28

ΤΟΥΡΤΑ "ΑΝΟΙΞΗ" ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ // TORTA PRIMAVERA IN PDZ


ΤΟΥΡΤΑ "ΑΝΟΙΞΗ" ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ

Μια καθαρα ανοιξιατικη τουρτα, για τα ανοιξιατικα γενεθλια της Ελενης!

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : μετρια δυσκολη
Υλικα
για το παντεσπανι : 1 δοση Molly cake (οδηγιες για την παρασκευη του εδω)
για την κρεμα : 25 gr (2 κ.σ. γεματες) κορν φλαουρ,
                              35 gr (2 κ.σ.γεματες) ζαχαρη,
                              200 ml γαλα φρεσκο,
                              5 gr ζελατινη σε φυλλα,
                              125 ml κρεμα γαλακτος 35%,
                              200 gr Nutella,
                              1 βανιλινη,
                              50 gr χοντροκοπανισμενα φουντουκια.
για το σιροπι : 1 σφηνακι λικερ πορτοκαλι,
                            1 σφηνακι νερο.
για την βουτυροκρεμα : 1 δοση (οδηγιες για την παρασκευη της εδω)
για την διακοσμηση : ζαχαροπαστα σε διαφορους χρωματισμους (οδηγιες για την παρασκευη της εδω).
Προετοιμασια :
Ξεκινηστε απο το παντεσπανι, το οποιο μπορειτε να το ετοιμασετε και απο την προηγουμενη ημερα.
Ετοιμαστε επειτα την κρεμα με την nutella: βαλτε πρωτα την ζελατινη να μουλιασει σε κρυο νερο. Βαλτε το γαλα σε μια μικρη κατσαρολα και βαλτε την στη φωτια. Μεσα σε ενα σκευος αναμειξτε το corn flour με την ζαχαρη και προσθεστε λιγο λιγο το ζεστο γαλα, χτυπωντας με το συρμα. Μεταγγιστε το μιγμα στην κατσαρολα και βαλτε την στη φωτια. Ανακατευετε την κρεμα συνεχως, μεχρι να αρχισει να δενει. Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και προσθεστε την ζελατινη, αφου την στραγγισετε απο το νερο, και την βανιλλινη. Αναμειξτε μεχρι να διαλυθει πληρως η ζελατινη. Αφηστε την κρεμα να κρυωσει και επειτα προσθεστε την nutella και την κρεμα γαλακτος, χτυπημενη μεχρι να γινει παχυρρευστη, σαν γιαουρτι. Αναμειξτε καλα να ομογενοποιηθει το μιγμα. Σκεπαστε την κρεμα με διαφανη μεμβρανη και αφηστε την να σταθει σε δροσερο μερος, για ενα μισαωρο, πριν την χρησιμοποιησετε
Κοψτε το παντεσπανι οριζοντιως στα δυο και ραντιστε το με το μιγμα λικερ-νερου. Στρωστε την κρεμα της νουτελας στην βαση απο το παντεσπανι, σκορπιστε απο επανω τα φουντουκια και καλυψτε με το δευτερο κομματι παντεσπανι.
Καλυψτε ολη την τουρτα εξωτερικα με την βουτυροκρεμα.
Διακοσμηστε με την ζαχαροπαστα.


TORTA PRIMAVERA IN PDZ

Una torta fiorita per un compleanno primaverile!

