0

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ // CONVERTITORE LIEVITI

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Επειδή με ρωτάτε συχνά, πως μπορείτε να μετατρέψετε το φυσικό προζύμι σε μαγιά μπύρας, σας παραθέτω ένα χρήσιμο πινακάκι με τις αντιστοιχίες στα διάφορα είδη μαγιάς : μαγιά μπύρας ξηρή / μαγιά μπύρας νωπή (ψυγείου) / φυσικό προζύμι με 45% υγρασία (κάποιοι το ονομάζουν και madre) / υγρό φυσικό προζύμι. 

Αν πάλι θέλετε να κάνετε τους υπολογισμούς σας με μολύβι και χαρτί ακολουθήστε τις παρακάτω αναλογίες :

- 1 γρ.  ξηρής μαγιάς μπύρας αντιστοιχεί σε 36 γρ. φυσικό προζύμι 

- 1 γρ.  ξηρής μαγιάς μπύρας αντιστοιχεί σε 3 γρ. νωπής μαγιάς μπύρας

- 1 γρ.  νωπής μαγιάς μπύρας αντιστοιχεί σε 12 γρ. φυσικό προζύμι
Σημειώστε ότι στο πινακάκι εμφανίζονται μόνον οι μετατροπές στις ποσότητες της μαγιάς, αλλά όταν μεταπηδάτε από το φυσικό προζύμι σε μαγιά μπύρας ή από το φυσικό προζύμι 45% σε υγρό φυσικό προζύμι, θα πρέπει να γίνουν και μικρές αλλαγές στις ποσότητες του αλεύρου και του νερού (ή άλλου υγρού που περιέχει η συνταγή), εξ' αιτίας της περιεκτικότητας του φυσικού προζυμιού στα δύο αυτά υλικά. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν εδώ πέρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο διαδίκτυο σάιτ που διαθέτουν μετατροπείς μαγιάς που παρέχουν περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες. Σας παραθέτω έναν τέτοιο μετατροπέα από ιταλικό σάιτ στον παρακάτω ενεργό σύνδεσμο : εδώ .




CONVERTITORE LIEVITI

Siccome mi chiedete spesso come potete convertire il lievito madre a lievito di birra o viceversa, ho pensato di creare una comoda tabella per facilitare il calcolo di conversione tra i vari tipi di lievito. 

Se preferite fare i calcoli mettendo nero su bianco, o vi occorrono quantità diverse da quelle riportate nella tabella, tenete conto che : 

1 g di lievito secco corrisponde a 36 g di lievito madre

1 g di lievito secco corrisponde a 3 g di lievito fresco

1 g di lievito fresco corrisponde a 12 g di lievito madre

Si nota ancora che nella tabella si riportano solo le quantità di lievito, ma se si vuole convertire una ricetta, non si deve sbilanciare il giusto rapporto tra farina e acqua. Per il calcolo completo delle mofiche esistono vari e blog di cucina siti che offrono converitiori online. Qui è il link per un convertitore che mi consulto quando voglio fare il ricalcolo di tutti gli ingredienti della ricetta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.