9

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ "ΜΠΟΜΠΑ" ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΤΙ // CUPOLA AL CIOCCOLATO E AMARETTI


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ "ΜΠΟΜΠΑ" ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΤΙ

Σοκολατενιο γλυκακι, ευκολο και εντυπωσιακο!

Υλικα : 250 gr στεγνα μπισκοτα (πτι-μπερ, μιραντα),
                100 gr μπισκοτακια αμαρεττι,
                250 gr mascarpone,
                2 αυγα + 3 κροκους,
                1/2 φλυτζανι του τσαγιου λικερ αμαρεττο απο μουσμουλα,
                1 φλυτζανι του τσαγιου ζαχαρη κρυσταλλικη,
                1 φλυτζανι του τσαγιου κακαο αγλυκο,
                250 gr κουβερτουρα,
                1 φλυτζανι του τσαγιου αμυγδαλα κροκαν.
για την διακοσμηση : μπισκοτακια αμαρεττι,
                                        αμυγδαλα φιλε.
Επι το εργον : 
Πρωτα απ'ολα, να επισημανω, οτι τα αυγα που θα χρησιμοποιησετε, πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο φρεσκα, καθως δεν θα ψηθουν. 
Λιωστε την κουβερτουρα σε μπαιν-μαρι και αφηστε την να χλιαρινει. Χτυπηστε τα αυγα με την ζαχαρη, μεχρι να ασπρισουν. Προσθεστε το μασκαρπονε και το λικερ και συνεχιστε το χτυπημα μεχρι να αφαρατεψει το μιγμα. Προσθεστε το κακαο και την λιωμενη σοκολατα και ομογενοποιηστε. 
Τριψτε τα μπισκοτα πολυ ψιλα στο μουλτι, βαλτε τα σε ενα ευρυχωρο σκευος και προσθεστε τα αμυγδαλα κροκαν. Ριξτε μεσα και το μιγμα της σοκολατας και ανακατεψτε μεχρι να παρετε ενα ομοιγενες μιγμα. 
Για να δωσετε σχημα στο γλυκο, χρησιμοποιηστε μια φορμα ή ενα μπωλ με ημισφαιρικο σχημα. Στρωστε το πρωτα με διαφανη μεμβρανη για τροφιμα, ωστε να το ξεφορμαρετε μετα με ευκολια. Βαλτε το μιγμα στην φορμα σας και στρωστε το, ωστε να μην εχει κενα. Σκεπαστε το με διαφανη μεμβρανη και βαλτε το στο ψυγειο για 3-4 ωρες, ή ακομη καλυτερα για ολη τη νυχτα.
Ξεφορμαρετε το γλυκο και στολιστε το με τα αμαρεττι και τα αμυγδαλα φιλε. Μπορειτε να το σεβιρετε μονο του, με σαντιγυ ή με παγωτο κρεμα.


CUPOLA AL CIOCCOLATO E AMARETTI

Un dolcetto al cioccolato, facile e di bella presentazione!

Ingredienti : 250 gr di biscotti secchi,
                            100 gr di amaretti,
                            250 gr di mascarpone,
                            2 uova + 3 tuorli,
                            1/2 tazzza di liquore amaretto di nespole,
                            1 tazza di zucchero semolato,
                            1 tazza di cacao amaro,
                            250 gr di cioccolato fondente,
                            1 tazza di mandorle tritate e tostate.
per la decorazione : amaretti,
                                      mandorle a lamelle.
All'opera : 
Prima di tutto, devo precisare che le uova che utilizzerete, devono essere freschissime, perchè non veranno cotte. 
Fate sciogliere il cioccolato fondente a bagnomaria, e lasciate intiepidire.
Sbattete le uova e i tuorli con lo zucchero, fino a prendere una crema spumosa. Aggiungete il mascarpone ed il liquore e continuate a sbattere, finchè il composto diventi omogeneo. Aggiungete il cacao ed il cioccolato e amalgamate.
Tritate finemente i biscotti. Metteteli in un recipiente capiente e mescolateli con le mandorle. Versateci il composto al cioccolato e amalgamate. 
Utilizzate uno stampo a semisfera, o una insalatiera semisferica la quale rinvestirete con pellicola transparente, cosa che vi aiuterà a sformalo. Versateci il composto e distribute senza lasciare spazi vuoti. Livellate e copritelo con pellicola transparente. Mettete nel frigo per 3-4 ore, o meglio per tutta la notte. 
Sformate il dolce e decoratelo con amaretti e lamelle di mandorle. Servitelo sia da solo, o accompagnato da panna montata o gelato alla crema.
   

