16

ΠΙΠΕΡΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ // FRITELLE DI PEPERONI


ΠΙΠΕΡΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Πιπεροκεφτέδες ή πιπεροτηγανήτες, πείτε τες όπως θέλετε, είναι πεντανόστιμες και αν σας αρέσουν οι πιπεριές θα τις λατρέψετε! Η συνταγή τους είναι πρωτότυπη, μια απο τις εμπνεύσεις της στιγμής, με απλά υλικά, που όμως δένουν πολύ ωραία μεταξύ τους.
Μπορείτε να τις σερβίρετε ως ορεκτικό, ενώ είναι αχτύπητο μεζεδάκι με ουζάκι ή μπυρίτσα!

Δόση : 12-15 κομμάτια
Βαθμός δυκολίας : εύκολο
Υλικά : 2 πράσινες πιπεριές κέρατο,
               1 κόκκινη πιπεριά, κατά προτίμηση ψιλόφλουδη,
               1 φουντίτσα (5-6 κλωναράκια) μαϊντανό,
               1 αυγό,
               2 κ.σ. μπύρα ξανθή,
               1/2 μοτσαρέλλα, 
               αλεύρι,
               1/2 κ.γ. νιφάδες ντομάτας
               λίγο τριμμένο κόλιαντρο,
               πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
               αλάτι.
για το τηγάνισμα : ελαιόλαδο
Προετοιμασία :
Πλύντε και καθαρίστε τις πιπεριές και κόψτε τες σε μικρά τετραγωνάκια. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Στραγγίστε την μοτσαρέλλα και κόψτε την σε πολύ μικρά κομματάκια. Αν δεν έχετε μοτσαρέλλα, μπορείτε να βάλετε άλλο τυράκι που λιώνει ή ακόμη και να το παραλείψετε τελείως. Βάλτε τα υλικά σε ενα ευρύχωρο μπώλ.
Χτυπήστε ελαφρά το αυγό και ρίξτε το στα υλικά. Προσθέστε την μπύρα, τις νιφάδες ντομάτας, το κόλιαντρο, το πιπέρι, 2-3 πρέζες αλάτι και αναμέιξτε. Προσθέστε τόσο αλεύρι, ώστε να πάρετε ενα παχύρρευστο μίγμα. 
Βάλτε αρκετό λαδάκι σε ενα βαθύ τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθέι καλά, ρίξτε μέσα κουταλιές απο το μίγμα. Αφήστε τις τηγανίτες να ψηθούν καλά απο την μια πλευρά πρίν τις γυρίσετε απο την άλλη. Οταν ειναι έτοιμες βγάλτε τες απο το τηγάνι και ακουμπήστε τες σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να στραγγίσουν απο το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τις πιπεροτηγανήτες ζεστές.


FRITELLE DI PEPERONI

Queste fritelle di peperoni sono nate dall' ispirazione del momento, per accompagnare le buonissime fritelle di pomodori, presentati qualche giorno fa. Ingredienti semplici e preparazione veloce.
Ottimi come antipasto sono un eccelente  mezès, cioè stuzzicchino per accompagnare il classico aperitivo greco, l' uzo.

Dosi : 12-15 fritelle
Difficoltà : facile
Ingredienti : 2 peperoni verdi lunghi,
                            1 peperone rosso,
                            1 ciuffo di prezzemolo,
                            1 uovo,
                            2 cucchiai di birra lagher,
                            1/2 mozzarella, 
                            3-4 cucchiai di farina
                            1/2 cucchiaino di fiocchi di pomodoro,
                            un pochino di coriandolo macinato,
                            pepe macinato,
                            sale.
per friggere : olio di oliva.
Preparazione :
Lavate i peperoni, eliminate picciolo e semi e tagliate a cubetti piuttosto piccoli. Tritate il prezzemolo. Colate la mozzarella e tagliatela a cubetti. Ponete tutti gli ingredienti in un recipiente.
Sbattete l' uovo leggermente e versatelo nel recipiente. Aggiungete la birra, i fiocchi di pomodoro, il coriandolo, il pepe, 2-3 prese di sale e mescolate. Aggiungete la farina, quanto basta per ottenere un composto consistente.
Versate abbondante olio in una padella e portate sul fuoco. Quando si riscalda bene, versate cucchiaiate dal composto di firtelle. Lasciate cuocere bene dal primo lato prima di girare dall' altro. Quando saranno cotte da ambedue i lati, appogiatele su carta assorbente per colare l' eccesso d' olio. 
Servite le fritelle di peperoni caldi.



