ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μια βασική παρασκευή της ζαχαροπλαστικής, σε συνταγή του Luca Montersino. Δεν περιέχει σοκολάτα ή γάλα, παρ' όλα αυτά έχει έντονο άρωμα σοκολάτας. Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει κρέμες ή άλλες παρασκευές της ζαχαροπλαστικής.
Η δεξτρόζη μπορεί να αντικατασταθεί με κρυσταλλική ζάχαρη.
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 75 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
75 gr δεξτρόζη,
200 gr νερό,
150 gr κακάο άγλυκο.
Προετοιμασία :
Βάλτε το νερό και τα σάκχαρα σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Οταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει στους 80°C, κατεβάστε το από την φωτιά, προσθέστε το κακάο κοσκινισμένο και αναμείξτε πολύ καλά, ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι. Αφήστε την πάστα να κρυώσει.
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
CREMA BASE AL CIOCCOLATO
DI LUCA MONTERSINO
Una crema base di pasticceria, dal maersto Luca Montersino. Non contiene latte, nemmeno il cioccolato, eppure ha il profumo di cioccolato e viene utilizzata per aromatizzare creme o altre preparazioni dolciarie.
Il destrosio può essere sostituito con zucchero comune.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 75 gr zucchero semolato,
75 gr destrosio,
200 gr acqua,
150 gr cacao amaro.
Preparazione :
Mettete i zuccheri e l' acqua in pentolino e portate sul fuoco. Raggiunti i 80°C ritirate dal fuoco, aggiungete il cacao settacciato e mescolate per amalgamare il tutto. Lasciate raffreddare.
Si conserva nel frigo per parecchi giorni.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.