3

ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // RAMEN CON PETTO DI POLLO E PEPERONI per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE


ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

Εφτασε ήδη και η δεύτερη Κυριακή του Σεπτέμβρη και ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε ακόμη μία συνταγή από το εκλεκτό μενού των Quanti Modi di Fare e Rifare ... 
Αρώματα Άπω Ανατολής για σήμερα, αφού είναι η σειρά να δοκιμάσουμε ακόμη μια συνταγή από την ιαπωνική κουζίνα. Ράμεν, δηλαδή νούντλς, με στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο με πράσινες πιπεριές, και φυσικά την απαραίτητη γλυκόξινη σάλτσα.  
Τα ράμεν είναι νούντλς που παρασκευάζονται με αλεύρι από σιτάρι, με την μέθοδο του διπλώματος και τραβήγματος της ζύμης. Προέρχονται από την κινέζικη κουζίνα και το όνομα τους είναι παραφθορά του αρχικού κινέζικου lamien. Τα νούντλς, και τα ράμεν φυσικά, έγιναν γνωστά στην Ιαπωνία μέσα από τα κινέζικα εστιατόρια, τα οποία λειτουργούσαν στις κινέζικες συνοικίες σε διάφορες πόλεις. Τα ράμεν έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, μετά την ανακάλυψη των instant noodles, τα οποία είναι προβρασμένα και αποξηραμένα, και ετοιμάζονται μέσα σε λίγα λεπτά με την απλή εμβάπτιση τους σε καυτό νερό, δηλαδή αυτό που γνωρίζουμε ως νούντλς και εμείς εδώ στην Ελλάδα! 
Την συνταγή που θα φτιάξουμε σήμερα μπορείτε να την δείτε στην αρχική ανάρτηση της εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε και το βίντεο στην ιαπωνική γλώσσα εδώ. Είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο και μπορεί να διατηρήθει 1-2 ημέρες στο ψυγείο.
Επειδή τα υλικά της ιαπωνικής κουζίνας δεν είναι πάντα εύκολο να τα βρείτε στην Ελλάδα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ράμεν με σταρένια νούντλς, το ξύδι από ρύζι με λευκό ξύδι ή μηλόξυδο, το σακέ με dry Martini bianco και το άμυλο απο πατάτα με άμυλο καλαμποκιού (corn flour).

Δόση : για 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά 
για τα νουντλς : 150 gr ramen,
                              καυτό νερό.
για την γλυκόξινη σάλτσα : 50 ml νερό,
                                                  50 ml soya sauce,
                                                  50 ml ξύδι ρυζιού,
                                                  2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική,
                                                  1/4 κ.γ. αλάτι.
για το κοτόπουλο : 1 στήθος από κοτόπουλο φιλέτο  (300 gr),
                                   1 κ.σ. γεμάτη άμυλο από πατάτα,
                                   1 κ.σ. sake,
                                   2 κ.σ. σουσαμέλαιο,
                                   2 πράσινες πιπεριές,
                                   πιπέρι,
                                   αλάτι.
Προετοιμασία :  
Ετοιμάστε πρώτα τα νουντλς. Βάλτε νερό να βράσει μέσα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τα νουντλς και αφήστε τα για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία τους (συνήθως 3 λεπτά). Αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι, κρυώστε τα με νερό βρύσης, στραγγίστε τα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. 
Ετοιμάστε την γλυκόξινη σάλτσα, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ.
Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τις πιπεριές, κόψτε τες στα 2, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τες σε κομμάτια. 
Κόψτε και το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια, προσθέστε το σακέ και το άμυλο και αναμείξτε. 
Βάλτε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μόλις ροδίσει προσθέστε και τις πιπεριές. Μόλι οι πιπεριές μαλακώσουν, κατεβάστε το απο την φωτιά, αλατίστε και πιπερώστε. Αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε το κοτόπουλο με τις πιπεριές στα νούντλς και αναμείξτε. Περιχύστε με την γλυκόξινη σάλτσα.
Οπως είπαμε και στην εισαγωγή, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.




RAMEN CON PETTO DI POLLO E PEPERONI
per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

Vacanze d' estate già finite e torniamo all' iniziativa dei Quanti, che quest' anno al suo menù si alternano ricette da Giappone e da Norvegia.
Ricetta giapponese per il mese di settembre, facilissima, velocissima e buonissima. Ramen con petto di pollo saltato in padella con peperoni verdi, il tutto insaporito con salsa agrodolce. I ramen, sono i noodles giapponesi, preparati con farina di frumento; la parola viene dal cinese lamian, un tipo di noodles che viene preparato piegando e tirando l' impasto, fino a prendere degli spaghetti sottili. L' utilizzo dei ramen nella cucina giapponese, è stato diffuso tantissimo, dopo l' invenzione dei instant noodles nel 1958, cioè i noodles come li conosciamo oggi, precotti ed essiccati, che sono pronti in pochi minuti, basta metterli in acqua bollente.
La ricetta della Cuochina porete vederla qui.

Dosi : per 2 persone
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti
per i noodles : 150 gr ramen,
                           acqua bollente.
per la salsa agrodolce : 50 ml acqua,
                                            50 ml salsa di soia,
                                            50 ml aceto di riso,
                                            2 cucchiai di zucchero semolato,
                                            1/4 cucchiaino di sale.
per il pollo : 1 petto di pollo disossato (300 gr),
                       1 cucchiaio colmo di fecola,
                       1 cucchiaio sake,
                       2 cucchiai di olio di sesamo,
                       2 peperoni verdi,
                       pepe nero macinato,
                       sale qb.
Preparazione :
Preparate i ramen. Fate cuocere in acqua bollente, per il tempo riportato alla confezione (di solito bastano 3 minuti), versate in un colino e freddate sotto acqua corrente. Trasferiteli entro una ciotola capiente.
Preparate la salsa agrodole, mescolando tutti gli ingredienti entro una ciotola.
Preparate il pollo. Spuntate i peperoni, tagliate in due, eliminate semi e filamenti e tagliate a pezzi. 
Tagliate pure il petto di pollo a pezzi, aggiungete il sake e la fecola e mescolate. 
Mettete l' olio in una padella antiaderente, fate scaldare e aggiungete il pollo. Saltate fino a rosolare, aggiungete i peperoni e saltate fino ad intenerire. Salate e pepate. Lasciate freddare.
Aggiungete il pollo con i peperoni nella ciotola con i ramen e mescolate. Irrorate con la salsa agrodolce.
I ramen con petto di pollo e peperoni verdi è un piatto che viene servito freddo.



3 σχόλια:

  1. Ben ritrovata cara Marina!
    Eccoci nuovamente insieme, dopo la pausa estiva che ci auguriamo sia stata bellissima e rilassante per tutti! Ora è tempo di ammirare i variopinti colori che la natura e l'autunno ci donano insieme a tantissimi prodotti; funghi, castagne, zucche...... quante buonissime cose, vero?
    Cuochina, Anna e Ornella ti ringraziano per aver "volato" con noi in Giappone e preparato la tua squisita versione di "Ramen freddi con petto di pollo e peperoni verdi".
    Il prossimo appuntamento con la bellissima cucina aperta di Quanti modi di fare e rifare sarà il 14 ottobre con una ricetta norvegese (Torsk med spekeskinke) Merluzzo con prosciutto crudo

    Ti aspettiamo!
    Cuochina  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ottima versione carissima! Grazie per la tua partecipazione, ci ha fatto molto piacere.
    Alla prossima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Golosissima la tua versione cara Marina, vien voglia di mangiarla solo a guardare il piatto!! Grazie cara un abbraccio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.