0

ΑΛΜΥΡΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ YORKSHIRE PUDDING // YORKSHIRE PUDDING


ΑΛΜΥΡΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ YORKSHIRE PUDDING

Τα Γιορκσαϊρ πάντινκ, ειναι ενα ειδος λουκουμαδακια ή αφρατες τηγανητες που ψηνονται στον φουρνο. Προκειται για παραδοσιακη συνταγη της αγγλικης κουζινας, με καταγωγη, οπως μαντευετε, απο το Γιορκσαϊρ, απ'οπου πηραν και το ονομα τους. Χρησιμοποιουνται ως συνδευτικο σε ψητα ή βραστα κρεατα. Συνηθως συνοδευονται απο  το gravy (γκρίβι), δηλαδη μια σαλτσα που παρασκευαζεται απο το ζουμακι που περρισευει απο το ψησιμο ή το βρασιμο του κρεατος.

Υλικα : αυγα,
                 φρεσκο γαλα πληρες,
                 αλευρι για ολες τις χρησεις,
                 αλατι και πιπερι.
για το ψησιμο : στεροποιημενο χοιρινο λαρδι.
Προετοιμασια : 
Τα τρια βασικα υλικα που θα χρησιμοποιησουμε, πρεπει να εχουν το ιδιο βαρος. Ζυγιζουμε πρωτα τα αυγα, και αναλογως ρυθμιζουμε την ποσοτητα για το γαλα και το αλευρι. Εγω χρησιμοποιησα 4 μετρια αυγα και εφτιαξα 12, μαλλον μικρα, pudding. 
Χτυπηστε τα αυγα με το γαλα και αφηστε τα να σταθουν για 10 λεπτα. Προσθεστε το αλευρι κοσκινισμενο, μια πρεζα πιπερι, λιγο αλατι και χτυπηστε το μιγμα μεχρι να γινει ομοιογενες. Σκεπαστε το με διαφανη μεμβρανη και αφηστε το να σταθει για τουλαχιστον μιση ωριτσα. 
Αναψτε τον φουρνο στους 220°C. 
Παρτε μεταλλικα φορμακια για μαφφιν (κεκακια) και βαλτε μεσα στο καθενα ενα κομματακι λαρδι, στο μεγεθος ενος μπιζελιου. Βαλτε τα φορμακια στον φουρνο και περιμενετε να ζεσταθει το λαρδι, τοσο, ωστε να αρχισει να βγαζει καπνους! 
Στο εν τω μεταξυ, προσθεστε 2 κουταλιες της σουπας κρυο νερο στο μιγμα και ανακατεψτε το. Για δικη σας ευκολια, βαλτε το μεσα σε ενα σκευος με ρυγχος (π.χ. κανατα). 
Μολις καψει το λαρδι, βγαλτε τα φορμακια με προσοχη απο τον φουρνο. Γεμιστε τα αμεσως με το μιγμα, κατα το 1/3. 
Χωρις να χανετε χρονο, βαλτε τα φορμακια παλι στον φουρνο. Αφηστε τα να ψηθουν για 20 λεπτα, μεχρι να ροδισουν. Βγαλτε τα Yorkshire pudding απο τον φουρνο, ξεφορμαρετε τα και σερβιρετε τα αμεσως.
Μην χρησιμοποιησετε φορμακια σιλικονης, καθως δεν αντεχει σε τοσο υψηλες θερμοκρασιες.
Για το ψησιμο τους χρησιμοποιουμε αποκλειστικα το λαρδι, καθως αντεχει σε παρα πολυ υψηλες θρμοκρασιες. Ισως στην θεση του θα μπορουσατε να χρησιμοποιηστε καποιο φυτικο λαδι, αλλα σιγουρα οχι βουτυρο, που θα καιγοταν αμεσως!


YORKSHIRE PUDDING

Lo Yorkshire pudding è una preparazione tradizionale della cucina inglese. Originaria dello Yorkshire, da dove prende anche il nome, si tratta di una pastella, cotta al forno. Viene utilizzata come contorno, per accompagnare la carne cotta, come il roast beaf, e viene condita con il gravy, che e una salsina, preparata dal fondo di cottura della carne.

Ingredienti : uova,
                              latte fresco intero,
                              farina 00,
                              sale e pepe.
per la cottura : strutto.
Preparazione : 
I tre ingredienti principali della ricetta, cioè uova, latte e farina, devono essere a pari peso. Pesate prima le uova e poi il latte e la farina. Io ho utilizzato 4 uova e ho preparato 12 Yorkshire pudding. 
Sbattete le uova con il latte e lasciate il composto riposare per 10 minuti. Aggiungete la farina, settacciata, un pizzico di pepe, qualche pizzico di sale e sbattete fino ad avere un composto omogeneo. Copritelo con una pellicola transparenete e lasciatelo stare per almeno mezz'oretta. 
Riscaldate il forno a 220°C, modalità statico. 
Prendete degli stampini di metallo per i muffin. Mettete in ogni stampino una quantita di strutto, grossa come un pisello. Mettete gli stampini nel forno e aspettate che lo strutto si riscaldi tanto che cominci a fumare. 
Nel frattempo, aggiungete 2 cucchiai di acqua fredda nel composto della pudding, e mescolate. Quando gli stampini saranno pronti, sfornateli con attenzione e riempiteli immediatamente con il composto, fino l' 1/3 di ogni stampino. 
Infornate immediatamente e cuocete gli Yorkshire pudding per ca 20 minuti, fino a dorare. Sfornate, sformate e serviteli subito.
Certo gli stampini di silicone non sono addatti per gli Yorkshire pudding, siccome non resistono a tanto alte temperature.
Si consiglia di usare lo strutto, perche è molto resitente in tanto alta temperatura. Il burro si sarebbe brucciato immediatemente.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.