0

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ // PREPARATO PER CIOCCOLATA CALDA


ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Φέτος με έχει πιάσει μία μανία με την ζεστή σοκολάτα! Ίσως επειδή δεν πίνω καφέ εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω ομοιοπαθητικής, ψάχνω κάποιο εναλλακτικό ρόφημα, εκτός από τα διάφορα τσάγια... Βέβαια, κορυφαία σοκολάτα για εμένα, είναι αυτή που σας παρουσίασα πριν μερικές ημέρες (εδώ), πλούσια, παχιά, ένα σοκολατένιο όνειρο. Επειδή όμως στο σπίτι βρίσκομαι σπάνια, ήθελα να φτιάξω και ένα ξηρό μείγμα για ρόφημα σοκολάτας, το οποίο να μπορώ να το παίρνω μαζί μου στην δουλειά και να την ετοιμάζω στα γρήγορα...
Έκανα διάφορες δοκιμές και τελικά κατέληξα στις αναλογίες που σας δίνω πιο κάτω. Δηλώνω με βεβαιότητα, ότι είναι το πιο γευστικό μείγμα έτοιμης σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Μπορείτε να το φτιάξετε με γάλα, αλλά αν έχετε την δυνατότητα προσθέστε και λίγη κρέμα γάλακτος.
Το μείγμα για ρόφημα σοκολάτας είναι και μία τέλεια ιδέα για ένα σπιτικό δωράκι σε φίλους που αγαπάτε. Διαλέξτε ένα ωραίο βαζάκι, κολλήστε μία ετικέτα, φτιάξτε και την ανάλογη συσκευασία και έτοιμο!

Δόση : για περίπου 12 κανονικά φλυτζάνια του τσαγιού
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 200 gr κουβερτούρα καλής ποιότητας, με περιεκτικότητα 50-65% κακάο,
                100 gr κακάο άγλυκο καλής ποιότητας,
                30-50 gr ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο demerara,
                100 gr ζάχαρη άχνη,
                50 gr corn flour.
αρώματα (προαιρετικά) : φασόλι βανίλιας,
                                               φλούδα πορτοκαλιού αποξηραμένη,
                                               κανέλα.
Προετοιμασία :
Τρίψτε την σοκολάτα πολύ ψιλή. Εγώ χρησιμοποίησα τον ψιλό τρίφτη από τα εξαρτήματα του μίξερ μου. Για να μην υπερθερμανθεί το μηχάνημα και λιώνει την σοκολάτα, ακολουθήστε μερικά tips : βάλτε την σοκολάτα στην κατάψυξη για μία ωρίτσα, αλέστε μικρές ποσότητες κάθε φορά, προτιμήστε έναν χώρο του σπιτιού που να είναι δροσερός (πολλές φορές, τώρα τον χειμώνα, βγαίνω και στο μπαλκόνι!), αν δείτε ότι το μηχάνημα υπερθερμαίνεται, σταματήστε και συνεχίστε όταν θα κρυώσει.
Αφού ετοιμάσετε την σοκολάτα, προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά , αναμείξτε καλά και περάστε το μείγμα σε 2-3 δόσεις από το μούλτι. Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να κυμανθεί, ανάλογα με το πόσο γλυκιά σας αρέσει η σοκολάτα (προσωπικά τα ροφήματα δεν μου αρέσουν γλυκά και αν μπορώ δεν βάζω καθόλου ζάχαρη - εδώ θέλουμε ζάχαρη γιατί το κακάο που χρησιμοποιούμε είναι άγλυκο).
Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε το μείγμα με βανίλια (θα προσθέσετε τα σποράκια που θα ξύσετε από το φασόλι της βανίλιας, για την συγκεκριμένη ποσότητα 1/3 φασόλι βανίλιας είναι υπεραρκετό) κανέλα, στιγμιαίο καφέ ή αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού. 
Βάλτε σε στεγνά και στεγανά βαζάκια και φυλάξτε σε μέρος δροσερό και ξηρό.
Διατηρείται για αρκετούς μήνες.
Για να φτιάξετε το ρόφημα σοκολάτας με το μείγμα που ετοιμάσατε, μετρήστε με το φλιτζάνι το γάλα; προσοχή, το φλιτζάνι δεν θα πρέπει να είναι γεμάτο. Βάλτε το γάλα σε ένα μπρίκι (αν φτιάξετε περισσότερες μερίδες χρησιμοποιήστε ένα κατσαρολάκι) προσθέστε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μίγμα, αναμείξτε με το αναδευτήρι του φραπέ, και βάλτε το κατσαρολάκι στην φωτιά. Αναδεύετε συχνά, ώστε να μην κολλήσει η σοκολάτα στον πάτο. Μόλις το μείγμα ξεκινάει να βράζει, αναμείξτε και πάλι με το αναδευτήρι του φραπέ, και ρίξτε το ρόφημα στο φλιτζάνι. Σερβίρετε το αμέσως, η σοκολάτα για να την απολαύσεις, πρέπει να είναι ζεστή!



