPIENI ALLA PROVENZALE


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΛΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ

Από καιρό ήθελα να φτιάξω μανιτάρια στον φούρνο, αλλά όχι τα συνηθισμένα με τα τυριά κλπ, τα οποία μου φαίνονται λίγο βαριά και τελικά κάπου χάνεται και η γεύση του μανιταριού. Ετσι αποφάσισα να τα δοκιμάσω με την γέμιση για τις ντομάτες αλά προβενσάλ (συνταγή εδώ), που αρωματίζει και νοστιμίζει το λαχανικό, αλλά επιτρέπει παράλληλα να απολαύσεις και την δική του γεύση.
Μανιτάρια λοιπόν μεγάλου μεγέθους, γεμιστά, τα οποία καταχρηστικώς θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε «αλά προβενσάλ». Μπορείτε να τα σερβίρετε ως μεζεδάκι, ορκετικό ή ως συνδευτικό. 
Η συνταγή είναι χορτοφαγική αλλά και νηστίσιμη.

Δόση : για 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολο
Υλικά : 6 μεγάλα μανιτάρια,
                1 σκελίδα σκόρδο,
                2 κ.σ. (20 gr) τριμμένη φρυγανιά,
                1 κ.γ. γεμάτο μίγμα μυρωδικών herbes de Provence,
                πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                αλάτι,
                ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                6 ντοματίνια.
Προετοιμασία :
Διαλέξτε μεγάλα μανιτάρια (διάμετρος 8-10 εκ.) σαμπινιόν ή προτομπέλο. Καθαρίστε τα με νωπό πανί και αφαιρέστε τα κοτσάνια τους; τα κοτσάνια δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε, κρατήστε τα για να τα προσθέσετε σε κάποια ομελέτα ή φαγητό.
Λιώστε το σκόρδο στην πρέσα. Αναμείξτε το με την φρυγανιά και τα μυρωδικά.
Ρίξτε λίγο λαδάκι μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρεξάκι. Τοποθετήστε μέσα τα μανιτάρια. Γεμίστε τα με το μίγμα της φρυγανιάς; δεν πρέπει να γεμίσουν μέχρι επάνω, γιατί κατά το ψήσιμο η φρυγανιά θα απορροφήσει τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια και θα φουσκώσει. 
Κόψτε τα ντοματίνια στα 2 και τοποθετήστε τα ανάμεσα στα μανιτάρια. Ριξτε από επάνω λίγο λαδάκι και λίγο αλατάκι.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα ζεστά.



FUNGHI RIPIENI ALLA PROVENZALE

Già da tempo volevo preparare i funghi ripieni. Siccome però la versione ai formaggi o besciamella mi pareva un pochino pesante, volevo preparare qualcosa di diverso. L' idea mi è venuta dai pomodori alla provenzale (ricetta qui) e ne è venuta fuori una ricettina facilissima e leggera. 
Allora, grandi funghi champignon o portobello (rasomigliano ai champignon ma sono di colore marrone) ripieni con pangrattato e aromi. Un antipasto o contorno leggero, saporito e delzioso!

Dosi : per 2 persone
Diffcoltà della ricetta : facile
Ingradienti : 6 funghi grandi,
                             1 spicchio d' aglio,
                             2 cucchiaio (20 gr) pangrattato,
                             1 cucchiaino colmo di erbe di Provenza,
                             pepe nero macinato al momento,
                             sale qb.,
                             olio extravergine di oliva,
                             6 pomdorini.
Preparazione :
Scegliete dei funghi grandi abbastanza (diametro 8-10 cm). Pulite con un panno umido ed eliminate i gambi (non saranno utlizzati in questa ricetta).
Schiacciate lo spicchio d' aglio allo spremiaglio. Aggiungete il pangrattato e gli aromi.
Versate un filo d' olio in una piccola teglia o pirofila. Disponete i funghi capovolti. Farcite con il composto di pangrattato; non riempirli fino all' orlo, siccome durante la cottura, il pangrattato assorbe i succhi del fungo e si gonfia. 
Tagliate i pomodorini in due e disponete nella pirofila tra i funghi. Irrorate con un filo d'olio, salate a piacere.
Infornate in forno preriscaldato a 200°C, modalità statico e lasciate cuocere per 35 minuti ca., fino a dorare.
Servite i funghi ripieni ancora caldi.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.