ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ
Πριν ασχοληθώ με το food blogging συχνά έφτιαχνα γλυκά με έτοιμες κρέμες, απο αυτές που είναι σε σκόνη και απλά τις ανακατεύεις με γάλα. Σήμερα απορώ γιατί δεν έφτιαχνα τις κρέμες μόνη μου με φρέσκα υλικά, αφού και δύσκολο δεν είναι, αλλά και η γεύση είναι παρασάγγας καλύτερη απο αυτή των έτοιμων. Το ... κακό είναι ότι έχω πλέον πρόβλημα και με τα γλυκά των ζαχαροπλαστείων, γιατί πολλά από αυτά παρασκευάζονται επίσης με έτοιμες κρέμες, γι' αυτό και συνήθως είναι πολύ γλυκά, για να καλύπτεται η γεύση τους που δεν λέει και πολλά...
Την κρέμα ζαχαροπλαστικής την φτιάχνω πλέον στον μικροκυματικό, με την συνταγή του L. Montersino (δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση). Ετοιμάζεται πολύ πιό γρήγορα (αν τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματιού θέλει λιγότερο απο 10 λεπτά) και λερώνεται μόνον ένα σκεύος. Από τότε που πρωτοέφτιαξα αυτήν την κρέμα, άρχισα να συμπαθώ πολύ περισσότερο τον μικροκυματικό μου φούρνο, τον οποίο μέχρι τότε τον είχα μόνο για το ζέσταμα των φαγητών.
Για την σοκολατένια εκδοχή της κρέμας ζαχαροπλαστικής, ήμουν ανάμεσα σε δύο συνταγές, και οι δυό τους απο τους αγαπημένους μου ζαχαροπλάστες : τον Luca Montersino και τον Iginio Massari. Επειδή και οι δύο συνταγές είχας στοιχεία που μου άρεσαν, τελικώς έφτιαξα μία νέα συνταγή, παντρεύοντας τις δύο αρχικές. Ομολογώ ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα! Αυτή η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει τέλεια σοκολατένια γεύση και ωραία δεμένη υφή. Εννοείται ότι την φτιάχνουμε και αυτήν στον μικροκυματικό...
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 400 gr γάλα φρέσκο πλήρες,
100 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
120 gr κρόκους (από 6 αυγά),
120 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
30 gr corn flour,
3o gr κακάο άγλυκο,
150 gr κουβερτούρα 50% κακάο.
Προετοιμασία :
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και κρατήστε την στην άκρη.
Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ. Μόλις δέσει, προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα και αναμείξτε μέχρι να λιώσει.
Σκεπάστε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη σε επαφή με την επιφάνεια της, ώστε να αποφύγετε τον σχηματισμό κρούστας. Χρησιμοποιήστε την στις δημιουργίες σας ζεστή ή κρύα.
CREMA PASTICCERA AL CIOCCOLATO, PREPARATA AL MICROONDE
Ho scoperto la crema pasticcera al microonde, dalle amiche foodblogger italiane; non potevo mai immaginatre che sarebbe tanto facile e veloce preparla e perdippiù senza sporcare almeno tre recipienti... Ora che è venuto il momento di preparare anche la crema pasticcera al cioccolato, certo non sarei ritornata al metodo tradizionale ...
Ero tra due ricette da seguire, e tra due chef, Montersino e Massari. Alla fine ho trovato una via di mezzo e l' ho preparata con le istruzioni di Montersino e gli ingredienti di Massari. Ne è venuta fuori una crema fantastica, cioccolatosa al più non posso, che una volta assagiata si rischia di mangiarla tutta prima di utilizzarla!
Difficoltà : facile
Ingredienti : 400 gr di latte fresco intero,
100 gr di panna a 35% grassi,
120 gr tuorli (da 6 uova),
120 gr di zucchero semolato,
30 gr di maizena,
3o gr di cacao amaro,
150 gr di cioccolato fondente a 50% cacao.
Preparazione :
Tritate il cioccolato (io ho utilizzato un coltello) e tenete da parte.
Preparate la crema pasticcera al micoroonde con le istruzioni che troverete qui. Una volta pronta, aggiungete il cioccolato e mescolate fino a sciogliersi e amalgamare il tutto.
Coprite con pellicolla transparente al contatto, per evitare la formazione di crosta. Utilizzatela sia calda che raffreddata.
Favolosa farla al micro mi attira ciaooo
ΑπάντησηΔιαγραφήBuon anno a te e famiglia