0

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ // TORTA DI ZUCCHINE E FORMAGGIO FETA (BAZI'NA)

 

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Την μπατζίνα, την έχουμε ξαναφτιάξει - πολλάκις!! - στην πιο απλή της μορφή (δες συνταγή εδώ), όμως τώρα που βγήκαν ωραία, ντόπια κολοκυθάκια είπαμε να την δοκιμάσουμε και στην δεύτερη πιο δημοφιλή παραλλαγή της! 
Tip! όταν φτιάχνετε γεμιστά κολοκύθια, μπορείτε να αξιοποιήσετε την ψίχα τους, φτιάχνοντας μία μπατζίνα!

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 1 kg κολοκυθάκια,
                αλάτι,
                4 αυγά,
                1 μικρό κεσεδάκι (περίπου 250 gr) παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα του,                              
                250 gr αλεύρι,
                1 κ.γ. baking powder,
                3 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο,
                πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
                1 φλ. καφέ ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο,
                250 gr φέτα,
                250 gr ανθότυρο
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάλτε τα μέσα σε ένα τρυπητό, αλατίστε και αφήστε τα τουλάχιστον μισή ωρίτσα, να στραγγίσουν από το νερό τους. 
Ζουπήστε καλά τα κολοκυθάκια με με τα χέρια σας και βάλτε τα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Προσθέστε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γιαούρτι, τον άνηθο ή μάραθο, το αλεύρι μαζί με το baking, πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας  και αναμείξτε. 
Ρίξτε το μισό ελαιόλαδο μέσα σε ένα ταψάκι 30x40 εκ. Ρίξτε από επάνω το μείγμα και ισιώστε την επιφάνεια. Προσθέστε τα τυριά τριμμένα με το χέρι και τέλος περιχύσετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήστε στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
Σερβίρετε την μπατζίνα κατά προτίμηση ζεστή! 

Καλή σας όρεξη! 



TORTA DI ZUCCHINE E FORMAGGIO FETA (BAZI'NA)

Bazìna, torta rustica, semplicissima, che le buone massaie preparavano con quello che si trovava sempre in una casa contadina : farina, latte o yogurt - ovviamente greco! - uova e formaggio, per sfamare la famiglia numerosa. La ricetta l' abbiamo già vista qui
Oggi prepariamo la variante alle zucchine, siccome ora sono proprio di stagione, molto saporita anche questa!  

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti : 1 kg zucchine,
                            sale qb,
                            4 uova, 
                            1 vasetto (250 gr) di yogurt greco tradizionale,                                250 gr farina,
                            1 cucchiaino lievito chimico,
                            3 cucchiai aneto tritato finemente,
                            pepe nero macinato.
                           1 tazzina da caffè olio e.v.o., 
                           250 gr formaggio feta,
                           250 gr formaggio greco anthòtiro (in alternativa ricotta).
Preparazione :
Spuntate e lavate le zucchine. Prendete una grattugia a fori larghi e grattugiatele entro un colapasta. Cospargete di sale e lasciate riposare mezz' oretta, per espellere l' acqua di vegetazione. 
Strizzate bene le zucchine e ponete in una ciotola capiente. Aggiungete le uova, lo yogurt, l'aneto, la farina con il lievito, pepe nero a piacere e mescolate.
Versate metà dell'olio in una teglia da 30x40 cm. Versate il composto delle zucchine e livellate. Cospargete con i formaggi spezzettati a mano. Irrorate con l'olio restante.
Cuocete in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 45 minuti ca., fino a dorare.
Sfornate e servite la torta di zucchine calda.

Buon appetito! 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.