0

ΤΡΑΒΗΧΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ SLOW COOKER // BBQ PULLED CHICKEN ALLA SLOW COOKER


 
ΤΡΑΒΗΧΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ SLOW COOKER
 
Λατρέψαμε το "τραβηχτό" χοιρινό στο slow cooker (pulled pork συνταγή εδώ), το οποίο φτιάξαμε και ξαναφτιάξαμε, αλλά είπαμε να αλλάξουμε λίγο γεύση και δοκιμάσαμε να φτιάξουμε και το "τραβηχτό" κοτόπουλο. 
Εξαιρετική συνταγή και αυτή! Λίγο διαφορετική γεύση, θα έλεγα πιο ελαφρύ πιάτο, πρόσθεσα λίγο καυτερό αυτήν την φορά και λίγα περισσότερα μυρωδικά. 
Η δόση είναι και πάλι αρκετή, για 8-10 άτομα, αλλά επειδή μας αρέσει πολύ, πάντα φτιάχνω μπόλικο, γιατί μπορεί να το φάμε για πρωινό, για μεσημεριανό και για βραδινό!! Αν δεν έχετε το μείγμα βοτάνων Προβηγκίας (herbes de Provence δες συνταγή εδώ) μπορείτε να βάλετε ένα μιξ από θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και αποξηραμένο μαϊντανό, που θα τα βρείτε πιο εύκολα. 
Tip : αν βαρεθείτε να φτιάχνετε σάντουιτς και περισσέψει, δοκιμάστε το σαν σάλτσα σε μακαρονάδα!
 
Δόση : για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη 
Υλικά : 2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο
                1 μεγάλο κρεμμύδι
μαρινάτα : 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη,
                     6 κ.σ. μηλόξυδο,
                     10 κ.σ. κέτσαπ,
                     2 κ.σ. μουστάρδα,
                     1 κ.σ. Worcestershire sauce,
                     4 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                     1 κ.γ. καστανή ζάχαρη,                    
                     2 κ.γ. πάπρικα,
                     2 κ.γ. κόλιαντρο,
                     1/2 κ.γ. μπούκοβο,
                     1 κ.γ. herbes de Provence,
                     1 κ.γ. κοφτό πιπέρι μαύρο τριμμένο,
                     2 κ.γ. αλάτι.
για το σερβίρισμα : bbq sauce 
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάλτε τα μέσα στην γάστρα του slow cooker.
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
Μέσα σε ένα μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά της μαρινάτας και αλείψτε με αυτήν το κρέας. Βάλτε το έπειτα μέσα στην γάστρα. 
Σκεπάστε το slow cooker, ανάψτε το στην μεγαλύτερη ένταση και αφήστε το κρέας να σιγοψηθεί για 4 ώρες (στην χαμηλότερη ένταση θα χρειαστεί περίπου 6 ώρες).
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, μεταφέρετε το με τρυπητή κουτάλα μέσα σε μία πιατέλα. Πάρτε 2 πιρούνια και "τραβήξτε" το να "μαδήσει". 
Βάλτε την σάλτσα που έμεινε μέσα στην γάστρα σε ένα τηγάνι, βράστε την μέχρι να πηκτώσει και περιχύσετε το κρέας. 
Σερβίρετε, αν θέλετε με έξτρα bbq sauce, μέσα σε φρεσκοψημένα σπιτικά ψωμάκια σάντουιτς (συνταγή εδώ) ή μπριοσένια ψωμάκια για μπέργκερ (συνταγή εδώ). Το δοκίμασα επίσης με τζατζίκι και φρέσκια ντομάτα και μου άρεσε πάρα πολύ!
Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Μπορείτε να το ξαναζεστάνετε ελαφρά στον μικροκυματικό ή να το αφήσετε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 
 

BBQ PULLED CHICKEN ALLA SLOW COOKER
 
La ricetta che avevo scelto per inaugurare la mia slow cooker è stata il cosidetto puled pork (maiale tirato, vedi ricetta qui), che ci ha conquistati dal primo boccone! La ricetta, fata e rifata tante volte, ho pensato di variare e ho utilizzato nel posto del maiale il pollo.
Pollo tirato quindi, o pulled chicken. La ricetta non è molto diversa da quella del maiale tirato; ho aggiunto un pochino di peperoncino piccante e la miscela di erbe di Provenza. Se non disponete le erbe di Provenza, potete sostiutire con un mix di origano, timo, rosmarino e prezzemolo essiccato. 
 
Dosi : per 8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 2 kg di petto di pollo disossato,
                            1 cipolla grande.
marinata : 1 spicchio d' aglio schiacciato,
                     6 cucchiai aceto di mele,
                     10 cucchiai salsa ketchup,
                     2 cucchiai salsa di senape,
                     1 cucchiaio salsa Worcestershire,
                     4 cucchiaio olio e.v.o.,
                     1 cucchiaino zucchero di canna,
                     2 cucchiaini paprica,
                     1/2 cucchiaino peperoncino piccante tritato finemente,
                     2 cucchiaino coriandolo macinato,
                     1 cucchiaino erbe di Provenza,
                     1 cucchiaino raso pepe nero macinato,
                     2 cucchiaini sale.
per la finitura : salsa bbq.
Preparazione :
Tritate la cipolla finemente e versatela nella pentola della slow cooker.
Tagliate il pollo a pezzi piuttosto grandi e adagiateli nella pentola, sopra la cipolla. 
In una ciotola mescolate tutti gli ingredienti della marinata (rub in inglese). Versatela sulla carne e mescolate bene il tutto. 
Accendete la slow cooker a modalità high e lasciate cuocere per 5 ore ca. (a modalità low ci vuole 8 ore ca. e forse è più conveniente se decidete di cuocere il pulled pork durante la notte). 
Quando la carne sarà pronta, trasferite entro una terrina e sfilacciatela con l' aiuto di due forchette. 
Versate il brodo di cottura in un tegame, portate sul fuoco e lasciate cuocere fino a restringersi. Irrorate poi la carne con la salsa. 
Servite in panini morbidi (ricetta qui e qui) con aggiunta di bbq sauce. 
Viene conservato nel frigo per 4-5 giorni. Scaldatelo al microonde prima di servire.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.