0

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ // BESCIAMELLA AL MICROONDE


ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ

Μετά την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό (δες εδώ την συνταγή), τώρα φτιάχνουμε και μπεσαμέλ! Πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα, βελούδινη μπεσαμέλ, έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά!
Γενικά για την κρέμα μπεσαμέλ και την ιστορία της μπορείτε να διαβάσετε και εδώ.  
Με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης θα επισημάνω ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την χρήση του μικροκυματικού φούρνου στο σπίτι. Το μαγείρεμα στον μικροκυματικό, δεν επιφέρει καμία αρνητική μεταβολή στην σύνθεση και την απορρόφηση των τροφών από τον οργανισμό. Αντιθέτως επηρεάζει λιγότερο την σταθερότητα των υδατοδιαλυτών βιταμινών C και Β, από το συμβατικό μαγείρεμα, ενώ παράγει λιγότερους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες και ακρυλαμίδιο, από το μαγείρεμα πχ. στα κάρβουνα. Με την συμβατική οικιακή χρήση, δεν υπάρχει επίσης κανένα ρίσκο καρκινογένεσης ή μετάλλαξης.

Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 1 lt γάλα φρέσκο πλήρες,
                100 gr βούτυρο (ή 50 gr βούτυρο + 50 gr ελαιόλαδο παρθένο έξτρα),
                100 gr αλεύρι,
                2-3 πρέζες αλάτι,
                μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο .
Προετοιμασία :
Βάλτε το βούτυρο μέσα σε ένα ευρύχωρο γυάλινο μπολ και βάλτε το να λιώσει στον μικροκυματικό, στην μέγιση ένταση (ο δικός μου φτάνει μέχρι τα 800W) για 1 λεπτό. 
Προσθέστε το αλεύρι και αναμείξτε με τον αυγογδάρτη, φροντίζοντας να μην αφήσετε σβώλους. Βάλτε το μείγμα (roux) στον μικροκυματικό (πάντα στην μέγιστη ένταση) για 2 λεπτά.
Προσθέστε το γάλα στο roux, αναμιγνύοντας πολύ καλά με τον αυγογδάρτη, ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι. Βάλτε το μείγμα στον μικροκυματικό για 6 λεπτά. Αναμείξτε και πάλι με τον αυγογδάρτη, ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η θερμότητα στο μείγμα, γιατί πολλές φορές στον μικροκυματικό παρατηρείται το φαινόμενο η θερμοκρασία μέσα στο τρόφιμο να μην αναπτύσσεται παντού ομοιόμορφα. 
Συνεχίστε το δέσιμο της κρέμας, αναμιγνύοντας κάθε 2 λεπτά και ελέγχοντας την πυκνότητα της. Μια μπεσαμέλ αρκετά σφιχτή, όπως την βλέπετε στην φωτογραφία, είναι έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά. Αν το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε είναι ζεστό και όχι απ΄ευθείας απο το ψυγείο, ο χρόνος προετοιμασίας μειώνεται ακόμη περισσότερο.
Ο συνολικός χρόνος για να φτιάξετε μπεσαμέλ στον μικροκυματικό, με τις μισές ποσότητες υλικών, ειναι 9 λεπτά.




BESCIAMELLA AL MICROONDE

Dopo la crema pasticcera al microonde, ecco anche la besciamella!
Un modo facile e veloce per preparare una besciamella veluttata, che non ha niente da invidare a quella preparata sul fornello (vedi ricetta qui).

Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 1 lt latte fresco intero,
                            100 gr burro (o 50 gr burro + 50gr olio e.v.o.),
                            100 gr farina,
                            2-3 pizzichi di sale,
                            noce moscata grattugiata al momento.
Preparazione :
Ponete il burro entro una ciotola capiente e scioglietelo al microonde, alla massima potenza (800W al mio forno) per 1 minuto.
Aggiungete la farina e mescolate con la frusta, fino a prendere una crema omogenea. Cuocete il miscuglio (roux) al microonde (sempre alla massima potenza) per 2 minuti. 
Aggiungete il latte freddo, mescolando con la frusta e cercando di sciogliere bene il roux, per evitare la formazione di grumi.
Cuocete al microonde per 6 minuti. Mescolate con la frusta e continuate la cottura al microonde, mescolando ogni 2 minuti, fino ad ottenere la consistenza desidetata. Per una besciamella consistente parecchio, come quella che ho preparato io (vedi le foto del post), ci vule 15 minuti ca.
Se utilizzate il latte già caldo la cottura al microonde sarà ancora più breve.
Il tempo totale per prepare la besciamella al microonde con metà degli ingredienti (cioè con 500 ml di latte) è 9 minuti.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.