ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΜΩΒ ΠΑΤΑΤΕΣ
Ενας διαφορετικός πουρές με τις ιδιαίτερες πατάτες vitelotte! Κατ' αρχήν θα εντυπωσιάσει με το χρώμα του, αλλά σίγουρα θα σαγηνέψει και με την γεύση και το άρωμα του! Το περσικό μίγμα μπαχαρικών advieh ταιριάζει υπέροχα με την ιδιαίτερη γεύση των vitelotte, που θυμίζει κάστανο! Ιδανικός για αν συνοδεύσει φίνα κρεατικά, όπως ψαρονέφρι, φιλέτο μόσχου ή φιλέτο γαλοπούλας.
Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 500 gr μωβ πατάτες vitelotte,
περίπου 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
1 κ.γ. βούτυρο,
1 κ.γ. κοφτό μίγμα μπαχαρικών advieh,
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
αλάτι.
Προετοιμασία :
Πλύντε καλά τις πατάτες και βάλτε τες να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Οταν είναι έτοιμες, στραγγίστε τες και όσο είναι ακόμη ζεστές περάστε τες από το εργαλείο του πουρέ. Εγω δεν αφαιρώ την φλούδα, απλά τις κόβω στην μέση, βάζω την μεριά με την φλούδα προς το επάνω μέρος, πιέζω να περάσει η σάρκα από τις τρύπες και μετά πετάω την φλούδα.
Οσο είναι ακόμη ζεστός ο πουρές, προσθέστε το βούτυρο, τα μπαχαρικά, αλάτι κατά το γούστο σας και αναμείξτε. Ζεστάνετε τέλος την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τόση, ώστε να πάρετε έναν ωραίο κρεμώδη πουρέ.
Σερβίρετε τον πουρέ κατά προτίμηση ζεστό.
PUREA DI PATATE VIOLA (VITELOTTE)
Le patate vitelotte sono ideali per fare la purea. Prima di tutto per il loro colore viola, che certo fa impressione, e poi per il sapore unico che ricorda le castagne... Ho pensato di condire questa purea con la miscella di spezie persiana advieh, che si abbina benissimo con il suo gusto dolce e profumato. E un conorno ideale per piatti di carni pregiate, lonza o filetto di manzo o petto di tacchino.
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 500gr di patate vitelotte,
1/2 tazza di panna fresca,
1 cucchiaino di burro,
1 cucchiaino raso di advieh,
pepe macinato,
sale.
Preparazione :
Lavate le patate vitelotte e fatele lessare in acqua salata, fino ad intenerire (20 minuti ca.). Quando saranno pronte scolate e ancora calde passatele dallo schiaccapatate. Io non elimino la buccia, semplicemente taglio le patate in due e le metto nello schiacciapatate con la parte con la buccia in su; poi schiaccio, la buccia rimane dentro e la elimino.
Aggiungete alla purea ancora calda il burro, le spezie, sale a piacere e mescolate. Fate intiepidire la panna e aggiungete tanta, fino a prendere una purea bella cremosa.
Servite la purea preferibilmente calda.
Το αγαπημένο μου χρώμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια φορά τις είχε φέρει ο αβ τα χριστουγέννα αλλά δυστυχώς μόνο μία!
Ωραία μπαχαρικά έβαλες!!!
Πηνελοπη μου οντως ειναι δυσευρετες ακομη και στα μεγαλα σουπερ μαρκετ.
ΔιαγραφήΠέπη...από Καλλιόπη χαχα
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!
Συγνωμη Πεπη μου, οταν το ειδα το λαθος ηταν αργα και ειχα πολυ κακη συνδεση που δεν μου επετρεψε να το διορθωσω!
ΔιαγραφήΜαρίνα που τις βρίσκεις τις πατάτες μήπως σε κάποιο κατάστημα με Ασιατικά;; να τις ψάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι Ξανθη μου, σε μεγαλα σουπερ μαρκετ, αλλα δεν φερνουν συνεχεια. Βρηκα ομως σε πιο σταθερη βαση σε μεγαλο σουπερ μαρκετ χορνδικης, οπως εκει βρηκα και τα εσαλοτ. Δεν νομιζω να τις εχουν στα ασιατικα γιατι δεν ειναι ασιατικο προϊον, προερχονται απο Γαλλια ή Ιταλια.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΔεν τις έχω δοκιμάσει αλλά είναι τόσο εκπληκτικές που το θέλω! Θα χρωματίσει το γιορτινό τραπέζι μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω για γιοτινο τραπεζι τις σκεφτηκα Λιλια μου!
ΔιαγραφήΤι ωραίο χρώμα που έχει ο πουρές σου, Μαρίνα μου! Τις μωβ πατάτες τις έχω δει εδώ και κάποια χρόνια στον J. Oliver και μου άρεσε το χρώμα τους. Εδώ στον Πειραιά δεν τις έχω βρει κάπου. Ίσως να υπάρχουν στην αγορά της Αθήνας. Θα το ψαξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Μπορει να τις βρεις σε μεγαλα σουπερ μαρκετ, και το πιο πιθανο την ανοιξη Ειρηνη μου...
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο χρώμα έχουν αυτές οι πατάτες και ο πουρές το αναδεικνύει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Τανια μου! Εκτος απο εντυπωσιακες εχουν και ωραια ιδιαιτερη γευση...
Διαγραφή