ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφρατα κεκακια, με μια πινελια απο σοκολατα.
Δοση : για 9 κεκακια
Υλικα : 150 gr βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου,
4 αυγα,
220 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
100 gr γιαουρτι προβειο παραδοσιακο,
250 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
3 κ.γ. baking powder,
1/2 κουταλακι σοδα φαγητου,
1 πρεζα αλατι,
1 βανιλινη,
150 gr σταφιδες επικαλυμμενες με σοκολατα.
Προετοιμασια :
Χτυπηστε καλα το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να γινει σαν κρεμα και να ασπρισει. Προσθεστε τα αυγα, την βανιλινη και το λικερ πορτοκαλι και χτυπηστε μεχρι να φουσκωσει το μιγμα. Προσθεστε το γιαουρτι και το αλατι και χτυπηστε μεχρι να ενσωματωθει.
Κοσκινηστε το αλευρι με το baking και προσθεστε τα σταδιακα στο μιγμα. Ανακατεψτε καλα μεχρι να ομογενοποιηθει. Τελος προσθεστε και τις σοκολατενιες σταφιδες και ανακατεψτε να διασκορπιστουν παντου.
Βουτυρωστε 9 φορμακια για μαφφιν, μεσαιου μεγεθους. Γεμιστε τα κατα τα 2/3 με το μιγμα.
Ψηστε τα μαφφιν σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για 30 λεπτα περιπου (δοκιμαστε με μια οδοντογλυφιδα). Σβυστε τον φουρνο και αφηστε τα να σταθουν 5 λεπτα.
Βγαλτε τα μαφφιν απο τον φουρνο και αφηστε τα να κρυωσουν.
TORTINE ALL' UVETTA RICOPERTA DI CIOCCOLATO
Tortine soffici con un tocco di cioccolato!
Dosi : per 9 tortine
Ingredienti : 150 gr di burro a temperatura ambiente,
4 uova,
220 gr di zucchero semolato,
100 gr di yogurt greco tradizionale da latte di pecora,
1 biccherino di liquore all'arancia,
250 gr di farina 00,
3 cucchiaini di lievito chimico per dolci,
1/2 cucchiaino di bicarbonato,
1 pizzico di sale,
1 vanillina,
150 gr di uvetta ricoperta di cioccolato.
Preparazione :
Sbattete il burro con lo zucchero, fino a prendere una crema chiara. Aggiungete le uova, la vanillina ed il liquore all'arancia, e sbattete, fino a diventare un composto spumoso. Sempre sbattendo, aggiungete anche lo yogurt ed il sale.
Settacciate la farina con il lievito ed il bicarbonato, e aggiungeteli gradatamente al composto. Mescolate per amalgamare il tutto. Aggiungete anche l'uvetta cioccolatosa e mescolate.
Imburrate 9 stampini per muffin e versateci il composto, riempiendoli per i 2/3.
Infornate in forno preriscaldato ai 180°C per 30 minuti ca. Lasciate riposare per 5 minuti a valvola aperta.
Αφράτα αφράτα και ζουμπουρλούδικα φαίνονται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν κατάλαβα ποιες εννοείς σοκολατένιες σταφίδες.
Κυκλοφορούν εδώ τέτοιες σταφιδούλες και δεν τις έχω πάρει είδηση?
Με την ευκαιρία να σου ευχηθώ Καλό Πάσχα μιας και αύριο αναχωρώ για μίνι διακοπούλες!
Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!
Φιλιά!
sei una tentazione!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήirene
@ELENA
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα Ελενα. Ναι υπαρχουν σταφιδες με επικαλυψη σοκολατενια, σε συγκεκριμενο μεγαλο discount σουπερ μαρκετ θα βρεις σιγουρα, αλλα δεν θελω να αναφερω εδω το ονομα του.
Καλα να περασεις, Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση!
Εγω δυστυχως θα παραμεινω εδω, οποτε μια απο τα ιδια!
Πολλα φιλια!
@grEAT
Ma figurati!
Καλο Πασχα Ειρηνη μου
Un abbraccio
Καλά βρε άτιμο κορίτσι! Τελειώνει η νηστεία! Θα σου πω εγώ! Βέβαια πρέπει να κόβω χιλιόμετρα όλη μέρα αλλά θα κάνω όλες τις συνταγές σου και θα φάω μέχρι να σκάσω ...γιατί τώρα σκάω με τις λιχουδιές που μου μοστράρεις! Φιλάκια πολλά...
ΑπάντησηΔιαγραφή@jenny
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Τζενακι! Καλο, πολυ καλο:))
Καλο Πασχα σε σενα και στην υπεροχη οικογενεια σου!
Τι όμορφα και αφράτα που φαίνονται! Και τα κουπάκια είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα! Να περάσετε τέλεια!
Πολύ νόστιμα φαίνονται!!!οι θηκούλες που τα έψησες πολύ χαριτωμένες!!!Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι τόσο όμορφα!
Σπέσιαλ γλυκάκια, με τις λατρεμένες σοκολατοσταφίδες.
Τις παίρνω συχνά...Είναι πολύ νόστιμες.
Καλό Πάσχα Μαρίνα μου.
Να ξεκουραστείς να χαλαρώσεις!
Ζ.
@Eri
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Ερη μου κι εσεις να περασετε πολυ καλα!
Οσο για τις φορμιτσες, ας ειναι καλα οι σχεδιστες του ΙΚΕΑ!
@ELENA S
Ευχαριστω πολυ!
Καλο Πασχα και σε σενα!
@Kitchen Stories
Κι εμενα μ'αρεσουν πολυ τα επικαλυμμενα με σοκολατα φρουτα...
Καλα να περασεις κι εσυ Ζαμπια μου, Καλο Πασχα ευχες και στην οικογενεια σου!