4

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ // TRANCETTO AI DUE CIOCCOLATI


ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

Ηθελα να φτιάξω ένα γλυκάκι, για να δοκιμάσω επιτέλους κι εγώ την ναμελάκα, γιά την οποία είχα ακούσει τόσο ενθουσιώδη σχόλια, από τις φίλες στο fan club του Luca Montersino στο FB. Ετσι σκέφτηκα κάτι πάρα πολύ απλό και λιτό : τις δύο παραλλαγές της ναμελάκα, με λευκή κουβερτούρα και με κουβερτούρα γάλακτος, ανάμεσα σε μπισκότο σοκολάτας.
Η αρχική σκέψη ήταν μόνο η δοκιμή και δεν είχα σκοπό να δημοσιεύσω την συνταγή. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν όμως τόσο εξαιρετικό, που τελικά άλλαξα γνώμη.

Δόση : γιά 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολη
Υλικά
για την λευκή ναμελάκα : 340 gr λευκή κουβερτούρα,
                                                   200 gr γάλα φρέσκο πλήρες,
                                                   10 gr σιρόπι γλυκόζης,
                                                   4 gr ζελατίνη σε σκόνη,
                                                   20 gr νερό,
                                                   1 κ.καφέ φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                                                   400 gr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
γιά την ναμελάκα με κουβερτούρα 50% : 133 gr κουβερτούρα με 50% κακάο,
                                                                                 100 gr γάλα φρέσκο πλήρες, 
                                                                                 5 gr σιρόπι γλυκόζης,
                                                                                 2 gr ζελατίνη σε σκόνη,
                                                                                 10 gr νερό,
                                                                                 200 gr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
γιά το μπισκότο joconde με κακάο : 150 gr t.p.t.  αμυγδαλόψυχας (75 gr αλεύρι αμυγδάλου + 75 gr ζάχαρη άχνη),
                                                                      40 gr κρόκους αυγών,
                                                                      63 gr αυγά ολόκληρα,
                                                                      140 gr ασπράδια αυγών,
                                                                      50 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                                                                      25 κακάο άγλυκο,
                                                                      35 gr αλεύρι γοχ.
Προετοιμασία :
Ξεκινήστε από τις κρέμες.
Απο το προηγούμενο βράδυ, ετοιμάστε την λευκή και την σκούρη ναμελάκα με τις αναλυτικές οδηγίες που θα βρείτε εδώ. Σκεπάστε τες με διάφανη μεμβράνη σε επαφή με την επιφάνεια τους, βάλτε τες στο ψυγείο και αφήστε τες να σταθούν 12 ώρες.
Ετοιμάστε το μπισκότο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ. Ρίξτε το μίγμα μέσα σε ένα τσέρκι με διαστάσεις 30x40 εκ. Ψήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το έπειτα σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια με διαστάσεις 12x28 εκ. 
Βάλτε τις κρέμες σε δύο διαφορετικά κορνέ μίας χρήσης, με μύτη φαρδειά και λεία. 
Τοποθετήστε το ένα κομμάτι από το μπισκότο μέσα σε έναν δίσκο σερβιρίσματος. Καλύψτε τον με ροζέτες από την λευκή ναμελάκα (τα 2/5 περίπου). Τοποθετήστε από επάνω το δεύτερο μπισκότο και καλύψτε επίσης με ροζέτες λευκής ναμελάκα. Τοποθετήστε το τελευταίο μπισκότο και διακοσμήστε το με ροζέτες λευκής και σκούρης ναμελάκα. 
Η τούρτα μπορεί να σερβιριστεί και αμέσως.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.  



TRANCETTO AI DUE CIOCCOLATI

Volevo preparare un dolcetto semplice, per verificare finalmente, se tutto quello che avevo sentito sulla bontà della namelaca era valido! Non avendo il tempo, ma neanche la voglia per preparazioni complicate, ho pensato ad un semplice trancetto con un biscotto altrettanto cioccolatoso.
All' inizio, l' idea era solo di provare e non presentare la ricetta al blog, così le foto non sono poi un granchè, siccome destinate solo per il FB. Però la bontà di questo trancetto era tale, che ho cambiato idea e ve lo presento!

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la namelaka bianca : 340 gr cioccolato fondente bianco,
                                                  200 gr latte fresco intero,
                                                  10 gr sciroppo di glucosio,
                                                  4 gr gelatina in polvere,
                                                  20 gr acqua,
                                                  1 cucchiaino da caffè estratto naturale di vaniglia,
                                                  400 gr panna fresca a 35% grassi.
per la namelaka scura : 135 gr cioccolato fondente a 50% cacao,
                                                100 gr latte fresco intero, 
                                                5 gr sciroppo di glucosio,
                                                2 gr gelatina in polvere,
                                                10 gr acqua,
                                                200 gr panna a 35% grassi.
per il bisquit joconde al cacao : 150 gr t.p.t. di farina di mandorle (75 gr farina di mandorle + 75 gr zucchero a velo),
                                                             40 gr tuorli d' uova,
                                                             63 gr uova intere,
                                                             140 gr albumi d' uova,
                                                             50 gr zucchero semolato,
                                                             25 cacao amaro in polvere,
                                                             35 gr farina 00.
Preparazione :
Cominciate dalle namelaka, preferibilmente la sera prima.
Istruzioni dettagliate per preparare la namelaka troverete qui. Coprite le 2 creme con pellicola transparente a contatto con la superficie, posizionate nel frigo e lasciate riposare per 12 ore.
Preparate il bisquit joconde con le istruzioni che troverete qui. Versate il composto entro un anello regolabile rettangolate, dimensioni 30x40 cm. Cuocete seguendo le istruzioni, sfornate e lasciate raffreddare. Tagliate il bisquit a 3 rettangoli di dimensioni 12x28 cm.
Ponete le namelake in 2 sac-a-poche con bocchetta larga e liscia.
Posizionate un rettangolo di bisquit su un vassoio da portata. Copritelo con ciuffi di namelaka bianca. Disponete sopra un secondo rettangolo e coprite pure con ciuffi di namelaka bianca. Disponete il terzo rettangolo di bisquit e decorate con ciuffi di namelaka, alternando la bianca con la scura.
Potete servire subito.
Si conserva nel frigo per 3- giorni. 



4 σχόλια:

  1. Buonissimo ma per il momento devo solo accantonare le ricette. Glicemia ai limiti anche con la glicata devo almeno da oggi a novembre stecchetto :( per i prossimi esami e tu conosci la materia. Prendo nota per il dopo. Un abbraccio e buona giornata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lo so che è difficile con la glicemia, purtroppo questo tipo di dolci non viene in versione sugar-free!
      Buon fine settimana!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφη!!!
    Και νομίζω ότι θα είναι και πολύ-πολύ απολαυστική Μαρίνα μου.
    Καλό απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορουσα να την επιμεληθω περισσοτερο, αλλα την εφτιαξα λιγο προχειρα. Απο γευση ηταν υπεροχη, αυτη η κρεμα δικαιωνει απολυτως την φημη της!
      Καλο ΣΚ Πηνελοπη μου!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.