ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ
Αγαπημένη χειμερινή πιτούλα η πρασόπιτα! Συνήθως στην γέμιση βάζω κιμά, αυτήν την φορά την δοκιμάσαμε με σπιτικό καβουρμά και μας άρεσε πάρα πολύ!
Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : μέτρια δύσκολη
Υλικά
για τα φύλλα : 200 gr αλεύρι γοχ.,
100 gr αλεύρι κίτρινο σταρένιο,
10 ml ξύδι,
25 gr ελαιόλαδο παρθένο,
3,5 gr (1/2 κ.γ.) αλάτι,
150 ml νερό χλιαρό.
100 gr αλεύρι κίτρινο σταρένιο,
10 ml ξύδι,
25 gr ελαιόλαδο παρθένο,
3,5 gr (1/2 κ.γ.) αλάτι,
150 ml νερό χλιαρό.
για το άνοιγμα των φύλλων : 15 gr βούτυρο αγελάδας,
50 gr ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
νισεστέ.
για το ταψί : 50gr ελαιόλαδο παρθένο.
γέμιση : 3 πράσα,
3 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 κρεμμύδι,
γέμιση : 3 πράσα,
3 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 κρεμμύδι,
4 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
100 gr καβουρμά,
2 αυγά,
100 gr καβουρμά,
2 αυγά,
πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
αλάτι.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε πρώτα τα φύλλα (4) με τις αναλυτικές οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Ετοιμάστε την γέμιση. Ψιλοκόψτε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Σοτάρετε τα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε και τον καβουρμά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Αλατίστε και πιπερώστε. Αφήστε την γέμιση να κρυώσει και προσθέστε τα αυγά, χτυπημένα ελαφρά.
Λαδώστε ένα ταψάκι και τοποθετήστε μέσα το πρώτο φύλλο, σουρωμένο. Λαδώστε και τοποθετήστε από επάνω το δεύτερο φύλλο. Ρίξτε επάνω την γέμιση και σκεπάστε με τα άλλα δύο φύλλα, πάντα καλά λαδωμένα.
Κόψτε την πίτα σταυρωτά (εγώ την κόβω σε 8 κομμάτια) και ψήστε την σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, το πρώτο μισάωρο στον αέρα και ακόμη μισή ώρα στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει ωραία.
Καλή σας όρεξη!
TORTA DI PORRI E KAVURMA IN PASTA FILLO
Una torta in pasta fillo, che io caratterizo "invernale", per la prezenza del porro nella farcitura. Di solito la preparo con la carne macinata, ho pensato però di variare con il kavurmàs, cioè preparato di carne fatto a casa (per la ricetta e informazioni vedi qui), e ci è piaciuta tanto da decidere di darvi la ricetta!
Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : media
Ingredienti
per la pasta fillo : 200 gr farina 00,
100 gr semola rimacinata,
10 ml aceto,
25 gr olio e.v.o,
3,5 gr sale,
150 ml acqua tiepida,
per la sfogliatura : 15 gr burro,
50 gr olio e.v.o.
100 gr semola rimacinata,
10 ml aceto,
25 gr olio e.v.o,
3,5 gr sale,
150 ml acqua tiepida,
per la sfogliatura : 15 gr burro,
50 gr olio e.v.o.
amido di mais qb.
per la teglia : 50 gr olio e.v.o.
farcitura : 3 porri,
3 cipolotti,
1 cipolla,
per la teglia : 50 gr olio e.v.o.
farcitura : 3 porri,
3 cipolotti,
1 cipolla,
4 cucchiai olio e.v.o.,
100 gr kavurma,
2 uova,
100 gr kavurma,
2 uova,
pepe nero macinato al momento,
sale qb.
Preparazione :
Preparate la pasta fillo (4 sfoglie) con le istruzioni che troverete qui.
Preparate la farcitura. Mondate e tritate porri, cipollotti e cipolla. Saltate tutto con l' olio entro una padella capiente, fino ad appassire. Aggiungete il kavurmà, tagliato a dadini e saltate per un paio di miuti. Salate e pepate. Ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare. Aggiungete poi le uova, sbattute leggermente, e mescolate.
Spenellate abbondantemente con olio una teglia (diametro 28 cm). Tirate la prima sfoglia e posizionatela nella teglia lasciando fuoriuscire dai bordi. Spenellate con olio e coprite con la seconda sfoglia. Versate la farcitura e livellate. Coprite con le ultime 2 sfoglie, sempre spenellate abbondantemente con olio. Versate i bordi verso il centro e tagliate a raggiera.
Cuocere in forno preriscaldato a 200°C, modalità ventilato per mezz' oretta e 3 minuti ancora a modalità statico, fino a dorare.
Buon appetito!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.