0

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ // SALSA ALL' AGLIO TRADIZIONALE


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ

Η κλασσική σκορδαλιά που έφτιαχναν η μαμά μου και η γιαγιά μου ...
Αυξομειώνοντας την ποσότητα του σκόρδου, μπορείτε να την κάνετε περισσότερο ή λιγότερο δυνατή ανάλογα με το γούστο σας.

Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 5 σκελίδες σκόρδο,
                300 gr ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί,
                1 φλ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                ξίδι,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Θα χρειαστείτε περίπου μία κανονική φρατζόλα ψωμί, χωρίς την κόρα.
Βρέξτε την ψίχα με νερό και στραγγίστε την καλά.
Βάλτε την μέσα στο μπλέντερ, προσθέστε τα σκόρδα καθαρισμένα, 1 κουταλάκι αλάτι και 2 κ.σ. ξύδι. Αρχίστε να τα χτυπάτε και προσθέστε το λάδι σταδιακά μέχρι να γίνει κρεμώδης. Διορθώστε την γεύση της σκορδαλιάς ανάλογα με το γούστο σας, προσθέτοντας αλάτι ή ξύδι.




SALSA ALL' AGLIO TTRADIZIONALE

La salsa all' aglio, come la preparavano mia nonna e mia madre ..
La quantità dell' aglio può variare, secondo a quanto forte vi piace.

Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 5 spicchi d' aglio,
                            300 gr mollica di pane raffermo,
                            1 tazza oli e.v.o.,
                            aceto di vino qb.,
                            sale qb.
Preparazione : 
Per la ricetta, occore ca. un panetto, solo la mollica. 
Bagnate la mollica con acqua e strizzate.
Ponetela nel frullatore, aggiungete l' aglio, 1 cucchiaino di sale e 2 cucchiai di aceto. Frullate e aggiungete gradatamente l' olio, fino a prendere una salsa cremosa. Aggiustate il sapore aggiungendo sale o aceto.
Si conserva nel frigo per un paio di giorni.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.