0

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (BADEMLI PILAV) // RISO PILAF ALLE MANDORLE


ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (BADEMLI PILAV)

Αυτήν την εβδομάδα παρουσιάζω πιάτα από την τούρκικη κουζίνα, για να δώσουμε μία ανατολίτικη νότα στο γιορτινό μας τραπέζι.
Το πιάφι με τα αμύγδαλα, είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό, που θα εντυπωσιάσει με την γεύση και την εμφάνιση του, και θα δώσει έναν πιό γιορτινό τόνο στο τραπέζι μας. Βάλτε το δίπλα σε μοσχαράκι ή γαλοπουλα κατσαρόλας με δαμάσκηνα και βερύκοκα, σε ψητό κατσικάκι ή μαζί με ψητό κοτοπουλάκι και θα με θυμηθείτε!

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 1 φλ. (220 gr) ρύζι νυχάκι,
                 1 κ.σ. βούτυρο,
                 1 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα
                 1 κ.σ. (10 gr) κουκουνάρι,
                 2 κ.σ. (30 gr) αμύγδαλα ασπρισμένα,
                 1 1/2 κ.σ. (20 gr) σταφίδα μαύρη (κορινθιακή),  
                 2 φλ. ζωμό κοτόπουλο σπιτικό,
                 τριχρωμο πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
                 αλάτι.
Προετοιμασία :
Οι δόσεις της συνταγής βγάζουν 4 μερίδες ως συνοδευτικό, οχι ως κυρίως γεύμα.
Ξεπλύντε το ρύζι πολύ καλά, κάτω απο τρεχούμενο νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και το λάδι και καβουρντίστε ελαφρά το κουκουνάρι με τα αμύγδαλα, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το ρύζι και σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τον ζωμό (κατά προτίμηση ζεστό), τις σταφίδες, το ανάλογο αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου ένα τεταρτάκι, μεχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και να εμφανιστούν τρύπες στην επιφάνεια του πιλαφιού
Σβύστε την φωτιά και αφήστε το πιλάφι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σερβίρετε το ζεστό.



RISO PILAF ALLE MANDORLE

La seconda ricetta tratta dalla cucina turca per questa settimana, è un riso pilaf alla frutta seccha. Una proposta di contorno per il pranzo di Natale, siccome questo riso pilaf si abbina benissimo al sapore agrodolce di vari piatti natalizi.

Dosi : per 4 persone 
Diffcioltà : facile
Ingredienti : 1 tazza (220 gr) di riso fino,
                             1 cucchiaio di burro,
                             1 cucchiaio di olio extravergine di oliva,
                             1 cucchiaio (10 gr) di pinoli,
                             2 cucchiai (30 gr) di mandorle spellate,
                             1 1/2 cucchiaio (20 gr) di uvetta di Corinto,
                             2 tazze brodo di pollo fatto a casa,
                             pepe creola macinato,
                             sale qb.
Preparazione :
Sciacquate il riso sotto acqua corrente, fino che l' acqua esce chiara.
In una cassruola ponete il burro con l' olio e fate leggermente dorare i pinoli e le mandorle. Aggiungete il riso e fate saltare fino che diventi lucido. Aggiungete il brodo (preferibilmente caldo) e l' uvetta. Salate e pepate a piacere. Coprite la casseruola e lasciate cuocere a fuoco moderato per una 15ina di minuti, o fino che si assorbe tutto il suo liquido e si formeranno all superficie dei buchi. 
Ritirate dal fuoco e lasciate riposare per mezz' oretta.
Servite il riso pilaf caldo.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.