0

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ // TORTA DI ZUCCHINE E FORMAGGIO FETA (BAZI'NA)

 

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Την μπατζίνα, την έχουμε ξαναφτιάξει - πολλάκις!! - στην πιό απλή της μορφή (δες συνταγή εδώ), όμως τώρα που βγήκαν ωραία, ντόπια κολοκυθάκια είπαμε να την δοκιμάσουμε και στην δεύτερη πιό δημοφιλή παραλλαγή της! 
Tip! όταν φτιάχνετε γεμιστά κολοκύθια, μπορείτε να αξιοποιήσετε την ψίχα τους, φτιάχνοντας μία μπατζίνα!

Δόση : γιά 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 1 kg κολοκύθακια,
                αλάτι,
                3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
                4 αυγά,
                1 μικρό κεσεδάκι (περίπου 250 gr) παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα του,
                1 φλ. καφέ ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο,
                250 gr φέτα,
                250 gr ανθότυρο,
                250 gr αλεύρι,
                1 κ.γ. baking powder,
                3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο,
                πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάλτε τα μέσα σε ένα τρυπητό, αλατίστε και αφήστε τα τουλάχιστον μισή ωρίτσα, να σταγγίσουν από το νερό τους. 
Τρίψτε τα τυριά με τα χέρια. 
Ζουπήξτε καλά τα κολοκυθάκια με με τα χέρια σας και βάλτε τα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε. 
Αλείψτε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα ταψάκι 30x40 εκ. Ρίξτε μέσα το μείγμα και ισιώστε την επιφάνεια.
Ψήστε στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
Σερβίρετε την μπατζίνα κατά προτίμηση ζεστή! 

Καλή σας όρεξη! 



TORTA DI ZUCCHINE E FORMAGGIO FETA (BAZI'NA)

Bazìna, torta rustica, semplicissima, che le buone massaie preparavano con quello che si trovava sempre in una casa contadina : farina, latte o yogurt - ovviamente greco! - uova e formaggio, per sfamare la famiglia numerosa. La ricetta l' abbiamo già vista qui
Oggi prepariamo la variante alle zucchine, siccome ora sono proprio di stagione, molto saporita anche questa!  

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti : 1 kg zucchine,
                            sale qb,
                            3 cipollotti tagliati a rondelle sottili,
                            4 uova, 
                            1 vasetto (250 gr) di yogurt greco tradizionale,
                            1 tazzina da caffè olio e.v.o.,
                            250 gr formaggio feta,
                            250 gr formaggio anthòtiro (in alternativa ricotta),
                            250 gr farina,
                            1 cucchiaino lievito chimico,
                            3 cucchiai aneto tritato finemente,
                            pepe nero macinato.
Preparazione :
Spuntate e lavate le zucchine. Prendete una grattugia a fori larghi e grattugiatele entro un colapasta. Cospargete di sale e lasciate riposare mezz' oretta, per espellere l' acqua di vegetazione. 
Spezzate i formaggi a mano.
Strizzate bene le zucchine e ponete in una ciotola capiente. Aggiungete tutti gli ingredienti restanti e mescolate.
Oliate abbondantemente una teglia da 30x40 cm. Versate il composto e livellate.
Cuocete in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 45 minuti ca., fino a dorare.
Sfornate e servite la torta di zucchine calda.

Buon appetito! 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.