0

ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΙΚΌΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ // CIAMBELLA ALLA RICOTTA


ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΙΚΌΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ενα ωραίο κεκάκι, με υπέροχη, αφράτη υφή και αρώματα εσπεριδοειδών. Η ρικότα το διατηρεί μαλακό για αρκετές ημέρες. 
Κατάλληλο για πρωινό και ιδανικό για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι!

Δόση : για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 250 gr ρικότα,
                100 gr κρέμα γάλακτος,
                3 αυγά,
                80 gr βούτυρο σε αλοιφώδη μορφή,              
                180 gr ζάχαρη άχνη,
                1 πρέζα αλάτι,
                το ξύσμα της φλούδας από 1 λεμόνι ακέρωτο,
                το ξύσμα της φλούδας από 1 πορτοκάλι ακέρωτο,  
                300 gr αλεύρι cake flour*,
                1 φακελάκι (16 gr) baking powder.
για το σερβίρισμα : ζάχαρη άχνη.
Προετοιμασία :
Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 
Με τον αυγογδάρτη, αναμείξτε την ρικότα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Χτυπήστε καλά τα αυγά με το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε την κρέμα με την ρικότα και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και αναμείξτε. 
Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking. Προσθέστε τα και αυτά στο βασικό μίγμα και αναμείξτε. 
Αλείψτε με το αντικολλητικό μίγμα μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, διαμέτρου 24 εκ. Ρίξτε μέσα το μίγμα και ισιώστε την επιφάνεια.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας, για να είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα. 
Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.
Σερβίρετε το πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. 
 
* μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κοινό αλεύρι γοχ.



CIAMBELLA ALLA RICOTTA

Una tortina soffice aromatizzata con zeste di agrumi. La ricotta nell' impasto, aiuta a mantenerla soffice anche i giorni dopo.
Ideale per la prima colazione ma buona anche per qualsiasi ora del giorno che viene la voglia di dolce.

Dosi : per 6-8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 250 gr ricotta,
                            100 gr panna fresca,
                            3 uova,
                            80 gr burro a pommata, 
                            180 gr zucchero a velo,
                            1 pizzico di sale,                          
                             la scorza grattugiata da 1 limone non trattato,
                             la scorza grattugiata da 1 arancia non trattata,
                             300 gr farina per torte dolci cake flour*,
                             1 bustina (16 gr) baking powder.
per la finitura : zucchero a velo
Preparazione :
Tutti gli ingredienti devono essere a temperatura ambiente.
Sbattete con le fruste la ricotta insieme alla panna, fino a prendere una crema.
Sbattete le uova con il  burro, lo zucchero ed il sale. Aggiungete la ricotta, le zeste di agrumi e mescolate.
Settacciate la farina con il lievito. Aggiungete le polveri al composto e mescolate bene fino ad essere incorporate.
Spenellate con il composto antiaderente uno stampo a ciambella da 24 cm. Versate il composto e livellate.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico e cuocete per 45 min ca., fino a dorare. Prima di sfornare fate la prova stecchino.
Lasciate raffreddare prima di sformare. 
Prima di servire spolverizzate con zucchero a velo.

* in mancanza potete utilizzare anche una comune farina 00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.