0

ΦΑΧΊΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ // FAJITAS DI POLLO


ΦΑΧΊΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ

Ο Δ. λατρεύει την πικάντικη μεξικάνικη κουζίνα και όποτε βρώ ευκαιρία ετοιμάζω και ένα μεξικάνικο μενού. Φαχίτας έχουμε ξαναφτιάξει στο laboratorio (εδώ). Σήμερα δοκιμάζουμε μία λίγο διαφορετική συνταγή μόνο με κοτόπουλο, πικάντικη και χωρίς αλκοόλ (μπύρα).

Δόση : γιά 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 600 gr φιλέτο από στήθος κοτόπουλου,          
                 2 κίτρινες πιπεριές,
                 2 κόκκινες πιπεριές ψιλόφλουδες,
                 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι,
                 1 κ.γ. αλάτι,
                 3 κ.σ. ηλιέλαιο.   
γιά το μαρινάρισμα : 2 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                                        1 κ.σ. πάπρικα γλυκειά,
                                        1/2 κ.γ. πράσινο μπούκοβο,
                                        1 κ.γ. κύμινο,
                                        1/2 κ.γ. κόλιαντρο,
                                        1 κ.γ. κοφτή πάστα σκόρδου,
                                        1/2 κ.γ. ρίγανη,                               
                                        τον χυμό  από 1 λάϊμ.
γιά το σερβίρισμα : 8 τορτίγιες,
                                      βρασμένο καλαμπόκι,
                                      pico de gallo,
                                      frijoles refritos,
                                      τυρί τσένταρ τριμμένο.
Προετοιμασία :
Κόψτε το στήθος από το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1,5 εκ.
Αναμείξτε τα υλικά της μαρινάτας. Περιχύστε το κοτόπουλο, αναμείξτε, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη, τοποθετήστε το στο ψυγείο και αφήστε να μαριναριστεί όλη την νύχτα.
Πρίν μαγειρέψετε το κοτόπουλο, αφήστε το τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Καθαρίστε τις πιπεριές και κόψτε τες ζυλιέν (μπαστουνάκια). Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες.
Βάλτε το σπορέλαιο στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αφού τα σταγγίσετε από την μαρινάτα. Αν το τηγάνι σας είναι μικρό, μην βάλετε όλο το κοτόπουλο μαζί, αλλά σωτάρετε το σε δόσεις. Αφήστε να σωταριστεί καλά πρώτα η μία πλευρά πριν το γυρίσετε από την άλλη, ώστε να θωρακιστεί και να κρατήσει τους χυμούς του. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σωτάρετε τόσο, ώστε τα λαχανικά να ψηθούν μεν αλλά να μείνουν τραγανά.
Σερβίρετε αμέσως επάνω σε ζεστές τορτίγιες (ζεσταμένες στο τηγάνι ή στον μικροκυματικό) και συνοδέψτε με τα κλασσικά μεξικάνικα συνοδευτικά : πίκο ντε γκάλο (δροσερή σαλάτα με ντομάτα και πιπεριά), φριχόλες ρεφρίτος (πικάντικος πουρές φασολιών), γκουακαμόλε, βρασμένο καλαμπόκι και τριμμένο τυρί τσένταρ.




FAJITAS DI POLLO

Al mio uomo piace la cucina messicana piccante, e ogni tanto gli preparo un menù tutto messicano! Le fajitas le abbiamo già assaggiate miste, con manzo e pollo (ricetta qui). Questa volta ho preparato un' altra variante, solo con il pollo e con una marinatura diversa.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : media
Ingredienti : 600 gr di filetto di petto di pollo,     
                              2 peperoni gialli,
                              2 peperoni rossi,
                              1 cipolla gialla di media grandezza,
                              1 cucchiaino di sale,
                              3 cucchiai olio di semi di girasole.   
per la marinata : 2 cucchiai olio extravergine di oliva,
                                   1 cucchiaio paprica dolce,
                                   1/2 cucchiaino paprica di peperoncini jalapenos in fiocchi,
                                   1 cucchiaino cumino macinato,
                                   1/2 cucchiaino coriandolo macinato,
                                   1 cucchiaino crema d' aglio sbianchito,
                                   1/2 cucchiaino origano,                            
                                   il succo da 1 lime.
per la finitura : 8 tortillas,
                                mais lessato,
                                pico de gallo,
                                frijoles refritos,
                                formaggio cheddar grattugiato.
Preparazione :
Tagliate il petto di pollo a striscioline della larghezza di ca. 1,5 cm.
Mescolate tutti gli ingredienti per la marinata.
Ponete il pollo entro una ciotola e irrorate con la marinata. Coprite con pellicola transparente, posizionate nel frigo e lasciate riposare per tutta la notte.
Estraette il pollo dal frigo 1 ora prima di cucinarlo.
Mondate i peperoni, eliminate semi e filamenti e tagliate a listarelle. Tagliate la cipolla a fettine sottili.
Scaldate l' olio di semi entro una padella capiente.  Fate rosolare la carne, scolata dalla sua marinatura. Se la vostra padella non è capiente abbastanza fate rosolare la carne a più riprese. Aggiungete la cipolla e i peperoni e fate cuocere a fuoco vivace, fino che i peperoni riultino teneri ma ancora croccanti.
Servite le fajitas di pollo subito, su tortille calde (scaldate in padella o al microonde). Potete aggiungete il contorno che vi piace, oltre a quelli riferiti sopra, potete aggiungete anche salsa guacamole, salsa enchilada, salsa verde, pana acida, cipolle etc.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.