2

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // BISCOTTI AL CIOCCOLATO CON LIEVITO MADRE


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με φυσικό προζύμι, ιδανικά για το πρωινό ή το κολατσιό μικρών και μεγάλων! 
Ακόμη μία ωραία συνταγούλα για να αξιοποιήσετε τα υπολείμματα από την αναζωογόνηση του φυσικού προζυμιού σας. Η ζύμη εδώ δεν χρειάζεται να φουσκώσει, οπότε αυτή η συνταγή, εκτός από εύκολη, είναι και γρήγορη.

Δόση : περίπου 24 μπισκότα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 120 gr φυσικό προζύμι αναζωογονημένο,
                100 gr νερό,
                50 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                150 gr ζάχαρη, 
                1 αυγό,
                100 gr λιωμένο βούτυρο,
                1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
               60 gr κακάο άγλυκο,
               350 gr αλεύρι γοχ.
για το σερβίρισμα : ζάχαρη άχνη.
Προετοιμασία : 
Αναμείξτε το νερό με την κρέμα γάλακτος, προσθέστε το προζύμι και αναμείξτε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το αυγό με την ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο, την βανίλια και το κακάο και αναμείξτε. Προσθέστε το προζύμι και το αλεύρι και δουλέψτε το μείγμα με το φτερό, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.
Πλάστε μπαλάκια από την ζύμη, σε μέγεθος καρυδιού, πατήστε τα ανάμεσα στις παλάμες σας και τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C,στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή με κακάο. 


BISCOTTI AL CIOCCOLATO CON LIEVITO MADRE

Biscotti al lievito madre, morbidi e digeribili, ideali per la colazione di grandi e piccini. Il gusto al cioccolato li rende super golosi! 
Per la ricetta potete utilizzare l' esubero di pasta madre. Certo l' impasto non necessita lievitazione, così la ricetta, oltre che facile, è anche veloce da preparare!

Dosi : ca. 24 biscotti
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 120 gr lievito madre rinfrescato,
                            100 gr acqua,
                            50 gr panna a 35% grassi,
                            150 gr zucchero semolato,
                            1 uovo, 
                            100 gr burro fuso,
                            1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                            60 gr cacao amaro,
                            350 gr farina 00.
per la finitura : zucchero a velo.
Preparazione :
Mescolate la panna a temperatura ambiente con l' acqua, aggiungete il lievito madre a pezzettini e frullate fino a sciogliersi tutto.
Sbattete l' uovo con lo zucchero nella bacinella della planetaria. Aggiungete il burro fuso e raffreddato, l' estratto di vaniglia, il cacao e mescolate. Aggiungete il lievito madre e la farina e lavorate con la foglia fino a prendere un impasto omogeneo.
Ricavate pezzetti d' impasto alla grandezza di una noce, formate palline, appiattite con le mani e posizionate su una leccarda foderata con carta forno. 
Infornate i biscotti in forno preriscaldato a 180°, modalità statico, per 20 minuti circa. Sfornate e lasciateli raffreddare completamente.
Potete cospargere con zucchero a velo o cacao.

2 σχόλια:

  1. Το προζύμι σου ειναι 50% υγρασια νομιζω. Εγώ που έχω 100%, πως θα αλλάξω τη συνταγη;
    Με πρόχειρους υπολογισμους:
    120γρ 50% υγρασια -> 40 νερο + 80 αλεύρι
    120γρ 100% υγρασια -> 60 γρ νερο + 60 αλεύρι
    Αρα να βάλω 80γρ νερο (της συνταγής) και 320 αλεύρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εγω χρησιμοποιω αυτο που στην Ελλαδα πολλοι ονομαζουν madre ...
      Εγω το βγαζω 80 γρ νερο αλλα 370 γρ αλευρι

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.