ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Ένα εύκολο και νόστιμο κέικ με φρούτα του δάσους που αυτήν την εποχή μπορείτε να βρείτε και φρέσκα.
Η συνταγή είναι από εδώ.
Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 120 gr βούτυρο,
200 gr αλεύρι ,
8 gr baking powder,
120 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
2 gr αλάτι,
3 αυγά,
200 gr φρούτα του δάσους της εποχής (μύρτιλλα, σμέουρα),
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας γαλακτος.
Προετοιμασία :
Πλύνετε τα φρούτα και ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα φρούτα.
Λιώστε το βούτυρο στον μκροκυματικό και αφήστε το να κρυώσει.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking, προσθέστε το αλάτι, την ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο και αναμείξτε πολύ σύντομα όλα τα υλικά του κέικ μαζί με τον αυγογδάρτη ή με μίξερ χειρός, ώστε να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Αλείψτε με το αντικολλητικό μίγμα μία τετράγωνη φόρμα (ή στρογγυλή 22-24 εκ. διάμετρο). Ρίξτε μέσα το μίγμα και ισιώστε την επιφάνεια. Σκορπίστε από επάνω τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ψήστε στους 180°C, στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά. Πριν το βγάλετε από τον φούρνο, κάνε το τεστ της οδοντογλυφίδας.
TORTA AI FRUTTI DI BOSCO VELOCE
Poco tempo a disposizione e voglia di una torta golosa per la colazione! Provate questa meravigliosa soffice torta ai frutti di bosco.
La ricetta è stata tratta da qui.
Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 120 gr burro,
200 gr farina debole o cake flour,
8 gr lievito chimico,
120 gr zucchero semolato,
2 gr sale,
3 uova,
200 gr frutti di bosco di stagione (mirtilli, lamponi),
2 cucchiai gocce di cioccolato fondente.
Preparazione :
Lavate i frutti di bosco e ponete su carta assorbente per asciugare. Potete utilizzare anche quelli surgelati.
Fate sciogliere il burro al microonde e lasciate raffreddare.
Settacciate la farina con il lievito, aggiungete il sale, lo zucchero, le uova e il burro. Mescolate a mano con la frusta o con lo sbattitore elettrico, fino a prendere un composto omogeneo. Non lavorare troppo il composto.
Spenellate una tortiera da 22-24 cm con il composto antiaderente. Versate il composto e livellate. Decorate con il frutti di bosco e le gocce del cioccolato.
Infornate in forno già caldo a 180°C, modalità statico, e lasciate cuocere per 30 minuti ca. Fate la prova stecchino.
Sfornate, lasciate raffreddare e sformate su un vassoio da portata.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.