7

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ♦♦ BARRETTE DI CEREALI


ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

Οι μπάρες δημητριακών είναι αρκετά δημοφιλείς, καθώς αποτελούν ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, κατάλληλο για όλους όσους προσέχουν την διατροφή τους αλλά και γιά τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής.
Βεβαίως στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλών ειδών μπάρες δημητριακών, αλλά γιατί να μην τις φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι με διαλεγμένα υλικά? Συνδυασμοί υλικών μπορούν να γίνουν πάρα πολλοί, διαλέξτε τα δημητριακά και τα φρούτα που σας αρέσουν και φτιάξτε τις μπάρες σύμφωνα με το γούστο σας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο μίγμα δημητριακών για πρωινό, ή να κάνετε τους συνδυασμούς των υλικών μόνοι σας. Κάποιοι προσθέστουν βούτυρο, εγώ θέλησα να μην χρησιμοποιήσω ζωικά συστατικά και προτίμησα το ταχίνι. Η καστανή υγρή ζάχαρη δίνει έναν τόνο από την ιδιαίτερη γεύση της μελάσας.

Δόση : 10 μπάρες
Βαθμός δυσκολίας : πολύ εύκολο
Υλικά : 200 gr νιφάδες βρώμης (κουάκερ),
                20 gr απλές νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes),
                80 gr αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μάνγκο, ανανά, βερίκοκα),
                100 gr αγνό ανθόμελο (από μελισσοκόμο όχι τυποποιημένο),
                80 gr καστανή υγρή ζάχαρη muscovado,
                100 gr ταχίνι,
                1 πρέζα αλάτι.
Προετοιμασία :
Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια. Τις σταφίδες τις αφήνετε ολόκληρες. Σπάστε λίγο με τα χέρια σας τις νιφάδες καλαμποκιού. Βάλτε τις νιφάδες και τα φρούτα μέσα σε ένα σκεύος.
Βάλτε το μέλι και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βαλτε τα στην φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάει να βράσει (προσοχή γιατί φουσκώνει πολυ!!) κατεβάστε το από την φωτιά, προσθέστε το ταχίνι και το αλάτι και αναμείξτε. Ρίξτε το μίγμα μέσα στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι με διαστάσεις 20x20 εκ. Στρώστε μέσα το μίγμα. Για να ισιώστε την επιφάνεια του, καλύψτε πάλι με αντικολλητικό χαρτί και πιέστε με έναν μικρό πλάστη ή με τον πάτο από ένα μικρότερο ταψάκι.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C, στις αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά.
Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το σε κομμάτια  10x4 εκ.
Διατηρούται για πολλές ημέρες εκτός ψυγείου.


BARRETTE DI CEREALI

Le barette di cereali sono uno snack abbasanza diffuso. Ideali per chi segue una dieta sana e per che vuole tenersi in linea senza rinunziare piccole golosità. 
Certo al mercato ci sono tantissimi tipi di barette ma perchè non prepararle a casa con ingredienti scelti e di prima qualità? Potete cominciare da una base di cereali (fiocchi di avena, riso soffiato, corn flakes), aggiungere frutta secca, noci, cocco disidratato o altro. Potete utilizzare una miscella di cereali già pronta o creare la miscella che preferite. C'è chi aggiunge del burro, io volevo utilizzare solo ingredienti vegetali e ho preferito la tahina. Lo zucchero muscovado insaporisce con un tocco di melassa.

Dosi : 10 barette
Difficoltà : molto facile
Ingredienti : 180 gr fiocchi di avena,
                             20 gr corn flakes semplici,
                             100 gr frutta secca mista (uvetta, ananas, mango, albicocche),
                             120 gr miele millefiori preferibilmente bio,
                             80 gr zucchero di canna muscovado,
                             80 gr tahina,
                             1 pizzico di sale. 
Preparazione :
Tagliate la frutta secca, tranne che l' uvetta, a dadini. Sminuzzate i corn flakes a mano. Ponete il tutto in un recipiente capiente, aggiungete i fiocchi d' avena e mescolate.
Ponete il miele e lo zucchero in un pendolino e fate scaldare. Mescolate per far sciogliere lo zucchero. Raggiunta l' ebollizione (attenzione il miele cresce tanto!) ritirate dal fuoco e aggiungete la tahina ed il sale. Versate nel recipiente con i fiocchi e la frutta e mescolate bene. 
Foderate di carta antiaderente una piccola teglia alle dimensioni 20x20 cm. Versate il composto e livellate con le mani. Potete ancora coprire con un pezzo di carta antiaderente e livellare con un piccolo mattarello o prenendo con una teglia più piccola.
Infonrate in forno preriscaldato a 160°C, modalità statico, per 15-20 minuti.
Sfornate e lasciate raffreddare. Con un coltello affilato tagliate a losanghe di ca. 10x4 cm.
Si conservano per parecchi giorni, fuori frigo.


7 σχόλια:

  1. Ωραιότατες Μαρίνα μου οι μπάρες!!!! Γεια στα χέρια σου!!
    Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Κικη μου! Καλη και ηρεμη εβδομαδα και σε σενα!

      Διαγραφή
  2. Καλή βδομάδα Μαρίνα μου, με τις νοστιμιές σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενα μου! Καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  3. sono riuscite perfettamente e di certo sono più buone di quelle comperate ! buon weekend !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας! Μπορώ να αντικατάστησω το ταχινι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω ναι, θα μπορουσες να βαλεις σπορελαιο, που εχει ουδετερη γευση, αλλα σε μικροτερη ποσοτητα απο το ταχινι. Θα μπορουσες επισης να βαλεις λιγο βουτυρο. Ποσοτητες δεν μπορω να σου πω ακριβως, γιατι δεν εχω δοκιμασει να τις φτιαξω χωρις το ταχινι.

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.