0

ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ // LIQUORE AL MANDARINO CINESE


ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

Το μικρό μου δεντράκι κουμ κουατ, επιβίωσε από 2 μεγάλες παγωνιές και συνεχίζει ακάθεκτο την παραγωγή του! Μετά από το γλυκό κουταλιού (συνταγή εδώ) και την μαρμελάδα (συνταγή εδώ) σειρά είχε να δοκιμάσουμε και το αρωματικό λικέρ!

Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 200 gr κουμ κουάτ,
                200 ml βότκα 40°,
για το σιρόπι : 200 ml νερό εμφιαλωμένο,
                           140 gr ζάχαρη κρυσταλλική.
Προετοιμασία :
Πλύνετε και σκουπίστε τα κουμ κουατ, βάλτε τα μέσα σε ένα βάζο με ερμητικό κλείσιμο (με λάστιχο στο καπάκι) και ρίξτε από επάνω την βότκα, μέχρι να τα σκεπάσει εντελώς.
Τοποθετήστε το βάζο σε μέρος σκοτεινό και δροσερό και αφήστε το να σταθεί 15 μέρες, χωρίς να ξεχνάτε να το ανακινείτε που και που.
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, φιλτράρετε την αρωματισμένη βότκα πρώτα με σουρωτήρι, για να απομακρύνετε τα μεγάλα κομμάτια, και έπειτα με χάρτινα φίλτρα για καφέ, ώστε να πάρετε ένα όσο το δυνατόν διαυγές υγρό.
Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Κατεβάστε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει τελείως.
Αναμείξτε το κρύο σιρόπι με την αρωματισμένη βότκα και βάλτε το λικέρ μέσα στο βάζο. Τοποθετήστε το σε μέρος σκοτεινό και δροσερό και αφήστε το να ωριμάσει για ένα εικοσαήμερο. 


LIQUORE AL MANDARINO CINESE

Il mio alberello di mandarino cinese, sopravvissuto da due inverni particolarmente rigidi, continua la sua modesta produzione di frutti aromatici. Dopo la marmellata di mandarini cinesi e il dolce sotto sciroppo, era il tempo di preparare anche il liquore.

Dfficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 200 gr di mandarini cinesi,
                            200 ml di vodka a 40°C.
per lo sciroppo : 200 ml di acqua minerale senza gas,
                               140 gr di zucchero semolato.
Preparazione :
Lavate bene e asciugate i mandarini cinesi. Poneteli entro un barattolo a chiusura ermetica e copriteli completamente con la vodka.
Posizionate il barattolo in luogo fresco e buio, e lasciate macerare per 15 giorni, senza dimenticare di agitalo spesso. 
Trascorso il tempo di macerazione, filtrate il liquido prima con un colino (per eliminare le parti grossi) e dopo con filtri di carta per caffè.
Preparate lo sciroppo : mettete l' acqua e lo zucchero entro un pentolino, portate sul fuoco e lasciate bollire per pochi minuti, fino che si sciolga lo zucchero. Ritirate dal fuoco e lasciate lo sciroppo raffreddare completamente.
Mescolate la vodka aromatizzata con lo sciroppo freddo. Trasferite nel barattolo a chiusura ermetica, posizionate in luogo fresco e buio e lasciate stagionare per una ventina di giorni prima di assagiarlo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.