Τσιζκέικ, αγαπημένο δροσερό, καλοκαιρινό γλυκάκι, αφού και εύκολο είναι και παρασκευάζεται εν ψυχρώ, πολύ σημαντικό όταν κάνει πολύ ζέστη!
Η σημερινή συνταγή είναι η αγαπημένη του Δημήτρη, γιατί συνδυάζει το ινδοκάρυδο με την σοκολάτα. Θα το απολαύσετε δροσερό από το ψυγείο, μπορείτε όμως να το καταψύξετε και να το σερβίρετε και ως semifreddo.
Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
για την βάση : 400 gr μπισκότα με κακάο,
150 gr βούτυρο.
για την κρέμα : 30 gr γάλα,
5 gr ζελατίνη σε φύλλα,
400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
400 gr μασκαρπόνε,
180 gr ζάχαρη άχνη,
100 gr ινδοκάρυδο τριμμένο.
για την διακόσμηση : 100 gr νουτέλα,
20 gr ινδοκάρυδο τριμμένο.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε την βάση του τσιζκέικ. Τρίψτε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώστε το βούτυρο στον μικροκυματικό και αναμείξτε το με τα μπισκότα.
Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι, διαμέτρου 26 εκ. Ρίξτε μέσα το μίγμα των μπισκότων, πιέστε και ισιώστε το με την ράχη ενός κουταλιού. Βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ωρίτσα, να σφίξει.
Ετοιμάστε την κρέμα. Μουλιάστε τα φύλλα της ζελατίνης σε νερό βρύσης. Ζεστάνετε το γάλα μέχρι το σημείο βρασμού; εκτός φωτιάς προσθέστε την ζελατίνη, αφού την στραγγίσετε, και αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι); δεν θέλουμε να γίνει σαντιγί, γιατί θα βγάλει λιπαρή γεύση στην κρέμα του τσιζκέικ.
Δουλέψτε το τυρί με ένα πιρούνι, να αφρατέψει.
Προσθέστε σταδιακά το γάλα με την ζελατίνη, την κρέμα γάλακτος και το ινδοκάρυδο. Αναμείξτε καλά, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ρίξτε την κρέμα επάνω στην βάση μπισκότου και ισιώστε την επιφάνεια.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε το να σταθεί τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ και τοποθετήστε το σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ζεστάνετε ελάχιστα την νουτέλα στον μικροκυματικο, ώστε να γίνει ρευστή και απλώστε την στην επιφάνεια του τσιζκέικ. Πασπαλίστε με τριμμένο ινδοκάρυδο.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες. Μπορείτε να το καταψύξετε, για 20 μέρες μάξιμουμ.
CHEESECAKE AL COCCO E NUTELLA
Le torte cheesecake sono tra i nostri dolci preferiti per le calde giornate d' estate. Oltre al loro gusto fresco, molto gradito quando la temperatura è ben alta, hanno il vantaggio della preparazione senza cottura.
Oggi prepariamo un cheesecake al cocco e nutella, abbinamento che piace particolarmente a Dimitri! Per un massimo di freschezza, questo cheesecake potete congelarlo e servirlo anche come semifreddo.
Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la base : 400 gr biscotti secchi al cacao,
150 gr burro.
per la crema : 30 ml latte,
5 gr gelatina (colla di pesce) in fogli,
400 gr panna a 35% grassi,
400 gr mascarpone,
180 gr zucchero a velo,
100 gr cocco rapè.
per la finitura : 100 gr nutella,
20 gr cocco rapè.
Preparazione :
Preparate la base di biscotti. Tritate i biscotti al cutter e amalgamateli al burro fuso.
Foderate con carta forno una tortiera a cerchio apribile da 24-26 cm. Versate il composto nello stampo e fateli aderire pigiando con il dorso di un cucchiaio. Lasciate riposare per almeno mezz' oretta, fino a preparare la crema.
Preparate la cerma al cocco. Fate ammolare i fogli di gelatina in acqua dal rubinetto. Scaldate il latte fino al punto di ebollizone. Ritirate dal fuoco, aggiungete la gelatina strizzata e mescolate fino a sciogliere completamente. Lasciate raffreddare.
Semi-montate la panna con lo zucchero a velo, alla consistenza dello yogurt (non deve essere montata completamente perchè rilascia alla crema un sapore burroso).
Lavorate il mascarpone con una forchetta.
Aggiungete gradatamente il latte con la gelatina, la panna montata ed il cocco. Mescolate per prendere un composto omogeneo.
Versate la crema sulla base di biscotti e livellate.
Riponete nel frigo per 4 ore o per tutta la notte.
Sformate il cheesecake su un vassoio da portata.
Scaldate la nutella per pochi istanti al microonde, per renderla fluida. Versatela sul dolce freddo. Decorate con cocco rapè.
Si conserva nel frigo per 3 giorni. Potete congelarlo per un massimo di 2o giorni.
Τι προτείνετε προς αντικατάσταση του ινδοκάρυδου ; Το έτερον ήμισυ ειναι σχεδόν αλλεργικό..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι αλλεργικη ειδικα στο ινδοκαρυδο? Θα μπορουσες να βαλεις αμυγδαλα ασπρισμενα και τριμμενα ... Πιστευω οτι η κρεμα θα ηταν επισης ωραια με καντιτι πορτοκαλιου (στην Ελλαδα τα λεμε συνηθως κόντιτα, δηλαδη ζαχαρωμενη φλουδα πορτοκαλιου κομμενη σε μικρα κυβρακια) αλλα και σκετη να την αφησεις, θα γινει ενα απλο τσιζκεϊκ με επικαλυψη νουτελα!
Διαγραφή