4

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ // PUREA DI SEDANO RAPA


ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Ενας νόστιμος πουρές με την χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του σέλινου. Η γεύση του μπορεί να γίνει λιγότερο ή περισσότερο έντονη, ανάλογα με την ποσότητα του σέλινου που θα χρησιμοποιήσετε. 
Συνοδεύει υπεροχα διάφορα πιάτα, κυρίως με κρεατικά.

Δόση : για 4-5 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 300 gr σελινόριζα,
                200gr πατάτες
                3 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% σε λιπαρά,
                γάλα φρέσκο,
                1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος βιολογικό,
                φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
                μοσχοκάρυδο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε την σελινόριζα και κόψτε την σε κομμάτια. Καθαρίστε επίσης τις πατάτες και κόψτε τες σε κομμάτια. Βάλτε τα και τα δυο σε μία κατσαρόλα, προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστούν, 2-3 πρέζες αλάτι και βάλτε το σκεύος στην φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσουν σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν. 
Κατεβάστε το σκεύος απο την φωτιά, βγάλτε τα κομμάτια απο τα λαχανικά σε ενα πιάτο και αφήστε τα να χλιαρίνουν. Περάστε τα απο το εργαλείο για τον πουρέ ή απο το μύλο λαχανικών. Προσθέστε αμέσως το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και αναμείξτε. Προσθέστε αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τέλος όσο γάλα χρειάζεται για να πάρετε έναν αφράτο πουρέ.
Μπορείτε να τον σερβίρετε χλιαρό αλλά και κρύο.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.


PUREA DI SEDANO RAPA

Una purea aricchita con il sapore e profumo caratteristico del sedano. Il sapore può risultare più o meno intenso, dipende dalla quantità di sedano rapa utilizzata.
E ottima per accompagnare piatti di carne.

Dosi : per 4-5 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 300 gr di sedano rapa,
                            200 gr di patate,
                            3 cucchiai di panna,
                            latte fresco qb.
                            1 cucchiaio di burro,
                            pepe macinato,
                            noce moscata macinata,
                            sale qb.
Preparazione :
Mondate e pelate il sedano rapa e tagliatelo a pezzi piuttosto piccoli. Pelate pure le patate e tagliatele a pezzi. Ponete tutti e due in una pentola e coprite con acqua. Aggiungete qualche pizzico di sale e portate sul fuoco. Lasciate cuocere fino ad intenerire. Ritirate dal fuoco, eliminate i pezzi delle verdure e lasciateli intiepidire. Passate patate e sedano dal passaverdure o dall' apposito attrezzo per la purea. Aggiungete subito il burro e la panna e mescolate. Aggiungete il pepe e la noce moscata macinati e aggiungete del latte fresco quanto basta per ottenere una purea soffice. Non dimenticare di regolare di sale.
Può essere servita sia tiepida che fredda.
Si conserva nel frigo per 3-4 giorni.

4 σχόλια:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.