Dosi : per 8 persone
Difficoltà della ricetta : media
Ingredienti
per il pan di spagna : 1 dose Molly cake (istruzioni per prepararlo qui)
per la crema : 25 gr (2 cucchiai colmi) di maizena,
                            35 gr (2 cucchiai colmi) di zucchero semolato,
                            200 ml di latte fresco,
                            5 gr colla di pesce in fogli,
                            125 ml panna fresca,
                            200 gr Nutella,
                            1 vanillina,
                            50 gr di nocciole tritate grossolanemente.
per la bagna : 1 biccherino di liquore arancia,
                            1 biccherino di acqua.
per la crema al burro : 1 dose (istruzioni per la sua preparazione qui)
per la decorazione : pasta di zucchero in vari colori (istruzioni per preparare la pdz troverete qui).
Preparazione :
Cominciate preparando il pan di spagna alla panna (Molly cake), anche dal giorno precedente.
Preparate poi la crema alla nutella : mettete la colla di pesce ad ammolare in acqua fredda. Versate il latte in una piccola pentola e protate sul fuoco. In un recipiente capiente, mescolate la maizena con lo zucchero e aggiungete a filo il latte caldo, sbattendo con le fruste, per non formare dei grumi. Travasate nella pentola e portate sul fuoco. Lasciate cuocere in fuoco molto moderato, sbattendo sempre con le fruste, fino a rapprendere. Ritirate dal fuoco e aggiungete subito la colla di pesce strizzata e la vanillina. Mescolate fino al completo scioglimento della colla di pesce e lasciate raffreddare. Una volta raffredata la crema, aggiungete la nutella e la panna, montata fino a prendere la consistenza dello yogurt. Mescolate bene per amalgamare il tutto. Coprite con pellicola transparente e lasciate riposare in luogo fresco per mezz'oretta.
Tagliate il pan di spagna in due, nel senso orizzontale. Bagnate con il composto liquore-acqua. Disponete la crema alla nutella sulla base del pan di spagna, cospargete con le nocciole tritate e coprite con il secondo pezzo di pan di spagna.
Spalmate tutta la torta con la crema al burro.
Decorate a piacere con la pdz.

28 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Πραγματικά φέρνει την Άνοιξη στο πιάτο μας η τούρτα σου! Να ζήσει η Έλενα.
    (συμπλήρωσε το σύνδεσμο για το Molly cake, please...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Βαγγελιω μου!
      (ευχαριστω για την επισημανση ... με τσακωσες!)
      Φιλια!

      Διαγραφή
  2. Tantissimi auguri di Buona Pasqua Marina,che splendida torta, porta la primavera, un abbraccio !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρίνα χάζεψα ειληκρινά !!!!!
    Τόση ομορφιά μέσα σε μια τούρτα!! Κατάφερες και χώρεσες όοοολη την Ανοιξη εκεί.
    Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω της. Είναι ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα!
    Συγχαρητήρια θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Χρυσαυγη μου, ηθελα να φτιαξω μια χαρουμενη και αισιοδοξη τουρτα για το Ελενακι, το δεξι μου χερι, που ειναι δροσερο και χαρουμενο κοριτσακι!

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να είναι το δεξί σου χέρι, αλλά κι αυτή πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερή για σένα που έχει δίπλα της!!

      Φαίνεται να έχετε μια πολύ καλή συνεργασία!!

      φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η τούρτα σου Μαρίνα μου!
    Είμαι σίγουρη οτι άρεσε πολύ, τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Στελλα μου!
      Κανονικα, για να γινει πιο ανοιξιατικη, επρεπε να κανω μια γεμιση με φραουλες! Αλλα ξερω οτι στην Ελενη αρεσει πολυ η νουτελλα και ετσι αλλαξα σχεδια.
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  5. Μαρίνα μου.....πραγματικά όλη η άνοιξη σε μια τούρτα!!!Φανταστική, μπράβο σου!Χρόνια πολλά στην Έλενα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενη μου!
      Χαιρομαι που σου αρεσε!
      Θα μεταβιβασω τις ευχες!
      Φιλια!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφη τούρτα! Χρόνια πολλά στην Ελένη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοιξιάτικη Μαρίνα μου!
    Πόση χαρά εποχής χώρεσες στην πολύχρωμη,χαρούμενη τούρτα σου!
    Πόση εγκλωβισμένη ανοιξιάτικη ενέργεια ζωγράφισες με την ανεπανάληπτη τεχνική σου!
    Πόσο άρωμα και πόση γεύση κρύβουν τα πέταλα και οι χρωματιστοί ανθοί?
    Πόσο φτωχά είναι τα λόγια και ανήμπορες οι λέξεις για να περιγράψουν την εαρινή ομορφιά και την δυνατή γεύση μιας αριστοτεχνικής τούρτας!
    Η βαρυθυμία μου ,λόγω του μελαγχολικού καιρού και μιας άνοιξης που μάλλον δεν θέλει να έρθει,εξαφανίστηκε!Το χρώμα εισέβαλλε δυναμικά και η υπόσχεση της καινούργιας εποχής, δόθηκε μέσα από την υπέροχη δημιουργία σου!
    Συγχαρητήρια καλή μου φίλη!!!!Κατόρθωσες να ΄φερεις άλλον αέρα στο σπιτικό μας!Ανανέωσης,χαράς,ζωντάνιας και αδημονίας για φρέσκο δροσερό ανοιξιάτικο αέρα!
    Φιλάκια πολλά,πολλα γλυκιά μου!Πολύ βαρύς και μουντός καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο χαιρομαι Φωτεινη μου, που η πολυχρωμη τουρτα μου, σου εφτιαξε την διαθεση!
      Οταν ξεκινησα να την φτιαχνω, ειχα πολλες ιδεες στο μυαλο μου, αλλα τιποτε το πολυ συγκεκριμενο. Ισως και η δικη μου η λαχταρα να ερθει επιτελους η ανοιξη, καθρεφτιστηκε στην τουρτα που εφτιαξαν τα χερια μου!
      Αυτο το Σαββατοκυριακο ηταν φθινοπωρινο θα ελεγα, μονο η θερμοκρασια, που λιγο ανεβηκε, αλλα και τα χελιδονια, που ηρθαν πολυ νωρις φετος, εδιναν ενδειξεις οτι μπηκαμε στην ανοιξη!
      Καλη εβδομαδα γλυκεια μου Φωτεινη, αυριο λενε πως θα εχει ηλιο, ελπιζω να μας κανει ολους πιο αισιοδοξους...
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  8. Από την ώρα που την είδα στο φέϊς, έπαθα πλάκα ομολογώ!!!
    Μαρίνα μου είναι αληθινό κομψοτέχνημα, πολλά πολλά μπράβο σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ήμουν στη θέση της Ελένης, δεν θα άφηνα κανέναν να κόψει την τούρτα μου για να μην τη χαλάσει!!! Είναι απίθανη!!!!
    Θα σε ενημερώσω όταν θα πλησιάζουν τα γενέθλιά μου...
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασια μου, οντως η Ελενη ειχε ενα τετοιο μικρο ενδοιασμο οταν την ειδε...
      Στειλε μου μηνυμα εγκαιρως για τα γενεθλια σου, να ετοιμασω τα συνεργα μου!
      Καλο μηνα!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  10. Την τούρτα μπορεί και να την καταφέρω, αυτό με τη ζαχαρόπαστα όμως... δεν υπάρχει περίπτωση! Τα Χριστούγεννα όπως την πήρα, την πέταξα. Είσαι καλλιτέχνης! Πάρα πολύ ωραία διακόσμηση! Κάθομαι και χαζεύω τις φωτογραφίες! Χρόνια πολλά στην εορτάζουσα!
    Καλό βράδυ και ευχές για έναν Απρίλη γεμάτο χαρά και δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο μηνα Sel μου!
      Κι εγω την ειχα απο φοβο την ζαχαροπαστα, αλλα αρχιζω σιγα σγια και εξοικειωνομαι... Βεβαια εχω ακομη πολλα να μαθω, το αιωνιο προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω πολυ χρονο να διαθεσω...
      Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
      Θα μεταβιβασω τις ευχες!
      Φιλια!

      Διαγραφή
  11. Ααααα!!
    Πανέμορφη! Ότι και να πω είναι λίγο Μαρινάκι!
    Απλά μπράβο σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαταπληκτική τούρτα Μαρίνα.
    Τα χρώματα, η διακόσμηση..όλα υπέοχα. Οντως μια ανοιξιάτικη τούρτα.

    Μπράβο σου !

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοβερή η τούρτα που έφτιαξες Μαρίνα, υπερπαραγωγή!!! Τυχερή η Ελένη που γιόρτασε με τέτοια τουρτα, θα την θυμάται για πολλά χρόνια..... (θα σε ενημερώσω όταν πλησιάζουν και τα δικά μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να ειναι μαζι μου στη δουλεια για πολλα χρονια ακομη και να φτιαξω κι αλλες τουρτες, καλυτερες...
      Τι γινεται, τωρα τελευταια ολοι φροντιζουν να με ενημερωνουν ποτε ειναι τα γενεθλια τους... :))))

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.