4

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ // ROTOLO ALLA CREMA DI CASTAGNE


ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Λατρεύω τα κάστανα! Φέτος που είναι καλή χρονιά και μπορώ να βρώ κάστανα καλής ποιότητας σε καλή τιμή, τα απολαμβάνω σε διάφορα παρασκευάσματα!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πολύ απλό ρολό με μπισκότο και κρέμα κάστανο. Θα μπορούσατε αν θέλατε να προσθέσετε και λιωμένη σοκολάτα στην διακόσμηση του, εγώ προτίμησα να το αφήσω πιό λιτό για να απολαύσω την γεύση από τους αγαπημένους μου καρπούς!

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά
για το μπισκότο : 4 αυγά,
                                 100 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                                 80 gr αλεύρι γοχ.,
                                 20 gr corn flour,
                                 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
για την κρέμα κάστανο : 200 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                                              400 gr μαρμελάδα κάστανο,
                                              2 κ.σ. ρούμι,
                                              1 κ.σ. κακάο άγλυκο.
για την διακόσμηση : μαρόν γκλασέ.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε το μπισκότο για το ρολό με τις αναλυτικές οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (οδηγίες εδώ). Προσθέστε το κακάο κοσκινισμένο, το ρούμι, την μαρμελάδα κάστανο και αναμείξτε.
Γεμίστε το μπισκότο, αφού κρυώσει τελείως. Κρατήστε στην άκρη λίγη κρέμα για το στόλισμα. Τυλίξτε το μπισκότο με την κρέμα σε ρολό και τυλίξτε το με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το να σταθεί 3 ώρες.
Αφαιρέστε την διάφανη μεμβράνη, κόψτε και ισιώστε τις άκρες και τοποθετήστε το ρολό μέσα σε έναν δίσκο σερβιρίσματος. Στολίστε με την κρέμα που κρατήσατε στην άκρη και με μαρόν γκλασέ.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.


ROTOLO ALLA CREMA DI CASTAGNE

Adoro le castagne! Quest' anno che le castagne in Grecia sono abbondanti, di buona qualità e a buon prezzo, ho trovato l' occasione di preparare vari manicaretti!
Il mio rotolo alla crema di castane è semplicissimo. Se volete potete aggiungere anche un po' di cioccolato fondente per la finitura, io ho preferito lasciarlo semplice semplice e godere solo il sapore della crema!

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti
per il biscotto : 4 uova,
                             100 gr di zucchero semolato,
                             80 gr di farina 00,
                             20 gr di fecola di patate,
                             1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia.
per la crema di castagne : 200 gr di panna fresca a 35% grassi,
                                                  400 gr di confettura di castagne,
                                                  2 cucchiai di rum,
                                                  1 cucchiaio di cacao amaro.
per la finitura : marroni glassati.
Preparazione :
Preparate la pasta bisquit con le istruzioni che troverete qui.
Montate la panna (istruzioni qui). Aggiungete il cacao settacciato, il rum, la confettura di castagne e mescolate. Conservate nel frigo.
Tenete da parte qualche cucchiaio di crema di castagne, per la finitura.Una volta raffreddata completamente la pasta bisquit disponete la crema sulla superficie e arrotolate. Avvolgete in pellicola transparente e lasciate riposare nel frigo per 3 ore.
Eliminate la pellicola transparente, rifinite i bordi e posizionate su un vassoio da portata. Utilizzate un sac-a-poche per decorare il rotolo con la crema tenuta da parte. Completate la decorazione con i marroni glassati.
Si conserva nel frigo per un paio di giorni.


4 σχόλια:

  1. Πόσο κυριλέ και ευπαρουσίαστα είναι τα ρολά!
    Το κάστανο μου αρέσει σε κάθε του εκδοχή, αλμυρή ή γλυκιά.
    Είναι από τους λατρεμένους μου καρπούς.
    Το ρολό σου είναι ένα ποίημα Μαρίνα.
    Πολύ Χριστουγεννιάτικο και πολύ ιδιαίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Χρυσαυγη μου!
      Απο καιρο σκεφτομουν να φτιαξω ρολο, και φετος που βρηκα ωραια καστανα δεν θα μου ξεφευγε μια χριστουγεννιατικη εκδοση...

      Διαγραφή
  2. Βρε Μαρίνα μου!!!σαν να το ήξερα ότι με την χθεσινή σου ανάρτηση μας ετοίμαζες το αγαπημένο μου γλύκισμα!!!
    Το καθιερωμένο ρόλο κάστανο ,αλλά και η τούρτα με κάστανα ,είναι κάποια από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων που λατρεύω να προσφέρω και να τρώω !!
    Είναι και μένα ο αγαπημένος μου καρπός!
    Και στο υπέροχο,λατρεμένο ρολό που μας πρόσφερες σήμερα ,αναγνώρισα την ανελέητη γευστική επίθεςη που δέχτηκα ,αλλά κσι την άνευ όρων παράδοση μου!
    Θεσπέσιο!
    Φιλάκια πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινη μου ειδα το χθεσινο σου σχολιο και δεν προλαβα να απαντησω ... που λενε βουλωμενο γραμμα διαβαζεις!
      Αυτο το ρολο με την κρεμα καστανο το ονειρευομουν απο περισυ, που δεν ειχα καταφερει να βρω καστανα της προκοπης... φετος δεν θα μου ξεφευγε με τιποτε!
      Δεν ειχα δικιο που διαφημιζα χτες το μπισκοτο? τελειο εγινε δεν τσακισε πουθενα!
      Φιλια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.