0

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ // SALSA AL TARAMA E AVOCADO


ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Η ταραμοσαλάτα με αβοκάντο, έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια. Βέβαια πριν μερικές δεκαετίες, τα αβοκάντο τα ξέραμε μόνο εγκυκλοπαιδικά, όμως ιδίως από τότε που άρχισαν να καλλιεργούνται και στην Κρήτη, σίγουρα η χρήση τους εξαπλώθηκε και πλέον τα βρίσκουμε και σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Παρ' όλο που αυτή η ταραμοσαλάτα δεν θυμίζει και πολύ την παραδοσιακή, δεν είναι άσχημη, έχει πιο απαλή γεύση και μοιάζει πιο πολύ με μους.

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 100 gr λευκό ταραμά,
                1 αβοκάντο μετρίου μεγέθους,
                1 μικρή βρασμένη πατάτα,
                τον χυμό από 1/2 λεμόνι,
                1 φλ. καφέ ελαιόλαδο παρθένο έξτρα.
Προετοιμασία :
Χτυπήστε στο μπλέντερ τον ταραμά με το λεμόνι για 2-3 λεπτά, ώστε να σπάσουν τα αυγά του. 
Ξφλουδίστε την πατάτα. 
Κόψτε το αβοκάντο στα δύο, αφαιρέστε το κουκούτσι και αδειάστε την σάρκα με ένα κουταλάκι. 
Προσθέστε την πατάτα και το αβοκάντο στον ταραμά και χτυπήστε τα στο μπλέντερ, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τέλος σταδιακά και το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρετε μία ωραία μους. 
Αλάτι δεν βάζουμε γιατί ο ταραμάς είναι ήδη πολύ αλμυρός.
Δοκιμάστε και αν χρειάζεται διορθώστε την γεύση προσθέτοντας λεμόνι ή ελαιόλαδο.            



SALSA AL TARAMA E AVOCADO

Del tarama e della salsa al tarama tradizionale, abbiamo già parlato dettagliatamente qui.
Oggi vi presento una variante più moderna, preparata con l' avocado. Questa salsa ha la consistenza velluttata e rassmiglia ad una mousse.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti : 100 gr di tarama bianco,
                            1 avocado di media grandezza,
                            1 piccola patata lessata,
                            il succo da 1/2 limone,
                            1 tazzina da caffè olio e.v.o.
Preparazione :
Nel tritatutto frullate il tarama con il succo di limone per un paio di minuti, per frantumare le uova del pesce.
Sbucciate la patata.
Tagliate in due l' avocato, eliminate il nocciolo e svuotate la polpa con un cucchiaino.
Aggiungete la patata e l' avocado nel tarama e frullate fino a prendere un composto omogeneo.
Aggiungete a filo l' olio, fino che la salsa ottenga la consistenza di una mousse.
Se necessario, corregete il sapore aggiungendo succo di limone o olio. Non si aggiunge sale, siccome il tarama è già salato parecchio.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.