PREPARATO PER CIOCCOLATA CALDA

Quest' inverno preparo molto spesso la cioccolata calda a casa. Molto probabilmente anche perchè ormai da 6 mesi non bevo più il caffè, perchè mi trovo in cura di omeopatia per affrontare la mia tireoidite. Ammetto che sono un po' stufata del tè, e spesso cerco di una bevanda calda più consistente. Certo la cioccolata calda che adoro, è quella che vi ho presentato qualche settimana fa (qui), bella densa, una vera goduria. Siccome però passo tante ore in farmacia, non è possibile preparala lì e cercavo di un preparato che certo è portabile e consente una preparazione veloce. 
Ho fatto vari assagi e ho concluso alle dosi riportate in questo post. Per me è il preparato di cioccolata calda più buono, non c'è confronto con quelli confezionati che troviamo al supermercato. Potete preparare la cioccolata calda col latte solo, ma meglio aggiungere anche un po' di panna. 
Questo preparato di cioccolata è anche una buona idea di regalo : scegliete un barattolo grazioso, incollate una eticcheta, fate una bella confezione ed è pronto! Sarà molto aprezzato da chi lo riceverà!

Dosi : per 12 tazze ca.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 200 gr cioccolato fondente 50-65% a cacao,
                            100 gr cacao amaro di buona qualità,
                            30-50 gr zucchero di canna demerara,
                            100 gr zucchero a velo,
                            50 gr di maizena.
aromi (facoltativi) : semini di vaniglia,
                                      scorza di arancia essiccata e tritata,
                                      cannella
Preparazione : 
Tritate il cioccolato molto finemente. Io ho utilizzato il triatutto della mia planetaria. Per non surriscaldare il cioccolato e farlo fondere, ponetelo nel freezer per un' oretta; scegliete ancora un luogo poco caldo (io spesso durante l' inverno faccio questa operazione all' aperto, sul mio balcone!) e se il triatutto viene surriscaldato fermate e aspettate di raffreddare.
Mescolate il cioccolato tritato con tutti gli ingredienti restanti. La quantità dello zucchero può variare, secondo quanto dolce vi piace la cioccolata calda (a me non piace poi tanto dolce e ci metto 30 gr di demereara, ma i miei uomini la preferiscono più dolce). Tritate il composto brevemente, meglio non tutto insieme ma in 2-3 dosi.
Potete anche aromatizzare il preparato con vaniglia (aggiungete solo i semini che farete raschiare con un coltello, ci vuole ca. 1/3 di bacca di vaniglia per le dosi di questa ricetta), canella, caffè liofilizzato o scorza di arancia essiccata.
Invasate il preparato in barattoli ben asciutti. Conservate in luogo fresco e asciutto.
Si conserva per parecchi mesi.
Per preparare la cioccolata calda, misurate il latte con una tazza; attenzione non riempite fino all' orlo, siccome la cioccolata cresce un po' di volume. Ponete il latte in un pentolino, aggiungete 2 cucchiai ben colmi di preparato e frullate. Portate sul fuoco e mescolate spesso per non attaccare il cioccolato tritato sul fondo. Raggiunto il punto di ebbolizione, frullate e versate nella tazza. Servite la cioccolata ben calda.   
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.