16 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρίνα μου... τις λιμπίστικα τις τηγανίτες σου... Έτσι που κάθονται περήφανες στο πιάτο είναι σαν να με φωνάζουν!!!!!
    Να περάσω να με κεράσεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τηγανίτες είναι ένα πιάτο που συνήθως στο σπίτι μας συμπλήρωναν ένα φαγητό που έμενε και το έκαναν πιο ποθητό τη δεύτερη μέρα.Ακόμα ΄΄κανάκευαν΄΄ ένα λαχανικό ή και όσπριο που για τα περισσότερα παιδιά ήταν μεγάλο επίτευγμα να το φάνε.Για τους τυχερούς μπαμπάδες αποτελούσε την ιδανική συντροφιά στο μεσημεριανό ουζάκι.
    Οι συγκεκριμένοι,που ειλικρινά πρώτη μου φορά συναντώ-αν και κατάγομαι από περιοχή που περηφανεύεται για τις υπέροχες κόκκινες πιπεριές της-είναι οι τηγανίτες, που προσωπικά θα επιθυμούσα να τις γεύομαι μόνες τους!Υπέροχα και απλά συστατικά που οικοδομούν ένα θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα!!Δεν έχω λόγια για τους χρωματικούς ιριδισμούς που δημιουργούνται από τα υλικά!!!!Ούτε για το χρυσόξανθο χρώμα που απέκτησαν από την ολιγόλεπτη συντριβή τους στο καυτό λάδι...Εκείνο που θέλω απεγνωσμένα είναι να γευτώ τουλάχιστον έναν,για την απόλαυση της μοναδικής γεύσης της πιπεριάς.Κάθε είδους της σε ένα μόνο έδεσμα.Για να χαρώ όπως τα μικρά παιδιά στην προσπάθειά μου να ΄΄ψαρεύω΄΄τα μικρά πολύχρωμα κομματάκια της μέσα στον καλοτηγανισμένο χυλό.
    Εκπληκτικές στην εμφάνιση Μαρίνα μου!!!Πραγματικά!Φαντάζομαι και την ιδιαίτερη γεύση τους!!!
    Φιλάκια φίλη μου!!!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινα Φωτεινη μου, ηταν η εμπνευση της στιγμης που γεννησε αυτες τις πιπεροτηγανητες! Προετοιμαζοντας τα υλικα για το περιφημο κεφτεδες-παρτυ, βρηκα 2-3 πιπεριες στο ψυγειο και σκεφτηκα να τις συνδυασω με τα υλικα που ειχα προχειρα! Ετσι εκαναν την παρθενικη τους εμφανιση μαζι με τα κεφτεδακια και τους νοματοκεφτεδες και εκλεψαν τις εντυπωσεις!
      Απο περιεργεια εψαξα επειτα να βρω αν υπαρχουν παρομοιες συνταγες σε ελληνικα site και blog, αλλα δεν καταφερα να ξετρυπωσω ουτε μια! Σε ιταλικα blog ομως, βρηκα αρκετα παρομοιες συνταγες, αν και οι περισσοτερες περιειχαν και πατατα ή μπαγιατικο ψωμι.
      Προσωπικα μου αρεσαν πολυ και πηραν και την εγκριση του Δ. ο οποιος παρ' ολο που δεν ειναι των λαχανικων, τις τιμησε δεοντως!
      Καλη μερα γλυκεια μου! Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  3. Τι νοστιμιά!!!!
    Τα υλικά τους ένα προς ένα μου αρέσουν πολύ.
    Αν και έμπνευση της στιγμής όπως λες, μου φαίνεται ότι είχες κέφια την συγκεκριμένη στιγμή.
    Και τα χρώματά τους στις φωτογραφίες είναι ζωντανά και θελκτικά!!
    Δεν θέλω να τις βλέπω. Θέλω να τις φάω!

    Την καλημέρα μου Μαρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Χρυσαυγη μου!
      Ηταν εμπνευση της στιγμης, τοσο, ωστε μετα καθομουν και εστυβα το μυαλο μου τι και ποσο ειχα βαλει μεσα γιατι δεν προνοησα να το σημειωσω...
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  4. Τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα, νιώθεις και ξεχωρίζεις τις γεύσεις!!!Πολύ ωραία Μαρίνα μου, γεια στα χεράκια σου!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα που έχω ρεπό, έχω βάλει στο πρόγραμμα να φτιάξω τη μαρμελάδα με το ροδάκινο, τη σοκολάτα και τα αμαρέττι. ;) Τώρα είδα κι αυτή τη συνταγή σου και... με βλέπω να με τρώει η κουζίνα! Φαίνονται τόσο λαχταριστές και νόστιμες που γουργουρίζει το στομάχι μου! Αγαπημένα υλικά με σίγουρο το γευστικό αποτέλεσμα αφού είναι από τα χεράκια σου!
    Να είσαι καλά Μαρίνα μου! Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Sel μου!
      Περιμενω τις εντυπωσεις σου!!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  6. Καθότι λατρεύω τις πιπεριές, μου αρέσει πολύ το γουστόζικο μεζεδάκι σου Μαρίνα!
    Πρωτότυπο και ευφάνταστο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο μεζεδάκι Μαρίνα
    Τις πιπεριές δεν τις έχω δοκιμάσει έτσι. Ωραία ιδέα :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.