9 σχόλια:

  1. Wow che visione golosissima questo dolce! Sono andata subito a scoprire il liquore di nespole, mai visto né assaggiato! Complimenti come sempre per le tue bellissime ricette e buon inizio settimana :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ornella
    Buonagiornata cara Ornella! Buona settimana.
    L'amaretto di nespole, rassomiglia moltissimo al solito amaretto di albicocche, solo che viene preparato con i noccioli di nespole.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω... σε καλύπτει μόνο που το κοιτάς... φαντάσου να το φας κι όλας!!
    Τέλεια η μπόμπα σου...
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπτασία πραγματική που λυπάσαι να το κόψεις!
    Χίλια εύγε Μαρίνα μου, και όταν θα συναντηθούμε θέλω κέρασμα απ΄αυτό! :)

    Κατάφερες ένα γνωστό συνδυασμό υλικών, να τον κάνεις λουσάτο και ακαταμάχητο επιδόρπιο!

    Καλή δύναμη
    Καλή εβδομάδα
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφο γλυκάκι! Πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση! Φαντάζομαι ότι και από γεύση σκίζει!
    Εύγε σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γλυκό σου είναι απίστευτα εντυπωσιακό!!!
    Εναν φόβο στο ωμό αυγό τον έχω σου ομολογώ, την είχε πατήσει ο γιος μου παλιότερα και τα φοβάμαι λίγο, αλλά αν είναι εγγυημένα φρέσκα αξίζει να το δοκιμασει το γλυκό κάποιος!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @eleni
    Ευχαριστω Ελενη μου!

    @Kitchen Stories
    Σημειωνω τη παραγγελια για το κερασμα! Καλη εβδομαδα και σε σενα Ζαμπια μου!

    @Ερμιονη
    Ευχαριστω Ερμιονη! Οσο για την γευση, αμαρεττο και σοκολατα, προσωπικα τρελλανομαι και για τα δυο.

    @ΕΛΕΝΑ
    Διακαιολογημενα το φοβασαι το αυγο, μπορεις να παθεις ζημια. Κι εγω την πρωτη φορα που πηγα να κανω τιραμισου, ημουν πολυ ειφυλακτικη. Μετα βεβαια το συνηθισα. Αν δεν εξασφαλισω φρεσκα αυγα, δεν επιχειρω να φτιαξω κατι αναλογο. Ευτυχως εδω που βρισκεται το εξοχικο μας καποιοι εχουν κοτουλες και τα αυγα ειναι εγγυημενα φρεσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πεθαινω για μασκαρπονε! Πεθαινω για σοκολατα! Πεθαινω για Αμαρετο (και απο μουσμουλα!!!!) Η συνταγη σου ειναι η αποθεωση της ζωης, γιατι προκαλει την επιθυμια σε βαθμο που οδηγει στην καθολικη απωλεια!!! Ευγε για μια ακομη φορα!!!! Περιττο να σου πω οτι το γλυκακι αυτο, αυτος ο τρουλος πολλαπλων ηδονικων απολαυσεων, προστιθεται στον μπακλαβα με σοκολατα, που θα γευθω - οπως εχομε συμφωνησει - αμα τη ελευσει εις Θεσσαλονικην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @panathinaeos
    Ο καταλογος μακραινει ... μαλλον πρεπει να προσεχω τι αναρτησεις βαζω... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.